Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507704 alkalommal)

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1290 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 08:56:07 »
1) bgakos
2) bbuffy
3)Herr
4)rty42
5)Qttyyy
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1291 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 10:14:47 »
hátha +1 fő még befér :)

1) bgakos
2) bbuffy
3)Herr
4)rty42
5)Qttyyy
6) worm
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1292 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 11:32:55 »
...és a "vidékiek"?

Nekünk marad a videó, ha megoldható lenne!
Sheffield-England

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1293 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 15:18:03 »

Ok vágjunk bele  :cimbi:

Viszont a helyszín, és az időpont egyeztetéssel nem ezt a topikot kellene terhelni......

u.i.: közeben várnám Sanyi és Gregg visszajelzését, merthogy ők is jöhetnének, mindenki okulására lenne, ha több fajta
       fenési módot, stílust láthatnak a résztvevők
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1294 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 15:29:00 »
...és a "vidékiek"?

Nekünk marad a videó, ha megoldható lenne!
:+1: Légyszi!  :sör:  :handshake:
(szerintem)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1295 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 16:13:16 »
1) bgakos
2) bbuffy
3) Herr
4) rty42
5) Qttyyy
6) worm
7) gregg

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1296 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 16:18:46 »
Rajtam ne múljon, én szívesen élezgetek ha van rá érdeklődő. Mivel én túl sűrűn nem leledzek Pesten, ezért jó lenne előtte lerendezni valahol, majd onnan továbbmenni a talira :)  Majd jól elrontom Tibi összes kövét  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1297 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 16:21:20 »
Szerintem is jó ötlet a Tali meghosszabbításaként/előzményeként beiktatni. :thumbup:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1298 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 17:52:56 »
Rajtam ne múljon, én szívesen élezgetek ha van rá érdeklődő. Mivel én túl sűrűn nem leledzek Pesten, ezért jó lenne előtte lerendezni valahol, majd onnan továbbmenni a talira :)  Majd jól elrontom Tibi összes kövét  ;D

A kő elrontással nincs bajom,  :futyul: viszont az élezgetéssel igen. Azt gondolnám, ha már ebbe energiát teszünk, tegyük ezt úgy,
hogy nem csak élezgetünk úgy spontán, valaki hozott késével. Először egy kicsit beszélnénk az elméleti részéről, majd akár
mind hárman külön (!) egymás után fennénk a saját köveinken, önállóan beszélve arról mit miért csinálunk. Aztán, hogy ha az
érdeklődők közül van aki hoz magával saját követ, akkor a ők is fennének, mi pedig tudnánk segíteni azzal, hogy megnézzük a
mozdulatokat, szükség esetén ötletet tanácsot adva ezekhez......  ???

Elég sok dolgot lehet hatékonyabban elmondani rajzban, így egy flipchartot sem tartanék ördögtől valónak  :fejtor:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1299 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 18:18:44 »
1) bgakos
2) bbuffy
3) Herr
4) rty42
5) Qttyyy
6) worm
7) gregg
8 ) Gianni (csak mint néző, nincsenek köveim)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1300 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 18:22:46 »
Flipchartot tudok intézni.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1301 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 20:25:41 »
Jó kérdés, de ha mindhárman eljátsszuk a kis műsorunkat, akkor 1 nap is kevés lesz erre a programra :) Szerintem kb. nincs két dolog amit mindhárman ugyanúgy csinálnánk, ha szépen sorban mindenki mond mindent, akkor nagyobb zűrzavar lesz az emberek fejében mint előtte volt. A kőkészleteink totál mások, az élességi tesztjeink mások, és szerintem az élezési módszereink is. Bár őszintén szólva én sem tudom hogyan lenne a legjobb, elég fontos részlet lesz az is hogy hányan leszünk. 10-15 ember nem fog tudni köréállni az élező embernek úgy, hogy lássanak is, és filmezni is lehessen.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1302 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 20:33:11 »
Sanyi!

Pont így a jó!
Ahogy mindenki másképpen csinálja, így mindenki könnyebben megtalálja a sajat magának legjobban kezére esőt!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Herr

• Vendég
« Válasz #1303 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 21:08:37 »
Én pont most megfentem egy sheffield et.
Salmo megnézte a köveimet,és használhatónak találtatott a többség. Pontosítsak! Arra jók,hogy egy -egy borotvát néha megcsinál az ember,de a méretekből fakadóan,az nem 2 órás mutatvány:))
Már zsibbad a derekam:)

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1304 Dátum: 2014. Szeptember 25. - 21:20:13 »
Nem akarok okoskodni, csak egy ötlet :)
voltam a késfórumon szervezett Hegyespenge élező szemináriumon és az alapján el lehetne indulni

Sanyi 10 főben maximalizált. Kb 4 órás volt a zsúr. Az első felében flipcsárton elmagyarázta az elméletet - a késeknél többféle fenési mód van, de gondolom itt is lehetne szegmentálni kő-balsa-bőrözés szerint.
Aztán megmutatta a gyakorlatban a dolgot. Először elmondta, aztán a blokk végén lehetett kérdezni. Így elkerültük, hogy pont a következő mondatára kérdezzünk rá.
A vége kicsit kaotikus volt, ott mindenki élezett és próbálta megmutatni, de már 10 főnél nem nagyon működött ez.

Szóval ha több maszta közösen tartaná, akkor gondolom az elméletet valaki lenyomná és utána viszont mindhárman bemutatnátok hogy csináljátok a gyakorlatban. A bemutatók alatt az esetleges egyéni gondolatokat meg lehetne osztani velünk padavanokkal :) Gondolom a sublótokban rengeteg fennivaló penge akad ilyen-olyan állapotban, így mintadarabokkal sem lenne probléma.
És ebben az esetben el tudom képzelni a gyakorlást is, hiszen mondjuk egy instruktornak csak 3 emberre kell figyelni :)

Természetesen a lelkes padavanok összedobták az utazási költségeket és a terembérletet :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici