Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483466 alkalommal)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #630 Dátum: 2013. November 03. - 00:03:40 »
Nem kézenfekvő az, hogy a Gillette és más márka összehasonlítása feltétlenül csak oda való.   

"Talán jellemzőbb az, hogy aki Gillette TTO-t vesz, az Timor-ra már nem költ."

Lehet, hogy jellemzőbb, de nem kizárólagosan így van. Úgyhogy ne fosztassék már meg a lehetőségtől egy érdeklődő, hogy hasonlításban segítséget kérjen attól, akinek van tapasztalata erre vonatkozóan.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #631 Dátum: 2013. November 03. - 17:56:00 »
Látom nem érted. A Weishi után most egy újabb Timor nonstop eszmefuttatást indítasz itt, a Gillette topikban.
WeishiTimor egykutya. Már jelezték Neked, nem ide való - lsd. #607.

Látom te nem érted. Nem kívánok újabb nonstop Timor eszmefuttatást indítani itt, csupán egy konkrét kérdésre szerettem volna - attól, akinek van összehasonlíási alapja a gyakorlatban - választ kapni. Éppen a Gillette-k apropóján (vagy ez nem a Gillette topik?). Másrészt a Gillette-k tekintetében szerettem volna arra is - közvetve - választ kapni, hogy vajon melyiket lenne érdemes beválasztani a készletbe.

Tehát nem kívánom neked tovább magyarázni a dolgot, majd a modik helyetted eldöntik, hogy idevaló-e vagy sem. A kérdésre meg majd válaszol az, aki autentikus választ is tud és akar adni az ügyben.  SicTransit-nak és snake-nek pl. sikerült mégis egy számomra értékelhető választ adnia okoskodás helyett.
Még annyi, hogy ha te ugyanígy visszaolvastál volna részleteiben is, vagy netán lett volna birtokodban mindkettő - akkor nem mondanád azt, hogy a Timor/Weishi egykutya, mert az előbbi valamivel jobb minőségi kidolgozással készül. Márpedig itt miről is van szó? Éppen a minőségről, ami a Gillette-et Gillette-é teszi, a többit meg a többivé (és nem feltétlenül rosszabbá). Attól mert neked egykutyák, az csak egy darab vélemény, amire nem feltétlenül alapoznék, főként, hogy inkább zsigerinek tűnik, mint tapasztalatinak.           

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #632 Dátum: 2013. November 03. - 18:47:54 »
Nálam kb. egyforma a Gillette Slim Twist és a Timor TTO Chrome működése. Borotva gyűjtőknek/rajongóknak kell ilyen is - olyan is :crazy:
A Super Adjustable 1-3 beállításon is hasonló (akár még 4-esen is). Nagyon picik ott az eltérések...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #633 Dátum: 2013. November 03. - 18:59:44 »
Köszönöm. Ez a beszéd :)

Más:
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a Super Adjustable fekete (vagy mikor milyen) nyele tulajdonképpen valamilyen műanyag bevonat a fémen, vagy ilyen a fém felületkezelése, vagy mi?

Illetve ha valakinek van Slim Adj. és Super Adj. Black Beauty, megmérné nekem a nyél hosszát és átmérőjét (átmérőt a középtájon)?  :thanks:

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #634 Dátum: 2013. November 04. - 12:11:53 »
kedves wasytsur,
van 2 fajta BB a rovid , a super-84 es a hosszu , a super-109. a szamok a teljes hosszusagot  jelentenek, de...a badgerandblade.com a 109es -re 119 mmt felsorolt es a 84-re 94mmt. szerintem ez ugyan olyan pontos mint a gap felsorolasa. a 109es tenyleg 109mm hosszu , mivel ez van es megmertem. a nyel hosszusaga a fekete muanyag laptol 90mm , a vastagsaga 10,5mm.
a fekete burkolat allitolag festett aluminiumbol van , de elenorizni  gyava voltam . a rovid BB meretei megegyeznek kb a slimboy mereteivel. a mr-razor.com on szep kepek vannak roluk.
szarvam sunjam - minden ures

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #635 Dátum: 2013. November 04. - 12:40:35 »
Köszönöm szépen :)

