Vicces csávó vagy Te Sanyi! Hallod-e?
Tényleg felsorolsz vagy egy féltucat műveletet, amit valóban nehéz, de nem lehetetlen megfelelő szalagcsiszoló nélkül megoldani,
de azért arról csendben hallgatsz, hogy a legnagyobb rutint, gyakorlatot, hozzáértést kívánó "rövidke" mozzanat
a holker kialakítás, hogy kerül rá Gregg pengéjére........ főleg edzés után.
Tudom is én milyen gépei vannak, majd elmondja ő, mindent amúgy sem csinálhatok én!
gregg: alapjáraton úgy néz ki a dolog sorrendben hogy a borotvát szinte teljesen készre kell csiszolni, olyan 0,8mm-t kell ráhagyni az élénél. Ezután jön a hőkezelés, ami annyit tesz hogy 850 fokra melegítés után olajban le lesz hűtve a penge, majd 2x1 óráig 180 fokon meg lesz eresztve. Ezzel olyan 61-62HRC keménységű lesz az acél, ami bitang kemény, tapasztalat
Ezután kell az élét levékonyítani, köszörű esetében olyan vékonyra amíg még nem égeted meg az élét, szalagcsiszolónál vagy vizes köszörűnél le lehet vinni akár 0,1mm-re is. A penge többi részét is át kell csiszolni, mert a ráégett olajat le kell szedni róla valahogy, felcsiszolod a kívánt finomságig, majd lehet betekerni ha akarod, és élezni. Ezekből a műveletekből talán a holker a legkellemetlenebb művelet, de az első 2 borotvám nekem is egy 125mm-es köszörűn készült, szóval nem a levegőbe beszélek, megoldható
Amúgy meg egye fene, ha egy 150mm-es köszörűn valahogy kikínlódod nagyjából a holkert, akkor hőkezelés előtt meg után is belepiszkálok egy kicsit szalaggal, hogy könnyebb dolgod legyen
Csak hogy Tibinek még véletlen se legyen igaza, hogy más f*szával verem itt a csalánt