Üdvözlök mindenkit!
Új vagyok a fórumon ráadásul még sosem használtam borotvakést. Biztonsági borotvát használok öt éve. Előtte két évig forgókéses Philips körkéses villanyborotvát használtam, ami után mindig igazítani kellett pengével a nyakamnál. Ráadásul legelső alkalommal feldagadt a szám kontúrja. Azóta is maradtak ott apró fehér hólyagocskák. Bőrgyógyász szerint zsírmirigyek, ne törődjek vele. Kösz. De engem zavar. Azelőtt meg Gilette eldobható pengéssel borotválkoztam. Szóval szeretnék késsel borotvákozni és lenne pár kérdésem hozzátok. Az első az, hogy mivel kezdjem? Dovo-t és Böker-t láttam 20ezer forint körül kezdődnek. Az 5/8 szám a szélességüket jelzi? Melyik miért jó? Kerekített vagy hegyesebb? Melyik miért jó? Rövidebb vagy hosszabb? Melyik….? Kamisori vagy hagyományos? Szénacél rozsdásodása vészes? Inkább rozsdamenteset keressek? Az meg puhább. Hamarabb elkopik élezések során. Elsőre ennyi a késről. Élezés. Melyik a legdurvább szemcseméretű kő ami kellhet egy fent említett vadonatúj borotva élezéséhez. Gondolom megéri a befektetést a Shapton 30000-es kő mert nem kell soha pasztát venni. Fél mikronos az is meg a króm-oxid paszta is. Láttam negyed mikronos gyémánt spray-t. Kell az? A kövek mérete kétezresével legyen finomabb? Halottam, hogy pár követ az elején simítani kell, mert gyárilag durvák. Természetesen használat közben egyengetni is. Mi az arány? Például egy négyezrest hányassal egyengessek? Vegyek kettőt mindenből és az a tuti ha egyformával végzem? Ha összeadjátok az árát annak amiket fent leírtam látjátok, hogy nem mindegy mivel kezdem. Valamennyi tanulópénz biztos lesz, de szeretném ha minden egy életre szólna. Biztonsági borotvát használok hetente max 2x borotválkozok. Ha lehet zuhanyzás után. Törölköző beáztat, be a mikróba egy percre gőzölés. Egyszer szoktam gőzölni de volt már, hogy kétszer egymás után gőzöltem vele. Az volt az igazi. Szappan felvitele pamaccsal. Igyekszem nem lehúzni újra ha mégegyszer ha már nincs rajta hab. Inkább kenek rá többször. A végén sima alkohollal fertőtlenítek. A nyakam általában kipattog és azokat a pattanásokat le is szokta vágni. Sajnos nem tudom száliránnyal egyezően húzni, mert tele van a nyakam forgókkal. Ezt csak azért írtam le, mert olvastam egy hozzászólást ahol kérték, hogy tisztázza az illető, hogy akkor éppen mit és hogyan használt.