Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300105 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #7260 Dátum: 2013. Május 19. - 08:41:00 »
Ma reggeli, még Fonti előtt  ;)

- Proraso Pre
- szappan: Tabac, Trumper tégelyben
- pamacs: Salmo művek féle Silvertip (már csak 1-2 napig az enyém)
- kés: George Butler 5/8" Sheffield
- AS: Ralon

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető deka

• Törzstag
Re: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #7261 Dátum: 2013. Május 19. - 09:27:19 »
@kuni: az én véleményem az, hogy ez speciel nem penge kérdése. Mered az ATG-t? Sima leszel.
Az én bőröm olyan, hogy ATG-re benövéseim lesznek, akármit csinálok. A trükk az, hogy mi az a legrövidebb szőr, ami még gondtalanul elérhető. Ebben se a DE, se az M3 nem jelent különbséget. Az M3 előnye, hogy DE-hez hasonló eredményt sokkal gyorsabban kapsz, ráadásul nehezebb vele hibázni, például nyomáserősségre szinte érzéketlen...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7262 Dátum: 2013. Május 19. - 09:41:36 »
Hm, hm. Nem, kiborotválást nem csinálok, a vérmentes forradalmat szeretem :)

" A trükk az, hogy mi az a legrövidebb szőr, ami még gondtalanul elérhető. Ebben se a DE, se az M3 nem jelent különbséget. " Szerintem kipróbálom a párom Blue3-át.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #7263 Dátum: 2013. Május 19. - 09:46:45 »
Nekem szőr mentén + szőr ellen kell a babapopihoz.
Ezért nem vagyok még megbékélve a késeléssel, mert ott nem megy a kiborotválás... még.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #7264 Dátum: 2013. Május 19. - 11:01:46 »
nekem kő szőrmentén, szőrrelszemben, szőrrel átellenben és van hogy 4 kör szokott lenni a tökéletesség miatt. Én nem adom lejjebb bbs nél.  :thumbup:
Érdekes momentum, hogy nyakamon mindig szsz borotválkoztam így most az első kör mindig szsz megyen a nyakamon és így nincs bibi.
Lehet így szoktam meg. De a legjobban az államon szeretek borotválkozni ha ott százszor mennék végig akkor sincs bibi.
Nem tudom miért de itt tudok az legalaposabban megborotválkozni.  :hat:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7265 Dátum: 2013. Május 19. - 11:09:34 »
Nagyon régóta nem törekszem a BBS-re, egyedül az államon megyek 2 kört, amúgy csak egyet.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Albert Emerich

• Törzstag
« Válasz #7266 Dátum: 2013. Május 19. - 11:27:17 »
 :borotva: A mai  :borotva:

Meleg fürdés

Pamacs: Mühle 31K Silvertip Fibre

Szappan: Cella

Flaschner Kálmán 6/8 extra hollow

Myrsol F. Extra AS

Paco Rabanne EDT

:thumbup: :+1: :thumbup:
Aetate fruere, mobili cursu fugit

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7267 Dátum: 2013. Május 19. - 11:58:53 »
Az iménti:

L'Occitane
Semogue 1470
Hoffritz slant
Feather bléd
osztrák Pitralon original
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #7268 Dátum: 2013. Május 19. - 13:02:18 »
2013.05.19.

Ingredients:Figaró,Hjm pure bristle, Mühle R89/Gillette 7 o'clock (super stainless)#2

Result:
 :borz2:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #7269 Dátum: 2013. Május 19. - 13:08:42 »
Urak!
Megdöbbenve olvastam vissza az elmúlt pár bejegyzést... Mi van veletek??? Tiszta amatőr.. Az évek gyakorlata hova tűnt? Aki éveket töltött itt, közbentudatosan borotválkozott, azt gondolnám, hogy egy fakanállal is úgy borotválkozik, mint anno Faházy pinpongozott...

...Topi tanár Úr, ha megengedi átvenném most az órát, ebben az elméletileg emelt szintű iskolában.

toz- dícséretes az újfajta kisérletezgetése, látom a punk irányzat felé kacsintott... de a DIY R&D hol marad? Razorpit a bótból? Az órán DIY sütő-szilikon lapról tanultunk.. kb 40 rp kijön egy lapból... továbbá BIC eldobható most már több, mint egy hete? Tegye csak le! Az észrevétel miszerint mi jobban borotválkozunk... biztos ebben??? Nézzen csak körül... na jó! Legyen egy 4-es, de csak mert ilyen kitartó a műanyaggal. Most leülhet. 

Kuni fiam! Látom nem készült ma sem! de ahogy elnézem az elmúlt pár évben sem! Mi az, hogy mi közelít legjobban a BBS-hez? Hát a BBS! Miért kérdés még, mindig hogy eszik-e vagy isszák?  ;D Leülhet! Illetve álljon csak fel! Kollégája frissen borotválva úgy néz ki, mint maga 1 napos szőrrel? Ez a kölök melyik osztályba jár? Küldje csak ide! Leülhet! Következő órán újra felel, illetve javaslom válogassa meg vagy térítse meg kollégáit, nem az állatkertben vagyunk, ahol megengedett a minősíthetetlen borosta.

deka- Nem megy még mindig az ATG? Szőrbenövés témakörben problémákkal küzd még mindig? Mióta is jár a mi iskolánkba?? Áh maga javíthatatlan! Üljön csak le, technika óráig békén hagyom, hármas! Mi? Hogy WTG-ben teljesen elégedett? Maga dolga, egyetértek! de egy gyenge 4-esnél jobbra nálam akkor se számítson!

bgakos- mi az, hogy maga nagyon régóta nem törekszik a BBS-re? Akkor minek borotválkozik? Az pontosan a nem törekvés a BBS-re. Mi? hogy fél méteres szakálla van? Ja azt nem láttam... Ennyire rég óta..? De akkor sem értem! A dolgozataiban mindig törekedik a BBS-re... Szerencséje, hogy ezen a héten maga a hetes! Következő órára változtasson ezen! és... törekedjen a BBS-re! Mit fog szólni majd otthon az asszony pár év múlva? Halott már a kámszútráról? Nem? Pár év múlva kötelező olvasmány lesz!   

Malac- Nem megy még a kiborotválás késsel? Ezekről az órákról hiányzott? Na majd fog az menni! A házikra általában mennyi időt szán? Mennyit? Kevés! Kétszer annyival próbálkozzon! Van otthon sebtapasza? Akkor jó! Jövő héten újra felel! gyenge négyes, mert legalább próbálkozik! Üljön le.

Betyárka- látom maga még mindig idealista. De mit akar maga az állán egy életlen késsel 100-szor kanyarodni? Kipróbálta már? Vagy az nem a maga álla volt? Demitakart ezzel mondani Lajos? Mi? az állam én vagyok?! Csökönyös, mániákus idealizmusa miatt négyes, leülhet.

Kicsengettek... :sör:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #7270 Dátum: 2013. Május 19. - 13:27:13 »
Sütő, szilikon, wtf?
Közgazdász sulikban ilyenről nincs szó. Ellenben van marketing. :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #7271 Dátum: 2013. Május 19. - 13:48:18 »
Hahó H. Gyuri!
Penge írása juttatta eszembe: nemrég azt hallottam, a hithű izraeliek nem borotválkozhatnak mással mint fa borotvával. Ez persze tök meg van ám élezve és állítólag működik. (Lehet hogy sivatagi vasfából vagy ilyesmiből.)
Ha netán körül tudnál nézni, hogy tényleg igaz-e a hír, esetleg egy képet is tudnál szerezni, érdekes infó lenne.
 :thanks:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #7272 Dátum: 2013. Május 19. - 15:34:11 »
nemrég azt hallottam, a hithű izraeliek nem borotválkozhatnak mással mint fa borotvával.
Szakállas is mind. ;D Bár kérdés, hogy van-e egyáltalán olyan, hogy hithű "izraeli", mer ugyebár ha így lenne, nem lenne borotvagyár izraelben, sőt ismeretlen lenne számukra az M3 is. Fa borotvakésről még nem hallottam, a vasfa, mint olyan kemény ugyan, de kizárt dolog, hogy borotválkozásra alkalmas legyen, legalább is azok az eresztések, amikkel akvarisztikai pályafutásom alatt találkoztam.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #7273 Dátum: 2013. Május 19. - 16:28:21 »

Gyere tizenegy, gyere!

Floid Pre gél
Scodioli Sentinel Leather
Omega mini
RazorPit
Bic
AS nem szokott lenni Sentinel után, mert imádom az illatát, viszont picit csíp
Wtg, xtg.

Szerk.: Pre pre: olajos thai masszázs.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7274 Dátum: 2013. Május 19. - 18:13:04 »
Üdvözletem!

Második borotválkozás...
Eszközök, mint korábban:
Kés: Dovo
Pre: forró fürdő+longball pre cucc+forró kendő
Szappan: Wilkinson kék tégelyes
Módszer: két kör
ASB: Soliteint La Boheme

Eredmény: 5,5/10
Simább arc, mint legutóbb, aminek nagyon örülök. Ami aggasztó: legutóbb meg is említettem, hogy kevesebb volt az irritáció késes borotválkozásnál, mint korábban a "modern" sz.rokkal. Hát most úgy nézek ki, mint akit pofánlőttek sörétessel... :( Nem tudom mi volt a gond. Kínosan figyeltem rá, hogy szőrrel szembe ne menjek. Mindegy, talán majd a következőnél. Ja, vért se vesztettem annyit mint pénteken. :)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici