Ez volt az első DE borotválkozásom
Adva volt az újonnan érkezett Futur, ehhez érkezett egy Merkur penge, ajándékképpen 10 db Wilkinson penge, illetve vettem Feather pengét. A Wilkinson pengék indiai Gillette gyártmányúak, rövid netes keresgélés után ezeket a pengéket gyorsan betettem a fiók legtávolabbi zugába. A Merkur pengéről olvastam hideget-meleget, így az is parkolópályára került. Így egy Feathert töltöttem be, majd 2. fokozatra állítottam a borotvát.
A Futur + Feather párossal szemben egy elszánt arc, kétnapos, de erős borosta, érzékeny nyak állt.
Előtte: Zuhany (közben a tálka és a pamacs forró vízben)
előkészítve Proraso pre/after krém, de félretolva (keménység, hah
)
Tálka: kőmozsár
Pamacs: HJM borz
Krém: Trumper Almond (sample)
Borotva: Merkur Futur 2. fokozat
Penge: Feather Hi Stainless Platinum@1
Módszer: szőrmentén, keresztbe, majd vérfürdőbe torkolva visszafelé (macsóság
)
Utána: vérzéscsillapítás a fiókban talált Topsó fantázianevű rudacskával (igeen, tűűröm a fájdalmat
)
Proraso krém (mennyei, csodás, bársonyos ellazító kényeztetés, a nyakam hálául abbahagyja a megtorlást)
Eredmény, elégedettségfaktor: 10/8
Tapasztalat: Kissé furcsa volt a nehéz Futur a könnyű reluxás Gillette után, illetve arra is figyelnem kellett, hogy másként használjam, mint a reluxát. A Feather eszméletlenül éles, hiába olvastam róla, ezt érezni kell!
A hab jól sikerült, büszke voltam, hogy abból a csepp adagból, milyen szép habot vertem fel, a mandula illata érdekes volt, de nem túl erős vagy zavaró.
A harmadik kört nem kellett volna erőltetnem, de most már mindegy....
A végeredmény: soha nem tapasztalt sima arcbőr. Tetszik a dolog, élveztem minden pillanatát (na jó, majdnem minden pillanatát), szóval egy újabb fővel gyarapodott a hagyományos borotválkozás tábora.
Elnézést kérek a túl hosszúra nyúlt bejegyzésért, még csak annyit, hogy hálás köszönetem a borotvafórum közösségének. A ti tapasztalataitok nélkül nem sikerült volna, sem az eszközök és hozzávalók beszerzése, sem a hátatfordítás a
fogyasztói borotválkozásnak.
Üdv