Csodálom a türelmedet.
Gyakorlatilag egy vagyon már amit elköltöttem ezekre, (jó tudom más sokkal többet költ) de azt amit akartam még nem értem el.
A cél, hogy egy "örök" darab legyen. Valahogy igénylem ezt az érzést.
Mondjuk vehettem volna 1000 borotvapengét aztán ott van az örökké.
Meg szeretném tanulni, az meg időbe telik.
Kiegészíteném azzal, hogy le a kalappal mindenki előtt, aki ezt a műfajt internetes videók és leírások, fórumos tanácsok alapján (húsvér tanítómester nélkül), komoly összegeket és rengeteg időt beleölve elsajátítja, gyakorolja, sőt ezek után segít másoknak.
Nem tűnik nehéznek ez a dolog, csak miután belevág az ember.
Ha bizonyos időn belül nem jön az eredmény, vagyis nem tud az ember alaposan megborotválkozni azzal amit megélezett, akkor azért jön egy kis frusztráció a rászánt pénz és idő miatt. Ezt csak azért írom le, mert sok "kezdő" úgy jön ide hogy kést szeretne, és saját maga szeretné élezni is, mert az milyen menő, tradicionális, stb, de nem gondolja végig, hogy ez mivel jár.
Nem mindenkinek való az élezés, pl nekem se. Eladtam minden élezős cókmókot, kést, és nem hiányoznak.
Ezt nem személy szerint neked írom, csak kifejtettem bővebben a fenti mondatom mögött lapuló gondolataimat.
Mindemellett persze sok sok kitartást kívánok a továbbiakhoz, és gratula az elszántságodhoz!