Nem húzok nagyokat. ATG előtti csinálok 1 kört lefelé, utána még egy kör oldalirányban. Ez a két kör a szőr nagyobb részét leszedi. És csak ezután jön az ATG irány, de ezt legalább 2-3 kör, másként nem leszek teljesen sima.
És a WTG és XTG körök után ha a megtett húzás irányában végigsimítod az kezeddel az arcod, akkor érzel-e bármi borostát? Mert hogy nem szabadna.
Mindent kipróbáltam már, és hogy jó a technikám erre bizonyíték, hogy pl egyszer sem vágtam meg magam az utóbbi hónapokban. Tehát vérzés sosem volt, mert nem nyomom annyira a borotvát, hogy megvághassam vele magam. A szöget is betartom, tehát nem kaparom magam, hanem vágom, finoman.
Hát, az hogy nem vágod meg magad, nem bizonyít semmit. Az általam javasolt két technikát is próbáltad? Bőrfeszítéssel a szőr kiemelkedik a bőrből, ezáltal ha a WTG és XTG köröknél bőrfeszítéssel borotválkoznál, kevesebb szőr maradna az ATG-re.
Egyébként én nagyon enyhén szerintem nyomom az eszközt, de szerintem azért szokás azt mondani egy kezdőnek hogy "ne nyomd", mert ennek a fajta nyomásnak köze sincs a mach3/fusion használata során alkalmazott nyomáshoz.
A giga körül azért könnyű lezúzni, mert ott általában gödröcske van. Én azt szoktam hogy elhúzom a bőrt oldalirányba, így nagyjából sík felületen kell borotválni. Mikor meg oldalt húzom, akkor felfújom a pofám. Penge élességétől és "elhasználtságától" függően szoktam slide-ozni, meg j-hook-ozni is, minimálisan.
Én az orrom alatt szoktam magam lezúzni leginkább, a slide sokat segített abban, hogy ne legyen irritácó, de kellő mennyiségű borosta landoljon a mosdóban.
És ATG-t kb egyáltalán nem tudok itt húzni, mert bőrpír jön, hol enyhébb, hol erősebb égető érzéssel. Azért néha be-bepróbálom, de minek (féléventeegyszer)
Az arc élemet meg úgy szoktam megoldani, amióta néha késezek is, hogy a bőrt félrehúzom felfelé, sík területre. Előtte mindig volt egy bizonyos hely, ahol beleakardtam a bőrömbe, mindig, ugyanott.
Hangsúlyozom: irritáció alatt én halvány, kisebb piros pontokat, foltokat értek a bőrön, amelyek csak közelről láthatóak. Valószínűleg ezeket talán más nem is nevezné irritációnak. Engem viszont zavar, mert régebben nem volt ilyen gondom.
Mindenki ezt nevezi irritációnak. Amikor pmol feltette az R41 2011-es videóját, volt aki azt mondta (köztük én is) hogy ez számára már irritáció. Ő azt mondta hogy párás levegő miatt pirult ki. Nem őt akartam ezzel piszkálni, inkább csak azt akartam mondani, hogy árnyalatni különbségek lehetnek ebben a véleményben, illetve lehet hogy van némi fokozatosság (és egy videó pl felerősíthet hasonló vizuális dolgokat), de az emberek nagy többsége azokat a foltokat nevezi irritációnak amiket te is emlegetsz. Bőrpír? Nekem még égető érzéssel is párosul.
ÉS ahogy írtam, nekem legalább 5-6 kör kell hagyományos borotvával, mire sima leszek tőle. Az ötpengéssel kizárólag az utolsó, ATG kört csinálom csak meg, azt is mondhatnám, hogy csak finomításként használom, mivel a szőr nagyrészét levágom a hagyományos borotvával.
Hát, ha végiggondolod az elvet, hogyan működik a többkörös borotválkozás, akkor az beláthatod hogy az ATG köröd semmiképp sem lehet helyes technikájú.
Amennyi szőr maradhat XTG után, azt a hosszúságot egyszerűen nem tudom 3-4 részre osztani. Mit csinál az első ATG köröd? Ha végighúzod egy adott területen a kezed az első ATG köröd előtt és után, akkor mennyi és milyen különbséget tapasztalsz?
Nekem az a gyanúm, hogy a bőröd felgyűrődni hajlamos, te viszont vagy olyan óvatos (és ez egyáltalán nem baj) hogy meg akarod hagyni a bőrt az arcodon, ezáltal hiába húzod végig az ATG kört, közben a szőr "besüllyed" a bőrödbe, ezáltalán nem borotváltál semmit, vagy valami nagyon minimálisan, de nem is teljes területen, és ezért kell menned ilyen sok kört.
Szerintem nézz meg egy késes borotválkozós videót, és próbáld ki azt a bőrfeszítési technikát DE-vel, amit késsel kell használni. Így a szőr nem tud visszabújni a bőr alá.
Persze csak ha el akarsz jutni oda, hogy DE-vel 3 körből BBS.
Megjegyzés: A legtöbb Youtube-os videón is látszik a hagyományos borotvával borotválkozók arcán a bőrpír, az irritáció (főleg giga alatti részen), és sokan nem is mennek vele ATG irányt.
És nem ragaszkodom a Fusion-höz, mert kényszerből vettem elő újra. Én örülnék a legjobban, ha tökéletes eredményt tudnék elérni hagyományos borotvával, mert sokkal jobb kézben tartani, mint a Fusion-t.
Én se szoktam mert minek, nagyon BBS közelit el tudok érni XTG-vel, slide-dal, j-hook-kal, meg bőrfeszítéssel. Ez kb azt jelenti hogy bizonyos területeken ATG irányban még lehetne igazítani, de az arcom 80-90%-án már nincs nagyon mit tenni.
Mondjuk a technikám én se nevezném tökéletesnek, pedig 3 év fél éve nem volt az arcomon Mach3. Sőt, néha-néha becsúszik egy jó irritáció dús alkalom, mikor a több menetet futott kék Astráról azt gondolom, "jó az még egy alkalomra, nincs kedvem előhalászni a pengés dobozt". Abban viszont biztos vagyok, hogy 2-3 alkalmas, fél éves, 1 éves, 2-3 éves milestone-ok összehasonlításával is nagy különbségeket tapasztaltam.
A TV reklám azt sugallja, hogy felfújod a habot, lehúzod a sokpengéssel, nagyjából 5 perc alatt megvan, és ez ennyire egyszerű. Hát, szerintem ez k*rvára nem ilyen egyszerű.
Szerintem.