Kedves Kunember,
Ez ennek a közösségnek az egészséges reflexszerű reakciója volt.
Az, hogy mi illik és mi nem, azt szerintem a kontextus határozza meg. Illetve a kommunikáció hatékonyásga.
Vannak, akik nem értenek a halk beszédből, mert nagyothallók. Azokkal emelt hangon beszél az ember.
Vannak akik süketek. Azokkal a jelbeszéd a hatékony kommunkációs módszer.
Sajnos vannak, akik úgy szocializálodtak, vagy ha úgy tetszik nem annyira érzékenyek, receptívek, hogy az árnyalt, kultúrált érvelést megértsék. Azokkal a direktebb, sprődebb retorika a hatékony.
Szeretném feloldani a szerencsétlen helyzetben kialakult felszültséget. Amolyan psziho dráma szerűen.
Bevallom előjött bennem az örző-védő szerep, mikor olvasva a hozzászólásokat, az a kép alakult ki bennem, hogy egy novícius feltett egy kérdést, PBF éltársam korrekt módon válaszolt és a következő pillanatban el lett küldve a picsába. Úgy éreztem, hogy Peti mellé kell állnom, védev őt és egyben egyértelműen jelezve Jocó-akárkinek, hogy itt nem helyénvaló az általa alkalmazott stílus (és ezzel nem voltam egyedül). Fentit, kommunikációra vonatkozó kitekintésemre hivatkozok, mikor megindoklom, miért választottam hozzászólásomban összefüggésbe az "eke" és a "borotválkozás" fogalmakat. A POfa jelzőt a direkt, mondhatni "ütős" ám ugyanakkor tömör megfogalmazás kedvéért alkalmaztam. A "kiscsávó" megszólítással szerettem volna helyére tenni a "ki itt valójaában a megmondó, ki a vendég és ki van otthon" hátérben feszülő alá-fölé rendeltségi viszonyt. Remélem fenti magyarázattal kicsit árnalni tudtam az egyébként könnyen sértőnek, vagy oda nem illőnek minősíthető stílust.
Valóban nem szóltam, hogy hagyjuk már, mert nem akartam, hogy hagyjuk!
Nem olyannak ítéltem nem a helyzetet, hogy hagyhatnánk. Ennyi.
A moderátornak sem írtam, mert úgy gondolom nektek kellene az ilyet észrevenni, nem pedig nekünk jelentgetni. Ezt a jeneséget nem is szeretném a jövőben sem erősíteni. (Különösen, hogy az egymás jelentgetésének más, történelmi, árnyoldala is van, amivel nem értek eggyet.)
Végezetül, kedves Kunember, kérlek ne vedd sértésnek, mert nem annak szántam, mikor moderátoroztam, mert Zolival, a másik moderátorral volt egy, ugyanebben a témában futó párbeszédem. Ugye így jogos a többesszám?
Ami pedig a sértéseket, arcuköpéseket illet, jól esett volna ha legalább az egyikőtök felhív telefonon, mint ahogy arra képes más ügyekből kifolyólag, hogy tisztázhassuk a helyzetet, nem pedig itt a hozzászólások adta szűk kommunikációs keretek között tisztázzuk az ügyet.
Üdvözlettel:
Toportyán