Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 509872 alkalommal)

Nem elérhető siorak

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1635 Dátum: 2016. Március 20. - 20:29:37 »
Ha elmegyek fodrászhoz, egy fél órás munkáért fizetek 2500 Ft-ot.
Ha vízvezeték szerelőt hívok, az már 4-ért csinálja az egy órát.
Az autó szerelő olyan 6-8 körüli rezsi óradíjjal számol.
Hány óra egy borotva? :crazy:
Nekem tegnap 4 volt.

Vízszerelő 4-ért óránként? Hol? Mikor?

Vidéken!:)

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1636 Dátum: 2016. Március 20. - 20:31:53 »
Jenessanyi féle low budget borotva kés szett (GD66+vizespapír+M3 fóliák) pipa.
Meg tudtam borotválkozni vele.  Igaz húzta. Honnantól érdemes újra indítani az élezést? 8000?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1637 Dátum: 2016. Március 21. - 09:53:17 »
Ez az 1 millió forintos kérdés :)

Mivel nem tudod még milyen a ténylegesen jó él, ezért kicsit nehezebb a helyzet. Én a helyedben 5 mikronos fólián csinálnék 30-40 nagyon figyelmes kört utána jól megbőrözni és borotválkozás. Mert egyelőre még nem lehetsz benne biztos, hogy tökéletesen nagyoltad ki az élét, és előfordulhat hogy itt-ott nem hibátlan a dolog. Ha működött, csak nem volt kellemes, akkor jöhet a következő finomság, bőrözés, és borotválkozás. Ha jobb lett mint az előző, akkor megint jöhet egy finomság, és ha egy helyen nem lett jobb az él, akkor vagy több kört kell azon a finomságon tenni, vagy 1 szintet visszalépni és ott picit még dolgozni és utána tovább menni.

Az esetek 80-90%-ában nem a finomabb, hanem pont a durvább téren szokott lenni hiányosság, főleg kezdőknél és egy GD esetében hatványozottan igaz ez.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1638 Dátum: 2016. Március 21. - 10:03:15 »
...

Az esetek 80-90%-ában nem a finomabb, hanem pont a durvább téren szokott lenni hiányosság, főleg kezdőknél és egy GD esetében hatványozottan igaz ez.
Erre a momentumra szerettem volna én is felhívni a figyelmet, de a Sanyi jobban leírta az egészet. :hat:
Ha bizonytalan vagyok, én is azonnal megyek vissza az ezresre, az a tuti.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1639 Dátum: 2016. Március 21. - 11:27:40 »
Ez az 1 millió forintos kérdés :)

Mivel nem tudod még milyen a ténylegesen jó él, ezért kicsit nehezebb a helyzet. Én a helyedben 5 mikronos fólián csinálnék 30-40 nagyon figyelmes kört utána jól megbőrözni és borotválkozás. Mert egyelőre még nem lehetsz benne biztos, hogy tökéletesen nagyoltad ki az élét, és előfordulhat hogy itt-ott nem hibátlan a dolog. Ha működött, csak nem volt kellemes, akkor jöhet a következő finomság, bőrözés, és borotválkozás. Ha jobb lett mint az előző, akkor megint jöhet egy finomság, és ha egy helyen nem lett jobb az él, akkor vagy több kört kell azon a finomságon tenni, vagy 1 szintet visszalépni és ott picit még dolgozni és utána tovább menni.

Amit észrevettem, hogy alapból a két oldal szöge különbözött a gerinc egyenetlensége miatt, emiatt a két élszalag is különbözött egymástól. Gondolom (a kamisorikat látva) ez nem okozhat túl nagy gondot. (Amúgy az egyenetlenségek miatt a gerincből is faragni kellett, a felirat nélküli oldalon a nyaknál még kellene is)

Nem elérhető eFeM

• Törzstag
« Válasz #1640 Dátum: 2016. Április 04. - 15:23:26 »
Kipróbáltam Bowapex által élezett dovot és az orosz borotvám, és... Úgy érzem szereznem kell még pár cuccot a kések karbantartásához, hogy legalább megközelítsem. :) Gratulálok, pipecek lettek!  :boldog:   :borotva2:

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #1641 Dátum: 2016. Április 04. - 16:22:46 »
Kipróbáltam Bowapex által élezett dovot és az orosz borotvám, és... Úgy érzem szereznem kell még pár cuccot a kések karbantartásához, hogy legalább megközelítsem. :) Gratulálok, pipecek lettek!  :boldog:   :borotva2:

örömbódottá :) Használd egészséggel!
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1642 Dátum: 2016. Április 04. - 20:05:53 »
Volt szerencsém megnézni azt az oroszt élezés után.
Nekem is van egy olyanom, de azt hittem szarabb cucc, amikor azon agyaltam hogy meg kéne éleztetni, inkább lebeszéltem magam róla. Látva hogy mit csinált belőle Bowa, szerintem meg fogom éleztetni. Vele :)  :2thumbup:

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #1643 Dátum: 2016. Április 04. - 21:12:33 »
Volt szerencsém megnézni azt az oroszt élezés után.
Nekem is van egy olyanom, de azt hittem szarabb cucc, amikor azon agyaltam hogy meg kéne éleztetni, inkább lebeszéltem magam róla. Látva hogy mit csinált belőle Bowa, szerintem meg fogom éleztetni. Vele :)  :2thumbup:
Köszi a bizalmat :) Jöjjön csak! Az egy jó kis vas.
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1644 Dátum: 2016. Április 04. - 21:26:42 »
Bowa megkért, hogy teszteljem a legutóbbi GD élezését. A hajszálteszt és a próba borotválkozás alapján mondhatom, hogy nyugodt szívvel vihettek hozzá borotvát éleztetni. :2thumbup:

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #1645 Dátum: 2016. Április 04. - 21:31:25 »
Bowa megkért, hogy teszteljem a legutóbbi GD élezését. A hajszálteszt és a próba borotválkozás alapján mondhatom, hogy nyugodt szívvel vihettek hozzá borotvát éleztetni. :2thumbup:
Mert jó mesterem volt :) Köszönöm a tanácsokat és a segítséget!

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1646 Dátum: 2016. Április 04. - 21:37:58 »
 :sör:

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1647 Dátum: 2016. Április 05. - 05:19:10 »
Szuper :thumbup:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1648 Dátum: 2016. Április 05. - 11:22:09 »
Hála a jó égnek, most már tudom kihez kell az embereket írányítani :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #1649 Dátum: 2016. Április 05. - 12:09:12 »
Hála a jó égnek, most már tudom kihez kell az embereket írányítani :)
:thanks: Igazán megtisztelő :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici