Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207428 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #165 Dátum: 2013. Január 13. - 13:15:05 »
Igen. Nálam minden eddig próbált krém tapadós-maradósan "szennyezte" az eszközöket.
Hidegen, melegen nehéz levakarni.
A borotvaszappanok messze nem szennyeznek annyira. Ezért inkább ezeket választom.
Szappanja válogatja, nekem az MWF például igencsak szennyez.  De nem zavar annyira, én nem vakarni szoktam, pár csepp vízzel mikroszálas törlőkendővel áttörlöm pengecserekor (párszáz forint, és mosható), ha makacs a kosz (Astra ragasztónyom) akkor egy kis Clin ablaktisztítóval.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #166 Dátum: 2013. Január 13. - 19:17:07 »
HÁt pedig pl a barbon, figaro elégé megfogja a borotvát mégis nálam sokszor fényképezés előtt elég ha rálehelek törölközővel megtörlöm és lejön.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #167 Dátum: 2013. Január 24. - 18:55:04 »
Ma rájöttem, hogy azért nem hűl le olyan gyorsan a habom, mert a cserép edénykém tán vastagabb az átlagnál és tartja a meleget. Franc se figyelte eddig :-)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #168 Dátum: 2013. Január 27. - 11:32:51 »
Pontosan ma van két hete hogy elkezdtem hideg vízzel borotválkozni, fehege kérésére leírom a hidegvizes borotválkozásaim tapasztalatait, hátha valakit érdekel.

A motiváció az, hogy érzékeny a bőröm. B&B és egyéb fórumokon javasolják a hideg vizes borotválkozást ennek ellensúlyozására.  Különféle magyarázatokat olvastam ezzel kapcsolatban, pl azt hogy a hideg víztől
  • a pórusok nem nyílnak ki annyira, a bőr simább, nem akad bele a penge,
  • a szőrszálak jobban elállnak a bőrtől, könnyebben vágja el a penge,
  • a krémekben lévő irritáló anyagok nem aktiválódnak annyira
Nem vagyok szakember, nem tudom megítélni ezek közül mi igaz és mi nem, de a tapasztalat az hogy teljesen elmúlt az alkalmi irritációm, mindenféle krémet bírok amit eddig nem, és szinte soha nem vágom meg magamat (eddig mindig bejött pár pontvérzés).

Az előkészítés ugyanaz mint eddig, meleg, majd langyos vízzel zuhanyzok, megmosom az arcomat.  Hallottam olyanokat akik szerint a hideg vizes mosdás is előkészíti a szőrszálakat, de több idő kell hozzá, ezt nem próbáltam, ahhoz túl puhány vagyok hogy januárban hideg vízzel zuhanyozzak.  A hideg víz csak a pamacsba kerül, illetve ezzel öblítem át az arcomat minden kör előtt.  Jól kiengedem a csapot, kellemesen frissítő a jéghideg víz.

Előtte tartottam attól hogy nem tudok majd habot csinálni, de mivel az arcon habosítok mindent, pillanatok alatt fellangyosítja a pamacsot és az odajutó vizet, szóval ez sem téma.  A legtöbb krém/szappan ugyanúgy habzik, mint meleg vízzel, van ami jobban, az MWF például.  Borotválkozótálat régebben azért használtam mert abban volt a meleg víz a pamacshoz, azóta elraktam, a hideg víz mindig jön a csapból :)

Az eredmény a legtökéletesebb, irritációmentes BBS, ami valaha is volt, szinte bármilyen szappannal/krémmel vagy pengével, ami meglepő, mégis lehet valami abban hogy a szőrszálak másként állnak.

Két probléma:
  • a hideg vízzel nem minden szappan/krémet lehet rendesen leöblíteni a borotváról, erősebb vízsugár kell neki,
  • a nehéz fém borotvák nagyon elhűtik a kezemet, ami rontja a pontosságot, ezért átálltam egy műanyagra (Merkur Bakelit)

A külföldi fórumokon olvastam olyat hogy hideg vízzel borotválkozva a pengék tovább tartanak, és ehhez kapcsolódó magyarázatokat arról hogy mit csinálnak az atomok az acélban, részemről ilyet nem tapasztaltam, nem vagyok anyagfizikus de meglepődnék ha az acélt érdekelné pártíz °C különbség.

Én valszeg maradok a hideg vizes borotválkozásnál, nekem nagyon bevált.  Nem gondolom hogy univerzális csodaszer, de akinek érzékeny a bőre talán érdemes kipróbálni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #169 Dátum: 2013. Január 27. - 11:50:05 »
Használj Kell's szappanokat és lehet meleg vízzel is borotválkozni  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #170 Dátum: 2013. Január 27. - 12:27:32 »
Vagy nyárra annyira tapasztalt leszel technikában és készülék választásban, hogy menni fog irritáció mentesen meleg vízzel is.
Ezekhez a DE pengékhez azért kell pár hónap, míg tolerálja az arcbőr.
2012 augusztus óta DEvel borotválkozom, szerintem már megszoktam, és a technikával sincs gond, úgy gondolom készülékben is konvergáltam.  Meleggel is meg tudok borotválkozni, de egyszerűen tetszik a hideg, nem tekintem áldozatnak vagy kompromisszumnak.

Van bennem egy minimalizmusra való törekvés is: jó minőségű eszközökkel és anyagokkal, de minél egyszerűbben, ebbe is beleillik a hideg víz.

Nem elérhető Ser Renly

• Törzstag
« Válasz #171 Dátum: 2013. Január 27. - 12:35:31 »
Én valszeg maradok a hideg vizes borotválkozásnál, nekem nagyon bevált.  Nem gondolom hogy univerzális csodaszer, de akinek érzékeny a bőre talán érdemes kipróbálni.

A tálkát már elhagytam, pedig arra is azt hittem, hogy nélküle soha, úgyhogy ezt is ki fogom próbálni jövő héten. Bár a bőrömet nem nevezném érzékenynek, mostmár annyi helyen hallom vissza a hideg vizes borotválkozást, hogy tényleg lehet benne valami.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #172 Dátum: 2013. Január 27. - 12:48:19 »
azt lehet tudni meddig tartott a bibisség?
 Nálam borotválkozás után nem is látszik csak pár perc múlva piros a nyakam de egy kis aloe vera s kence hamar leszedi. reggelre már nyoma sincs a bibinek.
Én úgy tapasztalom, hogy penge függő is de kiderül majd hosszabb távon. Nálam a wilkinson nem csinál pirosságot soha.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Janko125

• Törzstag
« Válasz #173 Dátum: 2013. Március 11. - 08:49:33 »
Sziasztok!

Technikai kérdésem lenne ismét! Általában jó kemény habot szoktam használni, de ezt viszont igen nehezen tudom kiöblíteni a penge alól. Nem érzem úgy hogy ez gondot jelenteni, de mégis csak zavar, valamint kicsit sok vizet pacsálok el, mert ezt is csak folyó vízzel ( nem a Duna  ;D )tudom megoldani! Próbálkozzak valami lágyabb dologgal, szappannal?

Egy két vélemény érdekelne ki hogy oldja meg ezt a kérdést?

Köszi

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #174 Dátum: 2013. Március 11. - 08:51:36 »
Legyőzzük a zavaró érzést, és pengecserekor tisztítjuk a készüléket!  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Janko125

• Törzstag
« Válasz #175 Dátum: 2013. Március 11. - 08:59:14 »
Ó az nálam minden borotválkozás után megvan  ;D ! Ez a rituálé vége!

Csak tudod a penge alá megy be sok szőrös hab, ami olyan mintha eltömítené, és az zavar :-\ . Viszont a kis edényes lögybiktülés esélytelen ennek a megoldására, a csap alatt is játszadozni szoktam vele!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #176 Dátum: 2013. Március 11. - 08:59:21 »
A meleg folyóvíz kiviszi.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #177 Dátum: 2013. Március 11. - 09:02:02 »

Szerintem is. Nagyon ritka, hogy valami ott akar maradni. De melegebb víz/nagyobb nyomás hatására az is feladja.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Janko125

• Törzstag
« Válasz #178 Dátum: 2013. Március 11. - 09:04:58 »
Értem köszi!

Holnap ki is próbálom  ;D !

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #179 Dátum: 2013. Március 11. - 09:09:05 »
Azért sok hab szeret ott maradni.

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici