Szerző Téma: Flaschner  (Megtekintve 146310 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:Flaschner
« Válasz #210 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:23:48 »
Jó kis kések, nekem csak egy gondom van vele: Miért nincs bennük beütő? Annyival stílusosabban és elegánsabban néz ki, és jóval tartósabb is, szóval nem értem a dolgot. Egyébként méretes lapátok, bevállalnám a square pointosat :)
Egyszerű:
Miután már meg van edzve nem tudod beütni.
Ha jól sejtem Flasi Flaschner mester is solingeni alapanyagból dolgozik(Henkels és Dovom akárcsak Stehlo mester vagy Kelemen mester)

Így világos, csak azt hittem hogy saját készítés a kés, és nem csak regrind. Ha már hőkezelve van, úgy tényleg nem megy a beütő téma :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Flaschner
« Válasz #211 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:28:17 »
Jó kis kések, nekem csak egy gondom van vele: Miért nincs bennük beütő? Annyival stílusosabban és elegánsabban néz ki, és jóval tartósabb is, szóval nem értem a dolgot. Egyébként méretes lapátok, bevállalnám a square pointosat :)
Egyszerű:
Miután már meg van edzve nem tudod beütni.
Ha jól sejtem Flasi Flaschner mester is solingeni alapanyagból dolgozik(Henkels és Dovom akárcsak Stehlo mester vagy Kelemen mester)

Így világos, csak azt hittem hogy saját készítés a kés, és nem csak regrind. Ha már hőkezelve van, úgy tényleg nem megy a beütő téma :)

...többször volt róla szó, hogy megy a Flasi Mester Solingenbe, beszerző útra, nem csak parolázni a kollégákkal...
Sheffield-England

Nem elérhető edrose

  • Adminisztrátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3560
    • Pamacs és penge
Re:Flaschner
« Válasz #212 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:28:32 »
Így világos, csak azt hittem hogy saját készítés a kés, és nem csak regrind.

Azért a mögött a "csak regrind" mögött elég sok minden van, nem?  :evil:
Jó, nem ő kovácsolja meg hőkezeli, de azért a kezdők nehogy már majd azt higyjék, hogy Flasi bá csak a nevet festegeti át savval...  ;D

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Flaschner
« Válasz #213 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:32:13 »
Így világos, csak azt hittem hogy saját készítés a kés, és nem csak regrind.

Azért a mögött a "csak regrind" mögött elég sok minden van, nem?  :evil:
Jó, nem ő kovácsolja meg hőkezeli, de azért a kezdők nehogy már majd azt higyjék, hogy Flasi bá csak a nevet festegeti át savval...  ;D

Sőt ha már itt tartunk elég sok Solinegni készitő is "csak regrindeli" az általuk rendelt nyers késeket

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:Flaschner
« Válasz #214 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:42:19 »
Bocsánat hogy ilyet mertem kérdezni, csak simán nem olvastam még sehol hogy ezek regrind kések, nem kell leharapni a fejem :) Biztos le volt már írva valahol, csak én nem olvastam.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:Flaschner
« Válasz #215 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:50:28 »


Valóban két részt kellene kivenni a "csak regrind" kifejezésből  ;)  A csak, és re szavakat.  :fetreng:


Nyilván sokan tudják, de a lépések nagyjából...... a nyers, lekovácsolt kés penge hátát felköszörüli síkra, hogy betudja tenni abba a vizes köszörűbe, amiben nagyjából újabb négy lépéssel kialakul a holker. Majd lecsiszolja a kovácsolt részeket. Aztán jön egy kurva nagy recés korong, amivel a recéket marja bele a késbe. Kicsit "eljátszik" azzal, hogy a holkerben ne látszódjanak a köszörülési nyomok, kicsit ki igazítja a bemart recéket, és  innen már tényleg csak a 2-3 lépésben végzett teljes felületű csiszolás és polírozás marad hátra. Meg a nyél, meg a szegecselés, meg az élezés  ;D


reofil

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Flaschner
« Válasz #216 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 21:55:49 »
Bocsánat hogy ilyet mertem kérdezni, csak simán nem olvastam még sehol hogy ezek regrind kések, nem kell leharapni a fejem :) Biztos le volt már írva valahol, csak én nem olvastam.

Sanyi, Sanyi Te ettől precízebb vagy :fetreng: :fetreng: :fetreng:és még :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Flaschner
« Válasz #217 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:00:40 »
lehet hogy kicsit túlzok, de szerintem 90%-a a munkának a "csak regrind".
Addigi fázisok: egy préssel kiütik a nyers kést, beütik a beütővel a márkajelzést, majd megedzik.
itt inkább van a felszerelés igény, viszont a munka nem számottevő

Nem elérhető jenessanyi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3491
    • Jenes razors
Re:Flaschner
« Válasz #218 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:03:00 »
Vegyük úgy hogy nem mondtam semmit.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Flaschner
« Válasz #219 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:04:57 »
Vegyük úgy hogy nem mondtam semmit.

nyugi, senki nem akarja leharapni a fejedet  :crazy:

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Flaschner
« Válasz #220 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:09:43 »
Vegyük úgy hogy nem mondtam semmit.

nyugi, senki nem akarja leharapni a fejedet  :crazy:

Sőt, köszönjük a kérdésedet, sok ismétlő adatot hívott elő, amiből én személy szerint tanultam és ezek szerint mások is :borz1:
Sheffield-England

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Flaschner
« Válasz #221 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:12:20 »
Ismétlés a tudás anyja
És mi van a nagyanyjával  ???

Nem elérhető Max Ten

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 41
Re:Flaschner
« Válasz #222 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:20:08 »
Az előzőekben leírt munkafolyamatokat nem ismertem... (abszolút kezdő vagyok  :))
Egy ártatlan angolos kérdés, ha az USA-ba szánja a mester ezeket a késeket, akkor miért nem "Kalman Flaschner" formátummal jelöli meg a termékét?!



Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Flaschner
« Válasz #223 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:23:40 »
Az előzőekben leírt munkafolyamatokat nem ismertem... (abszolút kezdő vagyok  :))
Egy ártatlan angolos kérdés, ha az USA-ba szánja a mester ezeket a késeket, akkor miért nem "Kalman Flaschner" formátummal jelöli meg a termékét?!




Talán mert a magyar, még az USA-ban is magyar! :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Flaschner
« Válasz #224 Dátum: 2011. Augusztus 25. - 22:28:28 »
Az előzőekben leírt munkafolyamatokat nem ismertem... (abszolút kezdő vagyok  :))
Egy ártatlan angolos kérdés, ha az USA-ba szánja a mester ezeket a késeket, akkor miért nem "Kalman Flaschner" formátummal jelöli meg a termékét?!




1. miért? láttál már Vilmos Róbert, vagy Livi mester kést? Hagyjuk már a p...a a f... ...
2. a pontos tehnológiáját nem ismerem a savazásos jelölésnek, de azt beszéltem Kelemen mesterrel, hogy nem olyan egyszerű amilyennek gondolnánk, ő például solingenbe hordja a saját készitésű(bocs csak simán regrindelt) késeit

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici