Privát vélemény a "New" fejekről az, hogy nagyon jó velük borotválkozni. Tipikusan az az eszköz, ami a használójától teszi függővé a borotválkozás minőségét. Tsiztára a szögtől függ minden. Ha akarom, akkor vág, siklik, mint a szél, ha akarom harap és ha akarom, akkor csak "kaparászok". Mondhatnánk azt, hogy persze, ez minden borotvával így van, de szerintem nem. A maiakkal főleg nem.
A hátrányok csak némely típus minőségénél jönnek elő. Az atteharp által is felemlített, vagy ezeken a képeken a háttérben látható vastag nyelű New Standard rettenetesen túlárazott (jelenleg). Ezeket mondjuk olcsón kaparintottam meg, de csak mázlim volt.
Az öntvény fejen nem nehéz eltörni egy fogat (tapasztalat). Az aranyozás vékony és elég rezes olyan, mint a OT-oké. A nyél vékony anyagból van és szinte az összes repedt, ami még fellelhető, de a nem repedtek is leválnak. Ehhez képest a 20 évvel öregebb 1904-ekkel teli van a világ és nem repedtek.
És ezek igazak függetlenül attól, hogy melyik országban gyártották őket. Viszont szépek és ha helyre dobja őket az ember, akkor nem akar tőle megválni :-)
Az előbbi képeken szereplőt is azért vettem, hogy némi haszonnal túladjak rajta, hogy fedezze ezt az átkozott hobbit. Azt kibontottam, megláttam és valszeg ez lesz az utolsó, amit eladok...