Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2302292 alkalommal)

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3435 Dátum: 2012. Március 24. - 10:09:56 »
Ma reggel, sietősen: Gillette TravelTech  3 körben (köszi Tranyó, küldd a számlaszámod!!!), C&E Nomad keményszappannal GoldDachs pamaccsal felvíve fürcsi után. Három kör után, L'Occitane Verdon AS. Az AS jól működik, illatban van, ami jobban tetszett. Irritáció nuku, közel babapopsi.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #3436 Dátum: 2012. Március 24. - 17:56:12 »
Az MWF-ből majdnem sikerült a jó hab!  :)
A titok tényleg az volt: a szappant is be kell áztatni. A pamacs biztonsági játék volt, csehszlovák Triumph sörte. Kicsit jobban kirázhattam volna, akkor optimális lett volna, így kicsit levegős lett, de azért a tegnapelőtti kínlódás után ez nagy előrelépés.
A jenessanyi-féle Gold Dollarra vagy ráfér egy balsafa, vagy pedig tényleg végképp elcsesztem a Whippeddog-féle bőrt (jó, széles, olcsó, fára ragasztottat tud valaki?), mindenesetre egy picit mintha húzott volna. Egy helyen voltam óvatlan a nyakamon, ott egy kicsit tartósabb vérzés alakult ki, összességében azonban kényelmes és alapos borotválkozás volt - következőre már talán egész jó lesz a hab is!

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3437 Dátum: 2012. Március 24. - 19:15:38 »
Ma délutáni kés próba:

Fürdés
Forró törölköző
TOBS, Levendula
HJM, sörte
Sheffield, Lockwood Brothers, 5/8, 1/4 hollow(vagy mi?!)
Tarr AS
Patikai Pond's krém

A három napos borostát szépen vitte. Meglepetéseket okozott a "félmosoly" a kés végén, itt-ott sikerült erőteljesebben felszántani a bőrt, ami enyhe bőrpírt eredményezett.

Sheffield-England

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #3438 Dátum: 2012. Március 24. - 19:20:47 »
Teafaolajas gyogyszertari hidrofil
Trumper's Limes Shaving Cream
Ikeas femtalka
HJM sörte pamacs
Edwin Jagger DE89 + Feather
Weleda ASB

Ez most a kedvenc kombóm  :borz1:

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3439 Dátum: 2012. Március 24. - 21:00:11 »
Egész napos favágás után végre borotválkoztam egy jót.
Dalain krém
Semogue 1470 arcon
Astra 901 keret
Dorco bélés
Avon balm

Vérmentes két kör volt, a Dorco szaladt a bőrön, jól esett (ami mostanában nem volt jellemző)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3440 Dátum: 2012. Március 25. - 06:42:11 »
Jó reggelt mindenkinek :)
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- SIMPSON CHUBBY 2 Best Badger
- Mitchell's Wool Fat Shaving Soap
- Georgetown Pottery Scuttle
- 7/8" Wade & Butcher, The Celebrated, Hollow Ground Razor
- Kanayama Cordovan #60000
- WTG / XTG
- Geo. F. Trumper West Indian Extract of Limes Skin Food

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3441 Dátum: 2012. Március 25. - 10:46:47 »
Üdv mindenkinek!

Ma megvolt az első késes alkalom, amit már nagyon vártam. Az eredetileg tervezett szombat reggel helyett ma, vasárnap reggel lett az esemény időpontja. A szokásos módon készültem neki:
-zuhany pre
-florena krém (most ez a kedvencem, persze nem az illata miatt :) ) victoria bechhofen borzzal arcon habosítva
-weltmeister 5/8

Lélekben már nagyon rákészültem, mozdulatokat is gyakoroltam, mintha -léggitározás analógiájára- légborotválkoznék. Szerintem ennek köszönhetően elég jól odafértem, egyszerűen láttam, hogy mit csinálok. Zozó tanácsára csak egy WTG kört terveztem.
Tehát elkezdtem az arcomon. Hahh, igen, úgy serceg, mint a videókon, ez az, csak így tovább, gondoltam magamban. Ahogy rátettem a bőrömre a kést és meghalottam a sercegést, elmúlt a félelem. Egyszer Fonti írta valakinek, hogy a legelején érezheti úgy a kezdő késes borotválkozó, hogy húz a borotva, de majd ez elmúlik, megszokja az ember, tehát én is így tettem: nem foglalkoztam vele, picit szabad húznia.

Balkezesként a bal oldalamat már majdnem teljesen leszedtem, áttértem a jobb felemre, de bal kézzel. Kicsit ügyetlenebbül, de ott is lehúztam, maradt a szám alatt, felett és a nyakamon középen egy kicsi.

Hanem ezekkel meggyűlt a bajom. A szám fölötti részt tudom, hogy csak gyenge technikám miatt nem sikerült jól leborotválnom, de a szám alatt, kifejezetten a szájam sarkai alatt, az borzasztó volt! Egyszerűen szinte ugrált a kés, próbáltam baromira odafigyelni az élszögre, hátha amiatt, de sajnos nem. Se a jobb, se bal szájvég alatt és a száj alatt nem ment. Rátértem az állcsonti részre és dettó, itt sem sikerült normálisan levágni.
Úgyhogy otthagytam és befejeztem DE-vel.

Kettős érzésem van:
- nem vágtam meg magam. Ez pozitív, főleg annak a tükrében, hogy bénáztam a száj körül és úgy éreztem, ugrál a kés
- teljesen nem sikerült befejeznem a kört... Mivel féltem, hogy megvágom magam, elővettem a weishit és befejeztem azzal. Persze alapvetően úgy terveztem, hogy egy wtg kör után a másik kettőt weishivel fogom teljesíteni, de még azt az egy szem, árva kört sem tudtam befejezni, amit kitúztem magamnak... :(

A jövő hét elején jön meg a szíjam, várhatóan a jövő hét végén fogok tudni újra megpróbálkozni a késsel.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #3442 Dátum: 2012. Március 25. - 14:26:35 »
Hanem ezekkel meggyűlt a bajom. A szám fölötti részt tudom, hogy csak gyenge technikám miatt nem sikerült jól leborotválnom, de a szám alatt, kifejezetten a szájam sarkai alatt, az borzasztó volt! Egyszerűen szinte ugrált a kés, próbáltam baromira odafigyelni az élszögre, hátha amiatt, de sajnos nem. Se a jobb, se bal szájvég alatt és a száj alatt nem ment. Rátértem az állcsonti részre és dettó, itt sem sikerült normálisan levágni.
Úgyhogy otthagytam és befejeztem DE-vel.

Kettős érzésem van:
- nem vágtam meg magam. Ez pozitív, főleg annak a tükrében, hogy bénáztam a száj körül és úgy éreztem, ugrál a kés
- teljesen nem sikerült befejeznem a kört... Mivel féltem, hogy megvágom magam, elővettem a weishit és befejeztem azzal. Persze alapvetően úgy terveztem, hogy egy wtg kör után a másik kettőt weishivel fogom teljesíteni, de még azt az egy szem, árva kört sem tudtam befejezni, amit kitúztem magamnak... :(
Véleményem szerint, ezt így elsőre nem is tudtad volna jobban csinálni...legalábbis az első jónéhány alkalommal én is ugyanezt éltem át. Szerintem maradj továbbra is óvatos, és ha már biztosnak érzed a mozdulatokat az arcon,  próbálkozz az orr, illetve a száj alatti/melletti területtel is. Nekem az is beletelt jó időbe, mire ráéreztem, illetve kitapasztaltam, hogy milyen területen, hogyan húzzam a kést... Egyébként meg ne keseregj, hogy biztonságival fejezed be. Először örülj a részsikernek, szép lassan úgyis az lesz, hogy teljes egészében késsel borotválkozol!  :sör:  :borz2:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Max Ten

• Új tag
  • *
« Válasz #3443 Dátum: 2012. Március 25. - 15:37:37 »
Sheffield, Lockwood Brothers, 5/8, 1/4 hollow(vagy mi?!)
Az elad topic alapján true wedge.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (SicTransit 2012.03.25.)
« Válasz #3444 Dátum: 2012. Március 25. - 16:12:15 »
Előtte: Futás a Népszigeten, ezúttal - érzésre - jobban ment, pedig az idő nem ezt mutatja  :nemtom:

• Mühle Classic Silvertip
  • Geo F. Trumper Coconut krém
  • Gilette Slim Twist
  • Lord Super Chrome@4
  • SZM, SZSZ
  • Taylor of Old Bond Street Jermyn Street After Shave Cream - az asszony kérésére.  :borz1:

Slim Twist nagy barátom lett.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #3445 Dátum: 2012. Március 25. - 17:54:56 »
Habkészítés a Kent/MWF szappanból, 3. menet.

A második köri utóhabosítás már egész jó eredményt adott: csaknem száraz pamacs, jól elővizezett-előhabozott szappan, edényben habosítás - az óriás Omegával nehéz is lett volna az arcomnak esni. Erről ugyan egy helyen azt írják, hogy mintha tömpe ujjak simogatnák az ember arcát - én inkább polipkaroknak mondanám. :crazy: Szúrni nem szúr, de egyre inkább az az érzésem, hogy egy kicsit mellélőttem vele. Jól dolgozik, de nem az én stílusom.

Az első körben továbbra is buborékos, összeesős volt - ott egy picit túl nedves volt még a szappan teteje és/vagy az ecset.

A tökéletlen hab miatt az amúgy is kissé harapós Widerstrahl most még jobban harapott (egy tegnapi sebet felszakított, +2 jelentősebb, de nem vészes vágás), a nyakam eléggé kipirosodott, kellett a Weleda balzsam.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3446 Dátum: 2012. Március 26. - 00:47:06 »
Rotbart: dobozbuzi vagyok.

Én a fontosabb dobozokat a szüleim garázsába szoktam csempészni. Ha dobozbuzi lennék, nem férne be a faterom autója. Te hogy oldod meg ezt a kérdést? Hűtő, meg tévé doboza? Mosógépé?
Hova fér?

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #3447 Dátum: 2012. Március 26. - 06:52:10 »
Jó reggelt!

A mai  :borotva: :

- Glicerin szappan + forró vizes törölköző
- Pre-shave krém
- Vitos Extra Super borotvaszappan
- Silvertip badger pamacs
- 13/16" "The Fisher" ground point, full hollow
- WTG/XTG
- Kartopu Limon After Shave  :borz2:

Köszönet spiska-nak az AS-ért...még mindig nagyon szeretem. Kimondottan olyan citrom illat, mintha most facsarták volna ki magából a citromból.

Ui: Fonti szót fogadok és próbálkozom képekkel továbbra is ( ;D)...Szabolcs szerinted milyen?  ???

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3448 Dátum: 2012. Március 26. - 07:34:11 »
Gratula jrabi! Csak így tovább!  :D ...majd az SRP-n várhatod a kérdéseket.  ;D
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #3449 Dátum: 2012. Március 26. - 08:18:29 »
Gratula jrabi! Csak így tovább!  :D ...majd az SRP-n várhatod a kérdéseket.  ;D
;D  :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici