Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483463 alkalommal)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #615 Dátum: 2013. Október 24. - 20:13:22 »
Fejek...
Az eredetiben levő penge kilógó része éppen a klón résében van, az alaplapok vonalban. A fedlapok meg nem...
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #616 Dátum: 2013. Október 24. - 20:16:55 »
Oldalnézet...

A klón büszke felirata:

Pengét lehet vizitálni...

Kicsit már szappanos (Figaro :) )
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #617 Dátum: 2013. Október 24. - 20:18:15 »
Lesz kép, a régi OT-ben pengével, hamarosan. :)
A klónhoz semmi sincsen (helyesebben egy bakelit tech dobozt kaptam hozzá). A működése erősen megbocsátó...
Alaplap: 2mm mindkettőnél. A fedlap szöge tér el.
Megmértem a Tabula Rasa -t is, 1.5-1.6mm körüli. :)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #618 Dátum: 2013. Október 25. - 07:49:33 »
A kénszulfát inkább ezüst-szulfid lesz.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #619 Dátum: 2013. Október 25. - 08:05:17 »
Snake! Az alaplemezek vastagságát is mérd meg légyszi!

Ezt megtettem már akkor is, amikor mértem a szélességeket, csak nem írtam ide be, mert Te már beírtad. Nálam is az van, hogy az egyik 1,55 a másik pedig 2 mm vastagságú (az aranyos a vastagabb, a krómos a keskenyebb.
Valami képet kissé közelebbről mindjárt fabrikálok.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #620 Dátum: 2013. Október 25. - 08:16:46 »
Zenith! 

A pengés képek megvizitálva, köszönet érte!  :hat:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #621 Dátum: 2013. Október 25. - 08:18:17 »
A kénszulfát inkább ezüst-szulfid lesz.

a szulfid az birtokos eset...a szulfit meg tárgy...ennyi  :crazy:
És neked van szulfid? Mer' ha igen, máris felveszem a kabát, hívom a lift, és megy-megy.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #622 Dátum: 2013. Október 25. - 08:59:01 »

Ebből a szögből nézve sok differenciát nem lát az ember a penge felfekvését, elhelyezkedését illetőleg.

Viszont alulról nézve már más a helyzet. A bal oldali borotva fogai közt átnézve jóval több látszik a pengéből, mint a jobb oldalinál.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #623 Dátum: 2013. Október 25. - 09:09:46 »
 Én nem szeretem pl. a motorokat... Viszont ezeket a képeket már nézegetem egy ideje, és még nem untam meg. Vannak problémák az én fejemben is. :crazy:

Érdekes, hogy az első képen a jobb oldalin tűnik nagyobbnak a blade exposure, utána meg...mégsem.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #624 Dátum: 2013. Október 25. - 14:24:22 »
Na, akkor revidiálnám is magam, tegnap valamit félreolvastam a tolómérőn.
Most nem kapdosva, nyugodtan átmértem az elemeket.
A mérőeszköz Somet Inox volt.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #625 Dátum: 2013. Október 26. - 20:38:29 »
Zenith! Az Old Type-od baromi oxidos.
Szódabikarbónás-ecetes vízzel tisztítsd meg. Majd áztasd egy tálban alufóliára rakva, jó meleg szódabikarbóna-konyhasó oldatában. (Az ezüst tárgynak folyamatosan kontaktusban kell lennie az alumínium fóliával.)
...

Köszi, de nekem pont az tetszett meg benne, hogy feketére oxidálódott...  ;)

(Amúgy is kedvelem az ezüstön ezt a feketés patinát, szépen kihozza az ezüst tárgyak formáját enyhe stádiumban.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #626 Dátum: 2013. November 02. - 20:45:01 »
Az érdekelne, hogy egy Gillette tto (pl. Super Speed, Slim Twist, Slim Adjustable, Fat Boy, Super Adjustable stb.) és mondjuk egy Timor között borotválkozás tekintetében (eredményében, működésében és teljesítményében) mi az említésre méltó és érzékelhető különbség? (természetesen az utóbbi három Gillette állíthatóságán felül).
Nyilván erre az tud válaszolni, aki próbálta őket már...
Érdemes-e emiatt egy Gillette-re "ácsingózni", vagy inkább itt a név/gyűjtési mánia/"kultikusságról" van inkább szó?
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #627 Dátum: 2013. November 02. - 21:36:47 »
A Super Speed-ekből többféle van, az új. flare tip-ből kapásból 5 (ezüst, fekete, piros és kék végű). Nos szerintem ezek hasonlítanak a Timor/Welsh készülékekhez. Az ún. 40's Super Speed, Rocket, Parat egész más, sokkal alaposabb készülék. Az állítható Gillettek saját tapasztalatom alapján nem túl harapósak.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #628 Dátum: 2013. November 02. - 22:04:42 »
Nekem van egy Gillette Super Speed készülékem. Most kapásból nem vágom, de valahogy az 50-es évek közepén gyártották.
Ritkán használom, mert szerintem nagyon lájtos, inkább a harapós, de alapos borotvákat szeretem. Mondjuk egy új Feather pengét beletéve azért ezzel is meg lehet borotválkozni. Használt Lorddal pl viszont felér egy büntetéssel.
Szerintem.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #629 Dátum: 2013. November 02. - 23:08:03 »
...
Érdemes-e emiatt egy Gillette-re "ácsingózni", vagy inkább itt a név/gyűjtési mánia/"kultikusságról" van inkább szó?
Erre szerintem már kaptál választ itt. Alapvetően gyártási minőség különbségről van szó.
Egyébként használati értékben nem az általad vágyott TTO készülékek a legjobb Gillette DE készülékek. Szinte az összes háromrészes jobb ezeknél.
Használatban pld. Astra 601, vagy bármilyen márkajú igényesebb TTO koppintás kifogástalanul teljesít.

Visszaolvastam. Nagyjából igen, a Gillette tto - Timor tto összefüggésében nem igazán. Továbbra is pályázom egy jóféle Gillette-re, de mivel "adjusztálós" borotvám még nincs, így egy füst alatt - arra gondoltam - inkább olyat vennék, mint egy "sima" tto-s Gillettet. Az állíthatók között - ha jól olvasgattam - már jelentős különbség nem nagyon van használatát tekintve, legfeljebb árban a kedveltségi foktól függően. Tulajdonképpen már csak azért kellene egy Gillette, hogy legalább egy "igazi" legyen a készletemben. Mert amúgy a meglévőek tökéletesen kiszolgálnak akár gyengédebb, akár alaposabb borotválkozást igénylek. Szerencsémre kissé már lelohadt bennem a kezdeti gyűjtési vágy. Gyűjteménybe "dísznek" nem kell borotva, csak amit használok is.  Esetleg majd ha annyi pénzem lesz, hogy nem tudom hová tenni :)

Azt akarnám kitapogatózni, hogy ki melyiket tartaná meg, ha egy maradhatna. (akik persze már a legtöbb-félét próbálták)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici