Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2292538 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #9000 Dátum: 2013. November 17. - 21:10:50 »
Én nem. :futyul:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #9001 Dátum: 2013. November 17. - 23:09:06 »
Második találkozásom volt ma reggel a Lord LP 1823 borotvával. Szépnek-jónak tűnik, ötszáz forint körüli ára sem nagy érvágás. Tegnap egy Lord Super Stainless volt benne. Hát... Nem egymásnak találták ki őket. Viszont másik pengével sem akar működni. Legalább is nálam. Pedig nem most kezdtem a DE borotválkozást... Nincs az a szög, hogy ne kaparna, irritálna, vágna. Ilyen vérfürdő nem volt mostanában a környéken. A nyelét megtartom, a többi része már a megfelelő helyen van.
 Amúgy jó lett volna. Proraso GT/O, majd Speick krém, arcon habosítva hjm Black Fibre pamaccsal, utána... Utána timsó, nagyon sok helyre. Majd, hogy a fiaskót kicsit feledtesse, No. 4711 AS (igen, nálam még nyár van).

Érdekes, mert én is ugyanígy vagyok vele. Már többször beüzemeltem, hátha, de annyira dörzsöl, hogy az már brutális. Mivel eddig itt mindenki dícsérte, azt gondoltam, hogy valamit rosszul csinálok, bennem van a hiba. De most kissé megnyugodtam. Az L6-ot viszont nagyon szeretem.

Az említett két Lord készülék fejei nem egyformák? Nem hinném, hogy a Lord két, különböző Merkur jellegű fejet gyártana...ilyet még a Merkur sem csinál.
LP1823:
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #9002 Dátum: 2013. November 18. - 07:47:56 »
nagyon jo a fenykep, de nem minden derul ki belole. most megneztem a lord honlapon is. szerintem ez minden  csak nem merkur , de az L5-osre se emlekeztett. inkabb ugy nezz ki mint egy jobbik fajta L111-es. ez magyarazna, hogy miert annyira vadul viselkedik. a 111 - pils egy nagyon jo borotva, de vigyazni kell vele , semmifele nyomas es egy maflas penge , peldaul a kek feher lord , semmikepen astra. pedig az oldalak nyitottak , ami nem 111-esre utal .tiszta voodoo.
szarvam sunjam - minden ures

• Törzstag
« Válasz #9003 Dátum: 2013. November 18. - 09:32:29 »
 Ez bizony nem Merkur, hanem Gillette Tech klón. Viszont műanyag részekkel. Valamit picit elméreteztek (vagy csak bizonyos példányoknál, nem akarok túlzottan rosszmájú lenni), ezért nagyon nem Tech-hez méltóan viselkedik. Viszont a testvére, az L5, sosem csinál ilyen butaságokat az arcommal. De már ez sem fog ;D

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #9004 Dátum: 2013. November 18. - 09:58:21 »
Ma reggeli  :borotva:

Proraso Pre/Post, Trumper rózsa, Omega No.83, Goodfella+Feather, Clinique

Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #9005 Dátum: 2013. November 18. - 12:49:51 »
vegyes reszelt szappan
Semogue 1470
Feather
Merkur 37c slant
Confienca Alfazema do monte

Jjjeeessszzz!!  :2thumbup:
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #9006 Dátum: 2013. November 18. - 13:00:46 »
Én a műanyag tech-fejes borotvában való csalódás miatt ezt az egész tech-fejet leírtam a magam számára. De ezek szerint lehet, hogy csak a borotva sikerült rosszul? Akkor lehet, hogy kipróbálok egy fém verziòt (L5).

• Törzstag
« Válasz #9007 Dátum: 2013. November 18. - 13:26:12 »
Nem nehéz keverni a kódokat, az biztos... Erre talán az "ilyet ne!" faktor miatt érdemes emlékezni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #9008 Dátum: 2013. November 18. - 14:54:06 »
Azt biza jól teszed!

Én a műanyag tech-fejes borotvában való csalódás miatt ezt az egész tech-fejet leírtam a magam számára. De ezek szerint lehet, hogy csak a borotva sikerült rosszul? Akkor lehet, hogy kipróbálok egy fém verziòt (L5).
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #9009 Dátum: 2013. November 18. - 15:59:53 »
Én a műanyag tech-fejes borotvában való csalódás miatt ezt az egész tech-fejet leírtam a magam számára.

Ez nagy hiba lenne! Nem olyan rossz az a tech fej. Sőt! Szerintem próbálkozz valami komolyabb versenyzővel. Az L5 is nagyon jó próbának.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #9010 Dátum: 2013. November 18. - 18:28:51 »
Tiszteletem.  :hat:

Ma esti.

Lord L111
Astra super platinum @1
Arko rúdszappan
hjm pamacs
Barbon arcszesz

Hihetetlen élmény volt. Nem is tudom mikor borotválkoztam ilyen jót. 2 körből megvolt az egész. első két köröm.
Már az első körnél láttam, hogy valami nem stimmel. Nagyon vág az Astra. Már elsőre teljesen fehér lett az állam, vagyis full bbs lett.
Megint átéltem a kezdő élményt, hogy tyűű de éles, vigyázz megnevágdmagadmertnekedannyi.  ;D
Lett is három vérzésem ami megint régen fordult elő.
Végeredményben olyan tapasztalattal gazdagodtam, lehet bármilyen borotvád, borotválkozási technikád, ha nincs egy nagyon éles penge akkor lópityut ér az egész.
Ebben a műanyag lordban nagyon bejön az Astra valamiért.
Máskor meg nem győzőm az állam alatti részt kiborotválni, feszíteni a bőrőm stb. Most meg egy húzás és kész.  :hurra:
A többi pengém meg ami van egy kalap valami.

9.5/10
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #9011 Dátum: 2013. November 19. - 06:26:46 »
Jó reggelt!

A mai  :borotva: :

- 6/8" Fritz Bracht Dovo (az aranyozás még itt-ott rajta van, ezt nem volt szívem leszedni  ;))
- Silvertip pamacs
- The Men's Soap Shop vetiver szappan
- Timsó
- The Men's Soap Shop vetiver AS (Peti, nagyon köszönöm  :sör:  :sör:  :sör: )

A vetiverért odavagyok, ezek a cuccok pedig a Peti által emlegetett "száraz" vetivert adják, kissé gyógyszeres fejillattal. De ez hamar tovatűnik, s marad a vetiver!  :hat:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #9012 Dátum: 2013. November 19. - 11:04:45 »
Ma reggel :

Wilkinson rúdszappan,
Omega 10049 (Qka)
Gillette Slim Twist + Wilkinson penge
SZM,SZSZ,SZO
Osztrák (holland) Pitralon AS

Az először használt Omega 49 pontosan olyan volt,mint amilyenre számítottam :TÖKÉLETES ! Megingathatatlanul Omega sörte pamacs párti vagyok.Megjegyzem szintetikust még nem próbáltam.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #9013 Dátum: 2013. November 19. - 12:17:55 »

Az először használt Omega 49 pontosan olyan volt,mint amilyenre számítottam :TÖKÉLETES ! Megingathatatlanul Omega sörte pamacs párti vagyok.Megjegyzem szintetikust még nem próbáltam.

Ha sörte, akkor számomra is Omega a csúcs. Ez a No.48/No.49/No.83 egy nagyon eltalált széria. Ezen kívül van még egy Ed-től vásárolt Zenith sörtém, na, az is hozza ezt a színvonalat.

• Törzstag
« Válasz #9014 Dátum: 2013. November 19. - 12:25:13 »
 Én ma reggel is hjm Black Fibre szintivel habosítottam a Wilki rúdszappant. Biztos, nem ez a legjobb szintetikus pamacs, de nálam nagyon jól működik. Persze ezt is meg kell tanulni használni, mert másképp tartja a vizet, de igazi habgép.
 Egy Merkur 933CL és egy Treet Platinum penge segített még. Sőt, ezek végezték a munka nagy részét.
 Egész jó ez a Treet, most már második használat után is. Már elég rég várja a próbát (kb. második éve), de nem okozott csalódást a pakisztáni "vas".

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici