Leírnám a mai ténykedésemet! Bár még csak kezdőként használom DE eszközeimet és egyelőre "minimáldesignos" a felszerelés, tesztelek, próbálkozok és apránként gyűjtögetek... Technikám még nem kiforrott, hiszen a múltban nem fordítottam különösebb figyelmet a borotválkozásnak, nem is kedveltem különösebben. Afféle szükséges dolog volt az életemben, általában hetente 2 alkalommal. Ez szerencsére változott, már több figyelmet szentelek ennek az elfoglaltságnak és el is szórakoztat. Tehát a mai:
Előtte: zuhany után szoktam borotválkozni, majd a nedves arcra kevés borotvakrémet masszírozok (nem habzik, viszont síkosít és puhít)
Edény: egy, a bolhapiacon vett "médin england", barna kerámia nyeles-csésze (kb 100mm átmérőjű és 80mm mély)
Krém: eddig Niveát használtam, de ma először kipróbáltam a Figaró habzókrémet, kb 1,5cm-es csíkot
Pamacs: egyelőre DM (azthiszem valami Cerrus nevű) disznópamacs, forró vizes áztatás után
Borotva: egy jó régi Astra 901
Penge: Derby, a mai a harmadik használat
Módszer: 3 kör
Utána: OSMA timsó, később jobb híján Gilette balzsam
Eredmény: Nagyon tetszik a Figaró krém. Illata is bejön, de a habja nekem kifejezetten jobbnak tűnik, mint a nivea azonos körülmények mellett. Jobban siklik a penge, nem irritál (a Nivea sem) és sűrűbb a hab, keményebb. A penge harmadik alkalommal volt használva, már érzem, hogy egy kicsit tompult, de jól szuperált. Érdekes, hogy új pengével elég barátságtalan az első találkozás, később jobb. A végeredmény nagyon jó, sima, csak egy kis pirosodás az "ádámcsutka" két oldalán (itt fura irányba nő a szőröm), érzékeny egy kicsit.
8/10