Akkor még a Slim Adjustable méretei maradtak hátra, hátha van valakinek és megmérné. De azért megpróbálok utánanézni magam is.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
Gillette - Goodwill
« Válasz #636 Dátum: 2014. Január 10. - 17:47:15 »
Van valakinek Goodwill-je?
Most került egy hozzám, és kíváncsi volnék egy dologra...
Gillette Tech 1951

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #637 Dátum: 2014. Január 18. - 11:44:36 »
Tapasztalata valakinek az Old Type-pal? Téma szôr becsípôdés.
Kicsit hosszab borostán szögben húzva az arcon én mindkét OT-ommal érzékelem ezt.
Kellemetlenül meghúzkod. (Teljesen szôr irányba semmi gond velük.)

Elvileg a fésûs nyitott fej ilyenkor elônyös. Az arcon szögben húzott szelô vágást meg az user manuálban ajánlják.
Első körben nem húzom szögben. Nem csak az ilyet, egyéb borotvát sem. Ha mégis, akkor jelentkezik amit írtál. De csak ha eleve úgy esik neki az ember; második körben már nem.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #638 Dátum: 2014. Január 18. - 13:36:12 »
Tapasztalata valakinek az Old Type-pal? Téma szôr becsípôdés.
Kicsit hosszab borostán szögben húzva az arcon én mindkét OT-ommal érzékelem ezt.
Kellemetlenül meghúzkod. (Teljesen szôr irányba semmi gond velük.)

Elvileg a fésûs nyitott fej ilyenkor elônyös. Az arcon szögben húzott szelô vágást meg az user manuálban ajánlják.
OT-vel nem, de egy régi Solunával találkoztam ilyennel, az zárt fésűs volt, és nagyon közel volt a penge a merevítésekhez.
Az OT -vel nincsen gondom.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #639 Dátum: 2014. Január 24. - 11:16:35 »
Egy kedves barátomé :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #640 Dátum: 2014. Január 24. - 16:33:16 »
Használja is. Vagy csak könyv támasz?
Ezt konkrétan még nem használta, de amúgy DE használó.  Ebből a gyűjteményből kaptam a Mai Borotválkozás rovatban korábban beszámolt Gillette Blue Blade pengét is.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #641 Dátum: 2014. Január 24. - 18:01:48 »
Egy kedves barátomé :)

Annyira tetszik, amikor az ezüst befeketedik, nagyon bejön!
(Remélem, jól látom)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető bagoly

• Törzstag
« Válasz #642 Dátum: 2014. Január 27. - 11:56:44 »
Sziasztok!

OT felhasználóktól szeretnék egy kis segítséget kérni. A kérdésem az lenne, hogy mennyire szokványos, hogy kb. az utolsó másfél-két fognál  oldalirányba is lehajlik egy kicsit a penge? Tehát, ha szemből nézem, akkor a széleknél van egy kicsi ív. És mivel ugye egy lemezt nem lehet egyszerre két irányba hajlítani úgy, hogy egyenletesen íves legyen, ez a kicsi ív eléggé hegyes. Normális fényképpel sajnos nem tudom illusztrálni, de remélem, érthetően körül tudtam írni a dolgot. Próbáltam igazgatni a pengét, kitisztítani mindent, megnéztem különböző pengékkel, és sajnos ugyanez a helyzet. Szemmel látható torzulás nincs az alaplemezen...

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #643 Dátum: 2014. Január 27. - 20:57:01 »
Goodwill az nem New. Jellegben jelentôsen eltérnek.
New Standard Set nem volt. Nem tudom mellikre gondolsz.

Nekem kettô Razor Bob által felújított USA gyártású New fejem van. Évjáratuk ezért megállapíthatatlan.
Biztosan nem harapósabbak, mint a vékony lemezes Gill. OT, vagy a T.R. Huszár.  És ez nem valószínû, hogy Bob érdeme. De nem kizárható. Ezért kérdeztem.
Ilyen a Goodwill-em, bizony erősen "New" fej.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #644 Dátum: 2014. Január 27. - 20:58:21 »
New Standard, "ebből" (New improved) lett később a New fej:
Gillette Tech 1951

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici