Új 16k Shapton kövem használva azt tapasztaltam, hogy jobban sikerült a kínai 12k kővel finiselt élszalag (több késen is tesztelve).
Valahogy pont fordítva vártam
Paszta nélkül szerintem a kínai jobb érzés arcon, mint a Shapton. Én paszta vagy további finiselő kő nélkül nem igazán szeretem a shaptonos élt, de baromi éles, az biztos.
Jó élhez nem kell paszta, csak a mégjobb élhez kell
Egy sima pasztázatlan naniwa 10k él szintetikusokból nagyon fasza csak bőrözve, vagy akármelyik jobb természetes. De az az igazság, hogy nagyon kevés olyan éllel borotválkoztam, amit nem lehetett pici pasztával tovább javítani. Persze ez az én arcom és szőrzetem, vannak akiknek nem kell olyan éles kés a maximális élményhez. Belga kő általi éllel én pl. sosem tudtam úgy megborotválkozni hogy elégedett legyek, pedig nem 1 profi belgás élével borotválkoztam már. Pár japán köves él volt olyan, amire azt mondtam hogy erre tök felesleges bármilyen paszta. Nekem eddig 1-2 alkalommal sikerült csak ilyet alkotnom, meg 1-2 külhoni fanatikus élezéséhez volt néha szerencsém akik nagyon tudnak, és nagyon jó köveik vannak.