Szerző Téma: Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 202923 alkalommal)

Nem elérhető atteeharp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1550
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1425 Dátum: 2018. Július 30. - 11:14:23 »
Nem húzok nagyokat. ATG előtti csinálok 1 kört lefelé, utána még egy kör oldalirányban. Ez a két kör a szőr nagyobb részét leszedi. És csak ezután jön az ATG irány, de ezt legalább 2-3 kör, másként nem leszek teljesen sima.
És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát? Mert hogy nem szabadna.

Mindent kipróbáltam már, és hogy jó a technikám erre bizonyíték, hogy pl egyszer sem vágtam meg magam az utóbbi hónapokban. Tehát vérzés sosem volt, mert nem nyomom annyira a borotvát, hogy megvághassam vele magam. A szöget is betartom, tehát nem kaparom magam, hanem vágom, finoman.
Hát, az hogy nem vágod meg magad, nem bizonyít semmit. Az általam javasolt két technikát is próbáltad? Bőrfeszítéssel a szőr kiemelkedik a bőrből, ezáltal ha a WTG és XTG köröknél bőrfeszítéssel borotválkoznál, kevesebb szőr maradna az ATG-re.
Egyébként én nagyon enyhén szerintem nyomom az eszközt, de szerintem azért szokás azt mondani egy kezdőnek hogy "ne nyomd", mert ennek a fajta nyomásnak köze sincs a mach3/fusion használata során alkalmazott nyomáshoz.
A giga körül azért könnyű lezúzni, mert ott általában gödröcske van. Én azt szoktam hogy elhúzom a bőrt oldalirányba, így nagyjából sík felületen kell borotválni. Mikor meg oldalt húzom, akkor felfújom a pofám. Penge élességétől és "elhasználtságától" függően szoktam slide-ozni, meg j-hook-ozni is, minimálisan.
Én az orrom alatt szoktam magam lezúzni leginkább, a slide sokat segített abban, hogy ne legyen irritácó, de kellő mennyiségű borosta landoljon a mosdóban.
És ATG-t kb egyáltalán nem tudok itt húzni, mert bőrpír jön, hol enyhébb, hol erősebb égető érzéssel. Azért néha be-bepróbálom, de minek (féléventeegyszer)
Az arc élemet meg úgy szoktam megoldani, amióta néha késezek is, hogy a bőrt félrehúzom felfelé, sík területre. Előtte mindig volt egy bizonyos hely, ahol beleakardtam a bőrömbe, mindig, ugyanott.

Hangsúlyozom: irritáció alatt én halvány, kisebb piros pontokat, foltokat értek a bőrön, amelyek csak közelről láthatóak. Valószínűleg ezeket talán más nem is nevezné irritációnak. Engem viszont zavar, mert régebben nem volt ilyen gondom.
Mindenki ezt nevezi irritációnak. Amikor pmol feltette az R41 2011-es videóját, volt aki azt mondta (köztük én is) hogy ez számára már irritáció. Ő azt mondta hogy párás levegő miatt pirult ki. Nem őt akartam ezzel piszkálni, inkább csak azt akartam mondani, hogy árnyalatni különbségek lehetnek ebben a véleményben, illetve lehet hogy van némi fokozatosság (és egy videó pl felerősíthet hasonló vizuális dolgokat), de az emberek nagy többsége azokat a foltokat nevezi irritációnak amiket te is emlegetsz. Bőrpír? Nekem még égető érzéssel is párosul.

ÉS ahogy írtam, nekem legalább 5-6 kör kell hagyományos borotvával, mire sima leszek tőle. Az ötpengéssel kizárólag az utolsó, ATG kört csinálom csak meg, azt is mondhatnám, hogy csak finomításként használom, mivel a szőr nagyrészét levágom a hagyományos borotvával.

Hát, ha végiggondolod az elvet, hogyan működik a többkörös borotválkozás, akkor az beláthatod hogy az ATG köröd semmiképp sem lehet helyes technikájú.
Amennyi szőr maradhat XTG után, azt a hosszúságot egyszerűen nem tudom 3-4 részre osztani. Mit csinál az első ATG köröd? Ha végighúzod egy adott területen a kezed az első ATG köröd előtt és után, akkor mennyi és milyen különbséget tapasztalsz?
Nekem az a gyanúm, hogy a bőröd felgyűrődni hajlamos, te viszont vagy olyan óvatos (és ez egyáltalán nem baj) hogy meg akarod hagyni a bőrt az arcodon, ezáltal hiába húzod végig az ATG kört, közben a szőr "besüllyed" a bőrödbe, ezáltalán nem borotváltál semmit, vagy valami nagyon minimálisan, de nem is teljes területen, és ezért kell menned ilyen sok kört.

Szerintem nézz meg egy késes borotválkozós videót, és próbáld ki azt a bőrfeszítési technikát DE-vel, amit késsel kell használni. Így a szőr nem tud visszabújni a bőr alá.
Persze csak ha el akarsz jutni oda, hogy DE-vel 3 körből BBS.

Megjegyzés: A legtöbb Youtube-os videón is látszik a hagyományos borotvával borotválkozók arcán a bőrpír, az irritáció (főleg giga alatti részen), és sokan nem is mennek vele ATG irányt.
És nem ragaszkodom a Fusion-höz, mert kényszerből vettem elő újra. Én örülnék a legjobban, ha tökéletes eredményt tudnék elérni hagyományos borotvával, mert sokkal jobb kézben tartani, mint a Fusion-t.

Én se szoktam mert minek, nagyon BBS közelit el tudok érni XTG-vel, slide-dal, j-hook-kal, meg bőrfeszítéssel. Ez kb azt jelenti hogy bizonyos területeken ATG irányban még lehetne igazítani, de az arcom 80-90%-án már nincs nagyon mit tenni.

Mondjuk a technikám én se nevezném tökéletesnek, pedig 3 év fél éve nem volt az arcomon Mach3. Sőt, néha-néha becsúszik egy jó irritáció dús alkalom, mikor a több menetet futott kék Astráról azt gondolom, "jó az még egy alkalomra, nincs kedvem előhalászni a pengés dobozt". Abban viszont biztos vagyok, hogy 2-3 alkalmas, fél éves, 1 éves, 2-3 éves milestone-ok összehasonlításával is nagy különbségeket tapasztaltam.
A TV reklám azt sugallja, hogy felfújod a habot, lehúzod a sokpengéssel, nagyjából 5 perc alatt megvan, és ez ennyire egyszerű. Hát, szerintem ez k*rvára nem ilyen egyszerű.
Szerintem.

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1426 Dátum: 2018. Július 30. - 13:39:25 »
"És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát? Mert hogy nem szabadna."


Köszi a segítséget (ahogyan a többieknek is)! WTG és XTG után nekem még olyan egynapos borostának megfelelő szőr marad az arcomon. Hozzá kell tennem, hogy úgy borotválkozom, hogy a borotválkozási nap után két napot kihagyok, és a harmadik napon újra, azaz heti 2x, illetve a következő héten ugye ez 3 alkalomra jön ki. Tehát elég nagy borostával vágok ugye neki a borotválkozásnak. De az említett két kör után semmiképpen sem szoktam sima eredményt kapni, ezért is ATG-zek. Talán emlékszel, még a legelején is írtam ezt (év elején, amikor belekezdtem ebbe az egészbe), hogy nálam a WTG és XTG körök után még marad borosta, és akárhogyis technikázok, ez azóta is így van.


"Hát, az hogy nem vágod meg magad, nem bizonyít semmit. Az általam javasolt két technikát is próbáltad? Bőrfeszítéssel a szőr kiemelkedik a bőrből, ezáltal ha a WTG és XTG köröknél bőrfeszítéssel borotválkoznál, kevesebb szőr maradna az ATG-re."

Próbáltam a bőrfeszítő módszert is, de így nálam még több az irritáció, pedig nagyon óvatos vagyok, és nem nyomom erősen a borotvát. Nyilván valamennyire feszítem a bőrt, de ha nagyon feszítem, akkor általában totális irritáció lesz a végeredmény, bármennyire is óvatosan csinálom.

"Egyébként én nagyon enyhén szerintem nyomom az eszközt, de szerintem azért szokás azt mondani egy kezdőnek hogy "ne nyomd", mert ennek a fajta nyomásnak köze sincs a mach3/fusion használata során alkalmazott nyomáshoz. A giga körül azért könnyű lezúzni, mert ott általában gödröcske van. Én azt szoktam hogy elhúzom a bőrt oldalirányba, így nagyjából sík felületen kell borotválni. Mikor meg oldalt húzom, akkor felfújom a pofám. Penge élességétől és "elhasználtságától" függően szoktam slide-ozni, meg j-hook-ozni is, minimálisan."

A giga alatti rész, tehát a nyak alsó része a legnehezebb terület nálam. Ugye itt felfelé nő a szőr, és ha simára akarom borotválni, akkor ATG, azaz gigától a nyak aljáig lefelé húzom a borotvát. Mert a másik két irány nálam itt sem eredményez teljes simaságot.
A Mach3 és Fusion feje mozog, igen, és még a pengék is rugósak, tehát elég nehéz az embernek megvágnia magát az ilyesféle borotvákkal. Viszont nem olyan élvezetes velük borotválkozni, mint egy hagyományos DE borotvával, mert a szertartásos jelleg és az óvatosság is elvész.

"Mindenki ezt nevezi irritációnak. Amikor pmol feltette az R41 2011-es videóját, volt aki azt mondta (köztük én is) hogy ez számára már irritáció. Ő azt mondta hogy párás levegő miatt pirult ki. Nem őt akartam ezzel piszkálni, inkább csak azt akartam mondani, hogy árnyalatni különbségek lehetnek ebben a véleményben, illetve lehet hogy van némi fokozatosság (és egy videó pl felerősíthet hasonló vizuális dolgokat), de az emberek nagy többsége azokat a foltokat nevezi irritációnak amiket te is emlegetsz. Bőrpír? Nekem még égető érzéssel is párosul."

Emlékszem Pmol videójára, sőt, én is megjegyeztem, hogy ott van a bőrpír, amire ő talán azt írta, hogy melege volt, vagy valami ilyesmi, ha jól emlékszem. Persze az ott elég egyértelműen irritáció volt szerintem, valószínű a kaparós extrém technikától.
Timsózás után mindig kiderül, hogy mennyire volt jó a technika, mert ha a timsó több helyen is csíp, akkor nem volt túl kíméletes borotválkozás. Ha csak a DE borotvával csinálom meg mondjuk az 5 kört, akkor általában rendesen szokott csípni a timsó. Ha viszont kombináltan borotválkozom, azaz a Fusion-nel is, akkor szinte semennyire sem csíp a timsó. Ebből is látszik, hogy csak a DE borotvával sokkal jobban igénybe veszem és nyúzom a bőröm. Tehát lehet, hogy mégis valami technikai hiba van nálam, ha nálatok már két kör ilyen jó eredményhez vezet. Bár ahogy írtam, nekem erős a szakállam.

"Hát, ha végiggondolod az elvet, hogyan működik a többkörös borotválkozás, akkor az beláthatod hogy az ATG köröd semmiképp sem lehet helyes technikájú.
Amennyi szőr maradhat XTG után, azt a hosszúságot egyszerűen nem tudom 3-4 részre osztani. Mit csinál az első ATG köröd? Ha végighúzod egy adott területen a kezed az első ATG köröd előtt és után, akkor mennyi és milyen különbséget tapasztalsz?
Nekem az a gyanúm, hogy a bőröd felgyűrődni hajlamos, te viszont vagy olyan óvatos (és ez egyáltalán nem baj) hogy meg akarod hagyni a bőrt az arcodon, ezáltal hiába húzod végig az ATG kört, közben a szőr "besüllyed" a bőrödbe, ezáltalán nem borotváltál semmit, vagy valami nagyon minimálisan, de nem is teljes területen, és ezért kell menned ilyen sok kört."


Első ATG kör után is marad még borosta, ami szúr, tehát lehet valami abban, amit írsz. Én például soha nem borotválok hab nélküli területet. Mindig ügyelek rá, hogy a borotválandó bőrterületen mindig legyen hab.

Ezekhez mit szólsz? (Egyikük se nagyon feszíti meg a bőrt. Kevynél meg jól látszik a nyak alsó részén az irritáció.)

https://www.youtube.com/watch?v=ejYWe4QEnZI

https://www.youtube.com/watch?v=i-M69yvKpHY

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1427 Dátum: 2018. Július 30. - 13:46:35 »
"Elgondolkoznék azon is, hogy a borotvaszappan/krém vmilyen összetevője okozza ezeket. Sajnos ez lehet egyik pillanatról a másikra is, használhatsz valamit évek óta gond nélkül és hirtelen elkezdi nem szeretni a bőröd, aztán ugyanígy elmúlik. És lehet hogy a nem megfelelő technika érzékenyít rá."

Nem hiszem, hogy a szappannal lenne ilyen gondom, valószínű akkor mégsem teljesen jó a technikám.


Nem elérhető atteeharp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1550
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1428 Dátum: 2018. Július 30. - 14:41:36 »
"És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát? Mert hogy nem szabadna."


Köszi a segítséget (ahogyan a többieknek is)! WTG és XTG után nekem még olyan egynapos borostának megfelelő szőr marad az arcomon. Hozzá kell tennem, hogy úgy borotválkozom, hogy a borotválkozási nap után két napot kihagyok, és a harmadik napon újra, azaz heti 2x, illetve a következő héten ugye ez 3 alkalomra jön ki. Tehát elég nagy borostával vágok ugye neki a borotválkozásnak. De az említett két kör után semmiképpen sem szoktam sima eredményt kapni, ezért is ATG-zek. Talán emlékszel, még a legelején is írtam ezt (év elején, amikor belekezdtem ebbe az egészbe), hogy nálam a WTG és XTG körök után még marad borosta, és akárhogyis technikázok, ez azóta is így van.

Nem kekeckedésből, de nem a kérdésre válaszoltál.
Beszélhetünk századmilliméterekről is, csak nincs értelme, szerintem.
WTG irányba ha végeztél egy körrel, akkor a kezed WTG irányban simítva, nem nagyon szabad szőrt érezni. Az ember akkor sz@rja össze magát a gyönyörtől hogy egy borotva milyen alapos, mikor egy WTG kör után XTG-ben simogatva alig vagy nem érez maradék borostát.
Akkor meg kb pezsgőt akarnék durrantani, amikor egy WTG kör után ATG irányban sem érzek semmi borostát.

Ha WTG kör után WTG-ben simogatva te még borostát érzel, akkor én újragondolnám a technikádról alkotott én-képedet.

A videókról milyen véleményemre vagy kíváncsi? Nem derül ki hogy a fatboy hanyasra van állítva.
Egyébként a Rockwell-t 3as lappal nyomhatod is, nem lesz tőle semmi bajod. Nyilván nem annyira mint egy Fusiont, de kb bármit lehet vele csinálni.

Én sokkal kisebb húzásokkal borotválkozom, jobban mondva WTG-ben hosszabbakat húzok, a vegyes XTG körben(értsd keveredik a slide meg a jhook miatt az XTG/ATG, attól függően hogy épp mit borotválok) már rövidebbeket, és 2 nél többször igyekszem nem átmenni egy adott területen (ekkor még marad ott elég síkosság)
Amit a fatboy-os csávó csinál, azt én pl a bajusz résszel nem tudom megcsinálni büntetlenül (de ezt írtam is az előbbi hozzászólásomban)
A fatboy-os csávó kifejezetten gyorsan borotválkozik.
Ellenpéldának mutatnám a Supply-os csávót:
https://getsupply.com/pages/getting-started

Én sokkal összevisszábban borotválkozom, sőt az utóbbi időben jóval ritkábbat jelent a 2-3 napontánál. De mindez teljesen mindegy, ugyanazzal az eszközzel WTG után ugyanúgy nézek ki.


Nem elérhető romsitsa

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1024
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1429 Dátum: 2018. Július 30. - 15:06:33 »
Valami varázslat van a Fatboy videoban, szerintem a kalapon tolja. Amikor 2.08-2.10 között megugrik a bőr az állcsontján, normális pengével és borotva tartással a bőrt is simán le kéne kapnia.

Á

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1430 Dátum: 2018. Július 30. - 16:53:47 »
"Nem kekeckedésből, de nem a kérdésre válaszoltál."

Írtam, hogy marad borosta, igen, az első két kör után, kb. egynaposnak megfelelő borosta marad. Tehát akkor valami nem stimm a technikámmal? Régen a Mach3-mal és a Fusion-nel, amikor még nem foglalkoztam a hagyományos borotválkozással, akkor mindig csak ATG irányban borotválkoztam azokkal. Szóval én hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy ha borotválkozom, akkor az legyen tükörsima eredmény. Tehát ha a kezem végigsimítom a bőrömön ATG irányban, akkor semmit ne érezzek. Na most ezt hagyományos borotvával csak 2-3 ATG kör után tudom elérni, irritációval.

Még mindig a Mühle R41 2013-as lightos változatát használom. Közben kipróbáltam egy tech fejes Lordot is, de nem igazán jött be, jobbnak érzem a Mühle R41 szelídített fejet.

Amennyire kiveszem soraidból, akkor a bőrfeszítési technikámmal lehet még gond. Te mennyire feszíted meg a bőröd? Közepesen vagy nagyon?

Köszi a videót!

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1431 Dátum: 2018. Július 30. - 16:55:47 »
Valami varázslat van a Fatboy videoban, szerintem a kalapon tolja. Amikor 2.08-2.10 között megugrik a bőr az állcsontján, normális pengével és borotva tartással a bőrt is simán le kéne kapnia.

Á

Nekem is gyanús, tényleg olyan, mintha hozzá se érne a bőréhez a penge.

Nem elérhető atteeharp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1550
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1432 Dátum: 2018. Július 30. - 17:56:02 »
Hát, én vállalom hogy nem tudok magyarul, de azért reagálok. Pedig elvileg neked fontos, nem nekem. Pedig amúgy jól alszom, te bármivel is borotválkozz.

- És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát?
- WTG és XTG után nekem még olyan egynapos borostának megfelelő szőr marad az arcomon.

Szerinted ez a kérdésemre válasz?
Feltettem egy eldöntendő kérdést, amire nem tudsz IGEN-nel vagy NEM-mel válaszolni.   :nemtom:
Segítségül kiemeltem a kérdésem leglényegesebb részét.
Tehát a WTG kör után WTG irányban simítod, XTG után meg XTG irányban simítod a tenyered. Igen, ATG irányben jó eséllyel mindkét fajta kör után érzel majd még borostát. Ha nem éreznél, nem lenne szükség ATG-re.
Bocs, én nem tudhatom neked mennyit nő a szőröd 1 nap alatt, mert hogy az mindenkinek más amúgy.
A 3 körös borotválkozás lényege nem az, hogy egyből BBS legyen, hanem hogy fokozatosan élje el az ember ezáltal is kímélve az arcbőrt.

A helyes válasz amúgy a NEM, de ettől még marad borosta, amit a következő más irányú kör hivatott leszedni. Ha a válaszod IGEN lenne, akkor a technikádon még bőven van mit csiszolnod. Ebben az esetben nem jó a szög, nem elég stabil a tartás, nem elég feszes a bőr, nem elég éles a penge, nem süt eléggé a nap, vagy
Amúgy bocs ha kicsit elragadtattam magam, de olyan mintha egymás mellett elbeszélnénk, és ez kissé bosszantó. Pedig akár közelebb is kerülhetnél a problémád megoldásához.

Természetesen mindez az én szubjektív véleményem álláspontom, a hagyományos borotválkozáshoz kapcsolódóan, amúgy mindenki azt csinál amit akar :)

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1433 Dátum: 2018. Július 30. - 18:48:24 »
"- És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát?
- WTG és XTG után nekem még olyan egynapos borostának megfelelő szőr marad az arcomon.

Szerinted ez a kérdésemre válasz?
Feltettem egy eldöntendő kérdést, amire nem tudsz IGEN-nel vagy NEM-mel válaszolni.   :nemtom:
Segítségül kiemeltem a kérdésem leglényegesebb részét."


A válaszom IGEN, tehát érzek még borostát WTG után WTG irányban, és XTG után XTG irányban. De eddig is ezt írtam le, immár többször. Tény, hogy az említett két kör leszedi a szőr egy részét, de még mindig szúrós maradok (minden irányba).

A pengét 4-5 alkalom után cserélgetem, tehát elvileg éles. A szögem is jó szerintem, mert úgy tartom, hogy a borotva vágjon, és ne kaparjon. A probléma akkor vagy a bőrfeszességnél vagy a nyomásnál lesz. Az sem jó, ha csak picit nyomom és csak simogatom vele magam, de az sem jó, ha nagyon nyomom, mert abból irritáció lesz.

Itt 0:52-nél látható, hogy nagyon ragyás a srác arca a rossz technika miatt (nálam azért ennyire nem vészes a helyzet, tehát ilyen látványos irritáció nincs, sőt, ez már szőrtüszőgyulladás):

https://www.youtube.com/watch?v=HOcHUni03ZQ


Nem elérhető Detre

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 632
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1434 Dátum: 2018. Július 31. - 07:14:37 »
Hát nem tudom. Szerintem a technika sokkal tovább képes fejlődni, mint azt bármikor gondolnánk. Pl. már vagy fél éve, hogy utoljára használtam a futurklónomat - reggel viszont kedvem szottyant előbányászni a szekrény mélyéből, és érdekes módon sokkal szelídebb fokozatokon (3 és felesről tekertem vissza 1-esig, igazításokhoz már koppanásig, felesre) is igazán príma, sima eredményt adott.

Régebben emlékeim szerint 4,5-5 között indítottam és 2-3 között fejeztem be. Pedig hát a hagyományosra váltás első sikerei után szerintem 1, illetve 3 hónappal is ugyanolyan biztos voltam benne, hogy már elértem a tökéletesség felhőkkel övezett ormait, mint most.

Úgyhogy ha jobban meggondolom, valószínűleg még most se  :idea:

Nem elérhető atteeharp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1550
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1435 Dátum: 2018. Július 31. - 12:43:07 »
A válaszom IGEN, tehát érzek még borostát WTG után WTG irányban, és XTG után XTG irányban. De eddig is ezt írtam le, immár többször. Tény, hogy az említett két kör leszedi a szőr egy részét, de még mindig szúrós maradok (minden irányba).

Mondtam hogy vállalom hogy nem tudok magyarul :crazy: Nem szőrszálhasogatni akartam, de a válaszodból nem derült ki hogy egyről beszélünk, de akkor ok.
Szerintem a következő történik nálad:
-WTG lehúzod, de nem távolítod el az összes borostát, amit a WTG lenne hivatott eltüntetni.
-XTG-ben ottmaradt a WTG "feladata" is, ezért több meló maradt az XTG körre, amit amúgy az XTG kör nem tud teljesíteni. Mivel a probléma valószínűleg a rossz szög illetve nem stabil kéztartás, ezért az XTG kör során alkalmazott ugyanilyen technika szintén kevés szört távolít el.
Mindkét hibát az ATG körben akarod kijavítani, de pont a WTG/XTG körök értelmét veszíted ezzel el.

Nem tudom mit engednek a körülményeid, mennyire kell hogy munkanapokon simabőrű legyél, de én a következőt csinálnám.
1 héten keresztül minden nap kizárólag WTG-ben borotválkoznék.
Maximum 2 kört belőle, ha nem megy, akkor holnap újra lehet próbálni. 2 kör WTG-től az arcbőrőd nem lesz kikészítve, és ha teljesül a WTG irányba simaság, akkor az már elmegy egy SAS (Socially acceptable shave)-nak.
Kísérletezz a szögekkel, a rányomással. Ha Rockwell R3-mal csinálod, nyugodtan nyomhatod (na nem annyira mint a fusiont, de azért tarts ellent az arcodnak, a csuklódnak is stabilan kell tartania)

És azért csak WTG hogy következő nap is legyen min gyakorolni.
Aztán ha ez már sikerül, akkor jöhet ugyanez XTG-vel, de ott lehet hogy már nem fog menni naponta, csak kétnaponta.
És az is lehet, hogy így már kellően közel kerülsz a kívánt simasághoz, hogy utána ATG miatt ne vegyél elő fusiont.


Persze, tudom te egyből sima arcot akarsz, de szerintem nincs rövidebb út.


Nem elérhető pmol322

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 7041
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1436 Dátum: 2018. Július 31. - 20:38:51 »
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=YpEs9U6O3Og" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=YpEs9U6O3Og</a>
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Tibi11

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 310
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1437 Dátum: 2018. Augusztus 01. - 12:38:29 »
"Nem tudom mit engednek a körülményeid, mennyire kell hogy munkanapokon simabőrű legyél, de én a következőt csinálnám.
1 héten keresztül minden nap kizárólag WTG-ben borotválkoznék.
Maximum 2 kört belőle, ha nem megy, akkor holnap újra lehet próbálni. 2 kör WTG-től az arcbőrőd nem lesz kikészítve, és ha teljesül a WTG irányba simaság, akkor az már elmegy egy SAS (Socially acceptable shave)-nak.
Kísérletezz a szögekkel, a rányomással. Ha Rockwell R3-mal csinálod, nyugodtan nyomhatod (na nem annyira mint a fusiont, de azért tarts ellent az arcodnak, a csuklódnak is stabilan kell tartania)

Persze, tudom te egyből sima arcot akarsz, de szerintem nincs rövidebb út."


Köszi a tanácsot és a segítséget! Bár nincs módom naponta borotválkozni, de kipróbálom, amit javasolsz. Azt veszem észre a hagyományos borotvát használók körében, hogy a többség megelégszik az enyhén szúrós, pici maradék borostával, azaz nem bbs borotválkozik. Mivel én vagy 10-15 éven át Mach3 és Fusion borotvát használtam, így hozzászoktam, hogy az eredmény mindig bbs. És persze, hogy a hagyományos DE borotvától is ezt vártam sok kör után, és addig nyúztam vele magam, amíg bbs eredményt nem kaptam (irritációval persze). Bár ha jól emlékszem, akkor tavasz körül volt egy olyan 3-4 körös borotválkozásom a Mühle R41-essel, ami bbs lett, és teljesen irritációmentes. De már nem emlékszem, hogy csináltam. Lehet véletlen sikerült csak olyan jól, vagy akkor kaptam el egy jó technikát.

Rockwell borotvát még sosem használtam, csak a 2013-as Mühle R41-esem van, meg egy tech fejes Lord. Szóval ez a két választási lehetőségem van. Gondolkodom majd később egy Rockwellben, de egyelőre a szelídített 2013-as Mühle R41-est továbbra is nagyon jó és finom készüléknek érzem. Tehát nem biztos, hogy jobban beválna nekem a Rockwell. Persze nincs viszonyítási alapom.

Nem elérhető kleithos

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 474
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1438 Dátum: 2018. Augusztus 01. - 12:49:18 »
Gyerekek, ne ragozzuk, mert szerintem nincs értelme. Egy hete ezt olvasom pro és kontra.
Csak adalékként : a hagyományosan borotválkozók döntő többsége minden nap bbsre borotválkotik. Én is. A döntő többségük irritáció mentesen.
Én személy szerint kb 30! évig borotválkoztam sokpengés gillette excellel, és fusionnal, tehát van tapasztalatom. Két óra múlva éreztem, hogy borostás vagyok.
Itt a bbs néhány hónap után ment, de még mindig fejlesztem a technikámat két év után is. Egy tökéletes bbs után kb 12-14 óra múlva érzem a borostát. Óriási különbség. De ezzel is úgy vagyok, mint a Jehova tanuival. Nem kell eröszakkal rábeszélni senkit sem. Neki a reluxa kell (mert tutin rossz a technikája, csak nem hajlandó beismerni),, hát használja a reluxát. Nekem ez nem fáj, és nem is érdekel. Engem egy valami érdekel. A saját borotválkozásom. A többi, az mások borotválkozása, és mások dolga nem tartozik rám.
Ennyi!!!


Nem elérhető kezdőmókus

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2041
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1439 Dátum: 2018. Augusztus 01. - 12:51:37 »
 :+1:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici