burning Hell ...
Ma megszegtem 2 szabályt, aminek meg lett az eredménye.
1. Soha nem próbálok ki két új dolgot egyszerre.
2. Soha nem kísérletezek, ha késésben vagyok.
35 évesen az ember azt hinné, hogy már kellően megfontolt ahhoz, hogy ne kövessen el szarvashibákat. De nem, na meg jó pap holtig tanul.
Fbp-től tegnap megvásárolt Dovo kés birtoklásán annyira fellelkesültem, hogy ma reggel minden képpen ki akartam próbálni. 3 napos borosta is volt már, így minden adott volt. Mivel tegnap egy DM is szembe jött velem és előzőleg a Denim krémekről egész jókat olvastam itt a fórumon, gondoltam egy próbát megér. Szóval kissé késve ébredve, de bele vágtam a dologba.
A Denim krém nagyon jó habot ad, az illata a klasszikus Denim. Egy pillanatra vissza ugrottam az időben vagy 15 évet. Arcra kenve is kellemes érzés, de lévén új fogalmam nem volt, hogy hogy működik együtt a borotvával, majd azt kellett tapasztalnom, hogy a vége felé már kissé csípett is amit eddig más krém esetén nem éreztem. A kést fertőtlenítés után fogtam és neki láttam. Talán csak a tapasztalatlanság és gyakorlatlanság számlájára írható, de a nagy találkozás élmény elmaradt. Ez is egy olyan dolog amit tanulni kell.
A borotva megfogásával és a mozdulatokkal nem is volt gond, de a póz annyira szokatlan volt a kezemnek, hogy szinte ?begörcsölt?. Néhány húzás után meg kellett állapítanom, hogy vagy a szőrőm olyan, mintha acélból lenne vagy a borotva nem elég éles, szóval be kell szereznem egy bőrt is minél hamarabb.
Mivel az óra ketyegett, a borotválkozást az általam kedvelt Mühle R41 + Feather párossal fejeztem be. Öt borotválkozás után már a Feathert is életlennek éreztem, de azért még teljesítette a küldetést. Hideg vízre szükség volt és a szokásos timsós kezelést sem spóroltam le biztos ami zicher. A timsó leöblítése után hidratáló aftershave balzsam, amit később még megtoldottam egy kis patikai hidratáló krémmel. Munkahelyre besétálva a reggeli hűs levegő kellemes volt, mostanra meg már kialudtak a lángok ...
- Solingen Dovo borotvakés + Mühle R41 Feather pengével
- Denim borotvakrém
- Taylor of Old Bond Street St. James?s London pamacs + IKEA kübli
- NIVEA Aftershave balzsam + patikai hidratáló