Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2292537 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #8985 Dátum: 2013. November 16. - 23:42:52 »
Csak így tovább, MaciBacsi! ;)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #8986 Dátum: 2013. November 17. - 08:14:45 »
Ma reggel :

Proraso szappan
Omega 98 pamaccsal tálkában habosítva
Super Speed + Personna (kék)
SZM,SZSZ,SZO
Fishbone AS

Komfortos borotválkozás, kellemes utánérzés.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8987 Dátum: 2013. November 17. - 08:56:06 »
 Második találkozásom volt ma reggel a Lord LP 1823 borotvával. Szépnek-jónak tűnik, ötszáz forint körüli ára sem nagy érvágás. Tegnap egy Lord Super Stainless volt benne. Hát... Nem egymásnak találták ki őket. Viszont másik pengével sem akar működni. Legalább is nálam. Pedig nem most kezdtem a DE borotválkozást... Nincs az a szög, hogy ne kaparna, irritálna, vágna. Ilyen vérfürdő nem volt mostanában a környéken. A nyelét megtartom, a többi része már a megfelelő helyen van.
 Amúgy jó lett volna. Proraso GT/O, majd Speick krém, arcon habosítva hjm Black Fibre pamaccsal, utána... Utána timsó, nagyon sok helyre. Majd, hogy a fiaskót kicsit feledtesse, No. 4711 AS (igen, nálam még nyár van).
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #8988 Dátum: 2013. November 17. - 09:51:20 »
A mai  :borotva2:

- Floïd Sandolor Pre Shave Gel
- New Forest Tubby2
- Jabonman - Mountain
- Fitjar borotválkozótál
- iKon OSS + Feather New Hi-Stainless
- WTG/XTG
- J&E Atkinson's I COLONIALI, Sooting Aftershave Emulsion ...rebarbarával

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #8989 Dátum: 2013. November 17. - 10:42:35 »
Második találkozásom volt ma reggel a Lord LP 1823 borotvával. Szépnek-jónak tűnik, ötszáz forint körüli ára sem nagy érvágás. Tegnap egy Lord Super Stainless volt benne. Hát... Nem egymásnak találták ki őket. Viszont másik pengével sem akar működni. Legalább is nálam. Pedig nem most kezdtem a DE borotválkozást... Nincs az a szög, hogy ne kaparna, irritálna, vágna. Ilyen vérfürdő nem volt mostanában a környéken. A nyelét megtartom, a többi része már a megfelelő helyen van.
 Amúgy jó lett volna. Proraso GT/O, majd Speick krém, arcon habosítva hjm Black Fibre pamaccsal, utána... Utána timsó, nagyon sok helyre. Majd, hogy a fiaskót kicsit feledtesse, No. 4711 AS (igen, nálam még nyár van).

Érdekes, mert én is ugyanígy vagyok vele. Már többször beüzemeltem, hátha, de annyira dörzsöl, hogy az már brutális. Mivel eddig itt mindenki dícsérte, azt gondoltam, hogy valamit rosszul csinálok, bennem van a hiba. De most kissé megnyugodtam. Az L6-ot viszont nagyon szeretem.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8990 Dátum: 2013. November 17. - 10:47:56 »

Érdekes, mert én is ugyanígy vagyok vele. Már többször beüzemeltem, hátha, de annyira dörzsöl, hogy az már brutális. Mivel eddig itt mindenki dícsérte, azt gondoltam, hogy valamit rosszul csinálok, bennem van a hiba. De most kissé megnyugodtam. Az L6-ot viszont nagyon szeretem.
Lehet, hogy van pár minőségileg silányabb példány (nagyon diplomatikusan próbáltam fogalmazni), de részemről ennyi volt a "tesztelés". Viszont most már ismerem az összes Lord DE borotvát. Ezen egy kivételével mindegyik jó borotva, kiváló ár/érték aránnyal.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #8991 Dátum: 2013. November 17. - 11:04:47 »
Mai Borotválkozásom:

Hjm sörte / TOBS Jermyn arcon habosítva
Mühle R89 / Gillette 7o'clock zöld
Dr. Harris Sandalwood
3 kör

The Best Shave
 :hat:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8992 Dátum: 2013. November 17. - 11:29:19 »
Ma újra elővettem az első DE borotvámat, a műanyag Wilkinsont.  Amivel anno kezdőként egy hétig mindennap megnyúztam az arcomat, amíg átváltottam a Lord L6-ra, majd kipróbáltam több másikat.  Bement a fiókba, ott ült egy éve.

Hát, ha nem is lesz a kedvencem, de egész jó borotválkozás volt (HJM Black Fibre, Proraso zöld, zöld Astra, Nivea ASB), semmi nyúzás, pontvérzés, BBS, az orrom alatt is.  Lehet, hogy azóta megtanultam borotválkozni?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #8993 Dátum: 2013. November 17. - 11:46:43 »
Az lehet ;-)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Albert Emerich

• Törzstag
« Válasz #8994 Dátum: 2013. November 17. - 14:40:30 »
 :borotva: A mai  :borotva:

Jó meleg fürdes

Frank Shaving finest badger 22 mm

Eau Sauvage by Dior, krém

Gold Dollar208

Floïd Black

:2thumbup:
Aetate fruere, mobili cursu fugit

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8995 Dátum: 2013. November 17. - 15:42:25 »
Ma délutáni  :borotva2:

Palmolive rúdszappan
Timor Gunmetal + Silver Blue #3
Omega 11126
no timsótömb - most nem is kellett :)
Pitralon Pure AS

A Timor: húztam erre, húztam arra, lassabban, gyorsabban, nyomtam kicsit, nyomtam jobban....nem váltott ki sem irritációt, sem sérülést. A legkíméletesebb borotva az összes készülékem közül. Persze cserébe nem túl alapos. Bizonyos helyeken 3 körnek megfelelő mozdulatokkal tudtam csak sima felületet elérni.  Nem éreztem azt, hogy "na most azért emberesen sikerült". Ez inkább egy relaxáló borotválkozás volt :)  Ha valamilyen okból sűrűbben kellene borotválkozni, vagy eleve érzékenyebb, esetleg nyúzottabb a bőr, akkor ez a jó borotva. Így viszont egyenlőre pihenni küldöm. Vagy az eladba. Még alszom rá egy párat.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #8996 Dátum: 2013. November 17. - 15:51:11 »
Timor DE Feather pengével a legjobb  ;)
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8997 Dátum: 2013. November 17. - 16:34:43 »
Azzal még ki fogom próbálni.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Karak03

• Törzstag
« Válasz #8998 Dátum: 2013. November 17. - 18:01:23 »
-Derby(török) Lavender
-HJM borz pamacs
-G.Johnson 6/8 (Az egyik legújabb zsákmányom, és ma munkára fogtam, előrehaladott kora ellenére igen jól teljesített a vén harcos)
-Figaro arcvíz

(a kép- na az sz@r lett :bocs: )
" Bárhova mész a bicskádat és a f.....at mindig vidd magaddal
-mert sose tudod mivel kínálnak! "

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #8999 Dátum: 2013. November 17. - 20:44:00 »
Tetszik, hogy mindenki próbál valamit kitalálni, hogy a képek ne legyenek olyan unalmasak.
 :borz1:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici