Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507627 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1305 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 22:22:03 »
Szerintem a fenésnél az alapelvre lehetne koncentrálni. Totál másképp fenünk, más eszközökkel, ebben én is biztos vagyok. De vannak közös "vonásaink" is, ahogy az eszmecseréinkre emlékszem. Amit erről én el tudok mondani, az időben nem nagy terjedelem, egy kést se biztos, hogy végig kell fenni. Vagy nem a 140-es Atomával kezdeni(már akinek van). :) Bár nyilván látványos, amikor a "levélbontó" a bőrözés után pattintja a hajszálat. ;) Itt az elv a lényeg, az egész fenést mindenkinek magának kell kidolgoznia, a saját stílusához, türelméhez igazítani. A konkrét kérdések is jól jöhetnek.

Nem tudom, hogy lenne a legideálisabb, kicsit lámpalázas is vagyok.... :whoops:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jamescook

• Új tag
  • *
    • Haidu
« Válasz #1306 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 12:50:16 »
Kedves Salmo! Először is köszönöm a segítségedet és Jenes Sanyinak is ofkorsz, amit kaptam tőletek.  :hat: A borotva és az ezzel kapcsolatos miskulanciák eléggé kívült estek, esnek a praxisomon, így nagyon nagy segítségemre voltatok a fejlesztésben. Köszönöm a teszteket, nagyon hasznos volt látni a fejlesztésben az irányt, amit a gyakorlati borotva élezés mutatott meg. Talán levonhatom a végső konklúziót, a HCK1200-es korundos fenőkő marad ahogy van, vállalható. :) A HCAS kerámia nagyon jó késekhez, de nem jó borotvához. Viszont annyit elárulhatok, hogy vannak még remények, a héten kapok az egyik magyar gyártótól korund szemcsét, kétféle szemcseméretben, ha sikeres lesz és beváltja a reményeket, akkor még hallani fogtok róla, róluk. Az viszont már most látszik, hogy a szerény kisipari körülményeim között elérhető legkissebb szemcseméret valahol F1500 körül van, ennél finomabb szemcséjű kőre nem mernék ígéretet tenni sem. :) De talán ha 1-2 követ ki lehet váltani a sorból, akkor több marad drágább kövekre... :D

Ez a bekezdés eddig csak rólam szólt, viszont szeretném valahogy vissza adni legalább egy részét, annak a sok segítségnek, amit kaptam, és a magam módján valamit vissza adni a közösségnek is. Ezért arra gondoltam, hogy a borotvafórum tagjainak szeretnék felkínálni 50%-os kedvezményes vásárlási lehetőséget a HCK1200 fenőkőre. Nincs időkorlát. :) PM akár itt vagy a weboldalamon keresztül email, de akkor szeretnék egy borotvafórumos nick-et kérni hozzá.

A gyakorlati bemutató, tanfolyam nagyon jó ötlet, ha meghívtok, akkor szívesen viszek ilyen köveket a helyszínre is akár... :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 19. - 21:09:44 írta SicTransit »

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1307 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 12:59:38 »
Gáláns ajánlat, köszönjük szépen! :hat:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1308 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 16:06:47 »
Gáláns ajánlat, köszönjük szépen! :hat:

+1 :-)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1309 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 16:19:09 »
Egy fórumrendelés?:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1310 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 21:17:23 »
 :2thumbup: :hat: :sör:

Herr

• Vendég
« Válasz #1311 Dátum: 2014. Szeptember 30. - 15:47:10 »
A microtome pengekialakításnak mik a hátrányai ,előnyei? Van egy ilyen Sheffield em,el akartam adni ,de megélezvén meglepődtem,mert nagyon nagyon jónak tűnik. Asszem marad.De ilyen nem szimmetrikus a penge kialakítása.

Herr

• Vendég
« Válasz #1312 Dátum: 2014. Október 02. - 18:24:56 »
Urak!
Ez milyen lehet? Ma szereztem.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1313 Dátum: 2014. Október 02. - 19:52:50 »
Belgának néz ki.  :fejtor:
Sheffield-England

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1314 Dátum: 2014. Október 02. - 21:50:54 »
Urak!
Ez milyen lehet? Ma szereztem.

Belga lesz szerintem de palakövön.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1315 Dátum: 2014. Október 02. - 22:55:44 »
Honnan szerzed te ezeket?  ;D Elkapott a gépszíj rendesen. Nekem is belgának tűnik így képről, a palára ragasztott verzió.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Herr

• Vendég
« Válasz #1316 Dátum: 2014. Október 03. - 19:01:30 »
Most egy kerámia lappal dolgozom.Ilyen a hátulja ,kemény mint a kő:) kipróbálom síkolónak:)

Kipróbáltam a másik oldalát.Olyan 1000 körüli.Tök jó élszalagot csinál,és mivel kerámia nem is kopik.

Megnéztem azt a sárgát. Igazatok volt az egy belga. Sárga iszapot csinál.

Herr

• Vendég
« Válasz #1317 Dátum: 2014. Október 14. - 16:55:31 »
Srácok! Azért igaza van Salmónak,meg Jenes úrnak is. Csak jó szerszámmal érdemes nekifogni az élezésnek ,már ha komolyan gondolja az ember és nem akarja ,hogy egy egy késre elmenjen a fél napja.Persze lehet jó élt csinálni  máshogy is,de kínlódás mentesen csak jó kövekkel .
Meglett a kősorom.1000-3000 tojiro, 5000-8000 Naniwa.
A végén elő sem vettem az olajos finis követ ,elégnek éreztem a krómoxidos balsafát is.Bitang jó élt lehet ezekkel csinálni, megéleztem a most elkészült sheffield et és azon nyomban átnéztem minden késemet,mit kell élezni:))Pikk pakk meglett minden ,igaz amihez hozzá kellett nyúlni csak frissíteni kellett .Nagyon elégedett vagyok ezekkel a kövekkel.A hajszálra csak ránéz a beretva az meg kettéesik ijedtében:)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1318 Dátum: 2014. Október 14. - 17:07:10 »
A jó szerszámhoz mindig könnyű hozzászokni :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1319 Dátum: 2014. Október 14. - 17:53:58 »
A jó szerszámhoz mindig könnyű hozzászokni :)
A Csajok szerint is:))
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici