Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2311027 alkalommal)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #18180 Dátum: 2017. Február 06. - 08:24:30 »
Hát Attila, ha olyn meleg pengét használsz, aminek a hő hatására, már van érezhető tágulása, akkor te nem borotvállod, hanem pörzsölöd magad. Az egy másik szőreltávolítás, általában a disznótorokon, gázégővel csinálják.
:fetreng:
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #18181 Dátum: 2017. Február 06. - 10:01:54 »
A meleg víz a borostával együtt a bőrödet is felpuhítja, amitől sérülékenyebb lehet.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Nem elérhető Attila-Sic

• Tag
« Válasz #18182 Dátum: 2017. Február 06. - 10:07:08 »
Kedves Pmol322!

Értékelem hogy már reggel hatkor ilyen vicces vagy, de én nem írtam hogy olyan forró a víz, nyílván nem vízforralóból öntöm a borotva fejére minden tisztításnál. Azért próbáltam utána olvasni, aztán megpróbálni itt is érdeklődni, mert ugyan ezzel az összeállítással már borotválkoztam régebb is és akkor még nem figyeltem ilyenekre hogy ne nyomjam oda a borotvát meg kevésbé voltam figyelmes  és mégsem voltak ilyen problémáim, soha!
Narakh, köszönöm szépen a választ! Akkor lehetséges hogy kevesebb ideig kéne áztassam a bőröm, főleg hogy még Pre krémet is használok..  ::)
Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahol született. Erdély szíve, Székelyudvarhely :hat:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #18183 Dátum: 2017. Február 06. - 10:11:45 »
Hogy jóvátegyem, a melegvizes nem árt a bőrödnek, sőt!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #18184 Dátum: 2017. Február 06. - 10:34:10 »
Akkor lehetséges hogy kevesebb ideig kéne áztassam a bőröm, főleg hogy még Pre krémet is használok..  ::)

A papírforma a szőr puhítása miatt a meleg víz, de lehet kísérletezni, mindenkinek más jön be. Én azért javaslom, hogy figyeld erősen a szőröd növekedési irányát, mert az időről időre meg tud viccelni.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #18185 Dátum: 2017. Február 06. - 10:57:22 »
Kedves Pmol322!

Értékelem hogy már reggel hatkor ilyen vicces vagy, de én nem írtam hogy olyan forró a víz, nyílván nem vízforralóból öntöm a borotva fejére minden tisztításnál. Azért próbáltam utána olvasni, aztán megpróbálni itt is érdeklődni, mert ugyan ezzel az összeállítással már borotválkoztam régebb is és akkor még nem figyeltem ilyenekre hogy ne nyomjam oda a borotvát meg kevésbé voltam figyelmes  és mégsem voltak ilyen problémáim, soha!
Narakh, köszönöm szépen a választ! Akkor lehetséges hogy kevesebb ideig kéne áztassam a bőröm, főleg hogy még Pre krémet is használok..  ::)
Ezt írtad:
"Csak mert olvastam hogy igazából a meleg víz tágítja a pengét és így könnyebben okoz sérülést, vagy kellemetlen "horzsolásokat" ellenben a hideg vagy kevésbé meleg vízzel, ami összehúzza a pengét! "

Ha ez nem vicc, akkor az komoly...  :fejfal:
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #18186 Dátum: 2017. Február 06. - 11:13:52 »
Tehát akkor viccet félre, az acél hőtágulása 100c°-n +0.17
Ergo 50c°-n +0.8.5 35c°-s víznél nem éri el a +0.4-t.  Tehát tágul a penge, tehát 0.0045 mmt tágul 35c°-s vizben. Szerintem ezzt nem érezheted meg.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #18187 Dátum: 2017. Február 06. - 11:42:43 »
Kb. ugyan az, mint a borotvapengét (bármilyen fém kést) nem mosunk forró vízben, mert elveszti az élét vagy, hogy a borotvapengét borotválkozás előtt meleg vízbe áztatjuk, mert a hőkezelés csökkenti a pengében lévő feszültséget.
Mind a három tételnek van valami távoli igazság alapja, de egyik sem működik.
Mint pl.: A testek vonalakból állnak, a vonalak pontokból, a pontnak nincs kiterjedése, így semmi sem létezik.

Üdv

Á

Nem elérhető Szilar6d

• Új tag
  • *
« Válasz #18188 Dátum: 2017. Február 06. - 17:37:04 »
Ergo 50c°-n +0.8.5 35c°-s víznél nem éri el a +0.4-t.  Tehát tágul a penge, tehát 0.0045 mmt tágul 35c°-s vizben. Szerintem ezzt nem érezheted meg.

100c°-n 1.17mm-t tágul az 1 m-es acél, a 43mm penge 0,05mm tágul. 35c°-n 0,0175mm tágul

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #18189 Dátum: 2017. Február 06. - 17:53:24 »
Egy dolgot még kérdeznék és ezzel már végképp offolom a topicot, de az lehetséges hogy a nyakam azért szokott kipirosodni mert túl meleg vízzel öblítem le a borotvát? Csak mert olvastam hogy igazából a meleg víz tágítja a pengét és így könnyebben okoz sérülést, vagy kellemetlen "horzsolásokat" ellenben a hideg vagy kevésbé meleg vízzel, ami összehúzza a pengét! Ha félre informáltam magam, akkor bocsánat, javítsatok ki! :)

Mondjuk csak azt nem írtad le, hogy a nyakadon merre nő a szőr és hogyan, hány körben szoktad ott borotválni! A nyak amúgy is az egyik legproblémásabb részünk. Itt általában össze-vissza nő a szőr. Szóval, ha nincs jól előkészítve a bőr, életlen a borotva, esetleg jobban nyomod, esetleg több körben borotválod, az okozhat mindenféle irritációt. Ha ilyen problémád van, akkor csak WTG-t javasolnék, persze előtte fel kell térképezni, hogy mi is ott a WTG.
Amúgy meg nem hiszem, hogy a meleg víz okozná a problémádat.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #18190 Dátum: 2017. Február 06. - 18:00:57 »

100c°-n 1.17mm-t tágul az 1 m-es acél, a 43mm penge 0,05mm tágul. 35c°-n 0,0175mm tágul

Igazságod va, kicsit elszámoltam.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #18191 Dátum: 2017. Február 06. - 18:20:41 »
Astor pengével ment a mai. Inkább Tech fejbe való ez a penge, mert ebben kicsit szaggatós volt, pedig ez egy nagyon faszányos fej.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #18192 Dátum: 2017. Február 06. - 18:39:10 »
Ez Segul? Vagy Apollo? Meselnel a geprol?

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #18193 Dátum: 2017. Február 06. - 18:54:15 »
:+1: Az összetevőket illik leírni a topicban.  ;)
(szerintem)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #18194 Dátum: 2017. Február 06. - 18:56:15 »
:+1: Az összetevőket illik leírni a topicban.  ;)

Jó az öreg a háznál, ez egy segal. A szélső fogaiból látszik.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici