Üdv mindenkinek!
Ma megvolt az első késes alkalom, amit már nagyon vártam. Az eredetileg tervezett szombat reggel helyett ma, vasárnap reggel lett az esemény időpontja. A szokásos módon készültem neki:
-zuhany pre
-florena krém (most ez a kedvencem, persze nem az illata miatt
) victoria bechhofen borzzal arcon habosítva
-weltmeister 5/8
Lélekben már nagyon rákészültem, mozdulatokat is gyakoroltam, mintha -léggitározás analógiájára- légborotválkoznék. Szerintem ennek köszönhetően elég jól odafértem, egyszerűen láttam, hogy mit csinálok. Zozó tanácsára csak egy WTG kört terveztem.
Tehát elkezdtem az arcomon. Hahh, igen, úgy serceg, mint a videókon, ez az, csak így tovább, gondoltam magamban. Ahogy rátettem a bőrömre a kést és meghalottam a sercegést, elmúlt a félelem. Egyszer Fonti írta valakinek, hogy a legelején érezheti úgy a kezdő késes borotválkozó, hogy húz a borotva, de majd ez elmúlik, megszokja az ember, tehát én is így tettem: nem foglalkoztam vele, picit szabad húznia.
Balkezesként a bal oldalamat már majdnem teljesen leszedtem, áttértem a jobb felemre, de bal kézzel. Kicsit ügyetlenebbül, de ott is lehúztam, maradt a szám alatt, felett és a nyakamon középen egy kicsi.
Hanem ezekkel meggyűlt a bajom. A szám fölötti részt tudom, hogy csak gyenge technikám miatt nem sikerült jól leborotválnom, de a szám alatt, kifejezetten a szájam sarkai alatt, az borzasztó volt! Egyszerűen szinte ugrált a kés, próbáltam baromira odafigyelni az élszögre, hátha amiatt, de sajnos nem. Se a jobb, se bal szájvég alatt és a száj alatt nem ment. Rátértem az állcsonti részre és dettó, itt sem sikerült normálisan levágni.
Úgyhogy otthagytam és befejeztem DE-vel.
Kettős érzésem van:
- nem vágtam meg magam. Ez pozitív, főleg annak a tükrében, hogy bénáztam a száj körül és úgy éreztem, ugrál a kés
- teljesen nem sikerült befejeznem a kört... Mivel féltem, hogy megvágom magam, elővettem a weishit és befejeztem azzal. Persze alapvetően úgy terveztem, hogy egy wtg kör után a másik kettőt weishivel fogom teljesíteni, de még azt az egy szem, árva kört sem tudtam befejezni, amit kitúztem magamnak...
A jövő hét elején jön meg a szíjam, várhatóan a jövő hét végén fogok tudni újra megpróbálkozni a késsel.