Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508717 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #870 Dátum: 2013. Március 13. - 09:33:26 »
Petivel megbeszéltük, az egyik érdemi hozzászólását, mely a tegnapi szál tematikus folytatásaként kezdődött, töröltem. Bocs!  :sör:
Akkor bocsánat, én nagy valószínűséggel a maiak közül, másikra emlékeztem!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #871 Dátum: 2013. Március 13. - 09:35:32 »
Topi, nem haragszunk rád!
Mostanában hamar felkapod a vizet, ez még az életközepi válság, vagy már a kapuzárási pánik?
 :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #872 Dátum: 2013. Március 13. - 09:48:36 »
Pszihológus módjára, mint Józsi, megsimogatod a buksiját és megkérdezed tőle: mondd el mi fáj? Akármit csinálsz, rendben van. Nincs rossz, csak jó van. Nyugodtan légy faragatlan, nyugodtan sértegess, én megértem.

Szerintem ez nincs rendjén. Szerintem igenis van, rossz viselkedés és van jó. Nagyon sajnálatos, hogy  van, aki a szép szóból ért és van, aki nem.
Én sem szoktam feltétlen mindenki buksiját simogatni. Bár az tény, hogy az általad is említett viselkedés valóban indulatkezelési nehézségekről árulkodhat. Továbbá én is úgy látom, hogy Peti válasza egyáltalán nem volt sértő, s erre egy igencsak inadekvát reakció volt a válasz. De könnyen lehet, hogy frissen regisztrált társunk valójában nem is ránk haragszik...  ;)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #873 Dátum: 2013. Március 13. - 09:51:08 »
Topi, nagyon nem tartom korrektnek, hogy az ide nem illő, a sértegető, odamondogatós kommentek szellemében ideírt hozzászólásodat reklamálod. Talán inkább azon kellene elgondolkodni, nem, hogy az első felfokozott hangulatú válasz után mindenki ugrott, mintha tömegverekedés lenne. Melyikőtök volt az, aki szólt, hogy hagyjuk már? Melyikőtök volt az, aki jelentette a hszt, vagy írt egy modinak, hogy ezt mégsem kéne? Melyikőtök volt az, aki azt mondta, hogy fiúk, ebből elég? Volt ilyen, igen, de Te nem voltál köztük.

És ne moderátorozz, én voltam, ha kell én viszem el a balhét. Peti hsz-ét töröltem, de meg is beszéltem vele. Azt pedig egyenesen arconköpésnek érzem, hogy úgy gondolod, hogy a renitenst védjük. Ezt gondold át újra.

Nem is akarok belebonyolódni de azért Topibá keménységén meglepődtem.  :)

Kedves Betyárka,

Van egy közmondás, miszerint: Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Ha valaki nálatok berúgja az ajtót, te mit teszel? Pszihológus módjára, mint Józsi, megsimogatod a buksiját és megkérdezed tőle: mondd el mi fáj? Akármit csinálsz, rendben van. Nincs rossz, csak jó van. Nyugodtan légy faragatlan, nyugodtan sértegess, én megértem.

Szerintem ez nincs rendjén. Szerintem igenis van, rossz viselkedés és van jó. Nagyon sajnálatos, hogy  van, aki a szép szóból ért és van, aki nem.

A konkrét esetre visszatérve: Nem fogadom el, hogy bárki berúgja nálunk az ajtót. Mint ahogy te sem tedded annak idején és én sem.  PBF fórumtársam nagyon korrekt módon válaszolt a felvetett kérdésre, és megmondom őszintén engem meglepett a válasz, amit kapott. Úgy gondolom, hogy hozzászólásommal elég direkt és határozott módon jeleztem az illetőnek, hogy nem helyévaló a retorika, amit hozzászólásaiban alkalmaz. Itt a közösségünkben ez nincs rendjén. Ezzel nem voltam egyedül. Másoknak is akaed egészséges reakciójuk.

Kedevs moderátorok,

Elszomorítónak tartom, hogy a  fürdővízzel kiöntitek a gyereket. Ha már ilyen büszkén hordjátok felkent szerepeteket, akkor nem farizeuskodjatok! Nem tartom korrektnek a közösség tagjait, ideértve szerénységem, rendreutasítani, ugyanakkor a rendbontást okozót babusgatni, bíztatgatni. Elvbárom töletek a profizmust és a pártatlanságot

Kedves KUNEMBER,

Védelmemben szeretném megjegyezni, hogy hozzászólásomban nem emlegettem nemiszerveket az illető megszólításakor.

Végezetül ezúton kérek elnézést érzékenyebb lelkü forúmtársaimtól és a mindenható Moderátorotól. Durva, közönséges, alpári hozzászólásomért, melyben nem általlottam arra vetemedni, hogy az "eke" és a "pofa", poilitikailag inkorrekt szavakat összefüggésbe hozzam a borotválkozás nemes művészetével.

Hamu a fejemre.

Ámen.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #874 Dátum: 2013. Március 13. - 09:53:57 »
Pszihológus módjára, mint Józsi, megsimogatod a buksiját és megkérdezed tőle: mondd el mi fáj? Akármit csinálsz, rendben van. Nincs rossz, csak jó van. Nyugodtan légy faragatlan, nyugodtan sértegess, én megértem.

Én sem szoktam feltétlen mindenki buksiját simogatni. Bár az tény, hogy az általad is említett viselkedés valóban indulatkezelési nehézségekről árulkodhat. Továbbá én is úgy látom, hogy Peti válasza egyáltalán nem volt sértő, s erre egy igencsak inadekvát reakció volt a válasz. De könnyen lehet, hogy frissen regisztrált társunk valójában nem is ránk haragszik...  ;)

Én már sejtem kire. ;)
Sheffield-England

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #875 Dátum: 2013. Március 13. - 09:58:50 »
Kutakodtam kicsit a Vasárnapi újságból.

A borotvák átlagára 2-8 korona volt 1903-ban, 1 kiló színarany 3280 korona volt.

Ma 1 kg színarany ára 12.000.000 Ft, tehát egy akkori borotva mai ára 6.000-24.000 Forint.

El ne mesélje senki nekem hogy nagyapáink 100 ezres borotvával borotválkoztak mert tökön szúrom vele magam.
Nagyapáink korában is nemtriviális értéket képviselt egy normális borotva, megkockáztatnám hogy az átlagjövedelemhez arányosítva drágább is volt, mint most.  Mint majdnem minden, a tömegtermelés előtt. (van erről  valakinek adata? érdekelne, mennyibe került 19xx-ben egy borotvakés.  bocs, szakmai ártalom, közgazdász vagyok ;))

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #876 Dátum: 2013. Március 13. - 10:07:02 »
Szemlélete, köszi!  :borz2:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #877 Dátum: 2013. Március 13. - 10:08:16 »

:sör:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #878 Dátum: 2013. Március 13. - 10:41:51 »
Kedves Kunember,

Ez ennek a közösségnek az egészséges reflexszerű reakciója volt.

Az, hogy mi illik és mi nem, azt szerintem a kontextus határozza meg. Illetve a kommunikáció hatékonyásga.

Vannak, akik nem értenek a halk beszédből, mert nagyothallók. Azokkal emelt hangon beszél az ember.

Vannak akik süketek. Azokkal a jelbeszéd a hatékony kommunkációs módszer.

Sajnos vannak, akik úgy szocializálodtak, vagy ha úgy tetszik nem annyira érzékenyek, receptívek, hogy az árnyalt, kultúrált érvelést megértsék. Azokkal a direktebb, sprődebb retorika a hatékony.

Szeretném feloldani a szerencsétlen helyzetben kialakult felszültséget. Amolyan psziho dráma szerűen.

Bevallom előjött bennem az örző-védő szerep, mikor olvasva a hozzászólásokat, az a kép alakult ki bennem, hogy egy novícius feltett egy kérdést, PBF éltársam korrekt módon válaszolt és a következő pillanatban el lett küldve a picsába.  Úgy éreztem, hogy Peti mellé kell állnom, védev őt és egyben egyértelműen jelezve Jocó-akárkinek, hogy itt nem helyénvaló az általa alkalmazott stílus (és ezzel nem voltam egyedül). Fentit, kommunikációra vonatkozó kitekintésemre hivatkozok, mikor megindoklom, miért választottam hozzászólásomban  összefüggésbe az "eke" és a "borotválkozás" fogalmakat. A POfa jelzőt a direkt, mondhatni "ütős" ám ugyanakkor tömör megfogalmazás kedvéért alkalmaztam. A "kiscsávó" megszólítással szerettem volna helyére tenni a "ki itt valójaában a megmondó, ki a vendég és ki van otthon" hátérben feszülő alá-fölé rendeltségi viszonyt. Remélem fenti magyarázattal kicsit árnalni tudtam az egyébként könnyen sértőnek, vagy oda nem illőnek minősíthető stílust.

Valóban nem szóltam, hogy hagyjuk már, mert nem akartam, hogy hagyjuk!
Nem olyannak ítéltem nem a helyzetet, hogy hagyhatnánk. Ennyi.

A moderátornak sem írtam, mert úgy gondolom nektek kellene az ilyet észrevenni, nem pedig nekünk jelentgetni. Ezt a jeneséget nem is szeretném a jövőben sem erősíteni. (Különösen, hogy az egymás jelentgetésének más, történelmi, árnyoldala is van, amivel nem értek eggyet.)

Végezetül, kedves Kunember, kérlek ne vedd sértésnek, mert nem annak szántam, mikor moderátoroztam, mert Zolival, a másik moderátorral volt egy, ugyanebben a témában futó párbeszédem. Ugye így jogos a többesszám?

Ami pedig a sértéseket, arcuköpéseket illet, jól esett volna ha legalább az egyikőtök felhív telefonon, mint ahogy arra képes más ügyekből kifolyólag, hogy tisztázhassuk a helyzetet, nem pedig itt a hozzászólások adta szűk kommunikációs keretek között tisztázzuk az ügyet.

Üdvözlettel:
Toportyán

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #879 Dátum: 2013. Március 13. - 11:04:16 »
Amit írtál jogos, sőt az adott reakció is természetes.  :sör:
Viszont ami bennem lejátszódott:
Bár már nem visszakereshető, volt egy olyan hozzászólás, amiben szerepelt, hogy "...ezen a fórumon is...", illetve "Gondoltam is...".
Ebből azonnal látszott egy előrevetített hozzáállás. Válaszreakcióként pedig nagy valószínűséggel a viszont-indulatokra is számított. Ezek jöttek is, s kényelmesen ki tudta élni/levezetni itt a fórumon a dühét. Ezért volt bennem az, hogy ne azt kapja, amire ezek után számít, ezzel is kibillentve őt, az általa generált folyamatból...

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #880 Dátum: 2013. Március 13. - 11:42:50 »
Istenlátjalelkemet, nem akarok okoskodni, sem megmondani a modiknak, hogyan kell... csak egy gondolat:
Ha már elkezdődik egy flame, akkor azt vagy az elejétől a végéig komplett törölni kell, vagy úgy kell hagyni, ahogy volt. Kitörölni a rossz/sértő/szabályzatellenes hozzászólásokat cask oda vezet, hogy lesz egy értelmetlen hsz-folyam, amiből sejthető, mi volt, de épphogy a lényeg ki van vágva, csak pár -látszólag- oda nem illő hsz marad...
Esetleg csinálni egy szekciót a fórumban, ahova ezeketet a hsz-kat flame-enként át lehet helyezni, komplett, az elejétől a végéig, mint egyféle bizonyítékot (ha az eredeti flame banhoz vagy warmhoz vezetne...).

Szerintem.

:sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #881 Dátum: 2013. Március 13. - 11:50:14 »
Szerintem ez nagyon szép gesztus! Jól mutatja, milyen is e fórum valójában!

Józsi! Összejött már belőlünk egy tudományos munkára való információ?  :crazy: :fetreng:

Joci helyzetére visszatérnék: Van ugye egy fórumborotvánk, ami tulajdonjogilag Toz és köztem félúton van (Tozé volt, de nekem adta, mert lógott pár millával a neki átpasszolt lányok miatt...mindegy, ez hosszú sztori  ;D)...de mégis csak valahol a köznek is van köze hozzá. Én ezt a borotvát felajánlanám - ha nem kapok sok ellenvéleményt - Jocinak shave ready állapotban. Félreértés ne essék, semmiféle lelkifurdalás nem gyötör miatta, nem ezért teszem, alapelvem az, hogy "aki h..e, h..on meg", de nekünk van egyfajta térítő szerepünk is abban, hogy a hagyományos szertartással végzett szőreltávolítást hirdessük. Ő már odáig eljutott, hogy rálépett erre az útra, van némi érzelmi kötődése, csak itt rossz fordulatot vett ez az út. Van felelősségünk abban, hogy visszaállítsuk őt az útra - már ha ő is akarja.
Vélemény?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #882 Dátum: 2013. Március 13. - 11:50:18 »
Amit írtál jogos, sőt az adott reakció is természetes.  :sör:
Viszont ami bennem lejátszódott:
Bár már nem visszakereshető, volt egy olyan hozzászólás, amiben szerepelt, hogy "...ezen a fórumon is...", illetve "Gondoltam is...".
Ebből azonnal látszott egy előrevetített hozzáállás. Válaszreakcióként pedig nagy valószínűséggel a viszont-indulatokra is számított. Ezek jöttek is, s kényelmesen ki tudta élni/levezetni itt a fórumon a dühét. Ezért volt bennem az, hogy ne azt kapja, amire ezek után számít, ezzel is kibillentve őt, az általa generált folyamatból...
:sör: :sör:

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #883 Dátum: 2013. Március 13. - 12:31:43 »

Istenlátjalelkemet,

...meg Józsi is  :D

Kijaza Józsi???  :fetreng: Látom ő ilyen fórumos kultalak, de komolyan nemtom ki ő... az egyetlen Józsi aki beugrik a zöldséges Józsi a Szomszédokból  :fetreng:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #884 Dátum: 2013. Március 13. - 13:27:18 »
Kijaza Józsi???  :fetreng: Látom ő ilyen fórumos kultalak, de komolyan nemtom ki ő... az egyetlen Józsi aki beugrik a zöldséges Józsi a Szomszédokból  :fetreng:
Szerényen megjegyezném, azt gondolom rám gondoltak a többiek.  ;)  :D
De jelezném nem vagyok kul talak!!!!  :D  :sör:

*Javítanám: kult alak  ;)  :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici