Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 504296 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1455 Dátum: 2014. Április 17. - 23:44:39 »
Rosszul érted.  :fetreng:
Minél többet gyakorolsz, annál ügyesebb leszel, azért fogja bírni a bőröd!   :borotva:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1456 Dátum: 2014. Április 18. - 00:46:02 »
Azért van ebben is valami. A rendszeresség. Az arcbőr elhalt hámsejtjeinek "levedlése" szereti a rendszerességet. Ha az 2 naponta van megkapargatva akkor 2, ha 5 naponta akkor meg 5. Ha összevissza, az nagyobb eséllyel okoz hirtelen sok elhalt és  félig elhalt hámsejt vesztést és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy jön a szenvedés az irritációval.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1457 Dátum: 2014. Április 18. - 06:04:05 »
Azért van ebben is valami. A rendszeresség. Az arcbőr elhalt hámsejtjeinek "levedlése" szereti a rendszerességet. Ha az 2 naponta van megkapargatva akkor 2, ha 5 naponta akkor meg 5. Ha összevissza, az nagyobb eséllyel okoz hirtelen sok elhalt és  félig elhalt hámsejt vesztést és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy jön a szenvedés az irritációval.

Igen ez így igaz!
DE!
Átállni csak fokozatosan!

Ha most neki állsz, s napi két kört nyomsz, úgy fogsz kinézni, mint aki most jött a nyúzdából. először, állj rá a két napos egy körre, majd a szőr növésének  mentén ( első kör ), majd növekedéssel ellentétes irány ( második kör ). S ha már nem irritál, as igényeled a napi simaságot, jöhet a napi borotválkozás.

DE!

Mivel lehet, hogy neked a technikai hiányosságok mellett ( ne vedd a szívedre itt senki sem úgy született, hogy tud borotválkozni  ), lehet, hogy az arcbőröd, a szokásosnál jóval érzékenyebb.

Próbáld ki, hogy zuhanyzás, bő meleg vizes hajmosás után borotválkozol, ezt kiválthatod az arcodra terített, s 4-6 percig rajta hagyott forróvízbe mártott törülközővel, (amit a borbélyok sok esetben a borotválás után is az arcra terítettek ). 

Kend be az arcod pre készítménnyel. Van ilyen pre a Prorasonak, a ( http://thecloseshave.com/proraso-pre-shave-cream-review/ ) habosítás előtt felkened, s vársz, majd szappanoz s beretvál.

Van aki pre krémnek kókuszzsírt használ.

Babaolaj ha nem érzékeny az arcod.

Hirtelen enni jutott erről az eszembe. :)
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1458 Dátum: 2014. Április 18. - 06:48:00 »

Igen ez így igaz!
DE!
Átállni csak fokozatosan!

Ha most neki állsz, s napi két kört nyomsz, úgy fogsz kinézni, mint aki most jött a nyúzdából. először, állj rá a két napos egy körre, majd a szőr növésének  mentén ( első kör ), majd növekedéssel ellentétes irány ( második kör ). S ha már nem irritál, as igényeled a napi simaságot, jöhet a napi borotválkozás.

DE!

Mivel lehet, hogy neked a technikai hiányosságok mellett ( ne vedd a szívedre itt senki sem úgy született, hogy tud borotválkozni  ), lehet, hogy az arcbőröd, a szokásosnál jóval érzékenyebb.

Próbáld ki, hogy zuhanyzás, bő meleg vizes hajmosás után borotválkozol, ezt kiválthatod az arcodra terített, s 4-6 percig rajta hagyott forróvízbe mártott törülközővel, (amit a borbélyok sok esetben a borotválás után is az arcra terítettek ). 

Kend be az arcod pre készítménnyel. Van ilyen pre a Prorasonak, a ( http://thecloseshave.com/proraso-pre-shave-cream-review/ ) habosítás előtt felkened, s vársz, majd szappanoz s beretvál.

Van aki pre krémnek kókuszzsírt használ.

Babaolaj ha nem érzékeny az arcod.

Hirtelen enni jutott erről az eszembe. :)
Köszönöm a sok segítséget (Mindenkinek).
Nem igénylem a napi simaságot, mert egy kis borosta belefér, viszont szeretném elhagyni a 3-4 mm hosszúságú arcszőrzetet. Jelenleg kb. ekkora hossznál érzem, hogy lenyugodott a bőröm (bár mint ahogy említettétek a DE használata óta, mintha a folyamat felgyorsult volna. Pl. tegnapról mára gyakorlatilag eltűnt az irritáció és most vagyok a még belefér kategóriájú borostánál. Mint a smirgli, ha visszafelé húzom a képemen a kezem  :fetreng:).

Ahogy nézem a Prorasonak van kifejezetten érzékeny bőrűeknek szánt termékcsaládja. Lehet, hogy ezeket kellene használnom? Esetleg van valami bejáratott beszerzési forrásotok ez ügyben Kishazánkban?

Egyébként kizárólag zuhanyzás után szoktam borotválkozni. Ha valami miatt nem tudok borotválkozás előtt zuhanyozni, akkor inkább szőrös maradok, vagy csak letolom 0-ás géppel. De ez elég ritkán fordul elő.

Visszatérve a fokozatosságra, csak hogy jól értettem-e.

Először sűrítsem a borotválkozási alkalmakat, de csak egy körös lehúzással, majd ha ezt megszoktam, akkor álljak át a két körösre? Vagy ne sűrítsem az alkalmakat egyelőre, hanem próbálkozzak a két körössel, majd ha megszoktam, akkor sűrítsek?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1459 Dátum: 2014. Április 18. - 07:07:06 »
Mindképpen elsőre állítsd be a borotválkozás gyakoriságát, hogy az arcod szokjon hozzá. s ha megvan a számodra ideális sűrűség 1-5 nap, akkor kezd el a 2 köröset, persze figyelve az arcod reakcióját, akár elsőre minden második borotválkozás legyen kétkörös, de csak akkor ha igényeled, vagy a párod igényli a babapopsi simaságot. Ha nincs rá szükséged nem kell erőltetni.

A proraso egy finoman is szólva a luxus kategória aljába árazott termék, nem azt mondom, hogy nem éri meg az árát, csak nem biztos, hogy hazai keresethez megfelelő ár-érték arányban áll. Mondom, használtam termékét, s kiváló, csak drága.

Próbáld ki a lényegesen, árban alatta található CAOLA termékeket. Ezeket szívből tudom ajánlani (Figaró, Barbon (ezt szoktam a kezdőknek leginkább javasolni, mert: Kloroffilt tartalmaz, ami köztudottan, segíti a bőr megnyugvását(A klorofill néhány előnyös tulajdonsága (a teljesség igénye nélkül):

- segít a vérsejteknek abban, hogy az oxigén a szervezetben mindenhova eljusson

- csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben, segíti a máj tisztulását

- segít a kalcium-kövek lebontásában

- erőteljes, természetes méregtelenítő

- antibakteriális hatása is van

- gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását (http://www.fittnok.hu/csodalatos-gyogyito-klorofill), sterilizáló anyagot tartalmaz ami a vágások azonnali tisztítását segíti elő, s vérzéscsillapítót tartalmaz, ami a kisebb sérülésék esetén jön jól, de nem helyettesíti a timsót.) és a Derby Lux ami mentolt s arcápoló vitaminokat tartalmaz. )

Ezeket azért is ajánlom, mert az áruk bőven 400.-Ft alatt van, ha 350.- nél többért adják, én simán megyek a következő boltba, ahol valószínűleg olcsóbban megkapom, ergó ha mégse jönne be a termék, összesen kb 1000.- dobsz ki a kukába, míg a Proraso termékek átlagban darabra 2500.- tól indulnak el. De újra hangsúlyozom, mielőtt bárki itt azzal vádolna, hogy túl misztifikálok illetve lehúzok, itt most az árakat tekintettem mérvadónak, Mind a két termék a saját árkategóriájában elsők közt áll, nem összevethetőek.

Próbáld meg pre terméknek a babaolajat. Olcsó s általában beválik, mondjuk nekem a babaolaj gélre allergiásan reagál a fejem, de az olajára nem.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1460 Dátum: 2014. Április 18. - 07:18:23 »
Mindképpen elsőre állítsd be a borotválkozás gyakoriságát, hogy az arcod szokjon hozzá. s ha megvan a számodra ideális sűrűség 1-5 nap, akkor kezd el a 2 köröset, persze figyelve az arcod reakcióját, akár elsőre minden második borotválkozás legyen kétkörös, de csak akkor ha igényeled, vagy a párod igényli a babapopsi simaságot. Ha nincs rá szükséged nem kell erőltetni.

A proraso egy finoman is szólva a luxus kategória aljába árazott termék, nem azt mondom, hogy nem éri meg az árát, csak nem biztos, hogy hazai keresethez megfelelő ár-érték arányban áll. Mondom, használtam termékét, s kiváló, csak drága.

Próbáld ki a lényegesen, árban alatta található CAOLA termékeket. Ezeket szívből tudom ajánlani (Figaró, Barbon (ezt szoktam a kezdőknek leginkább javasolni, mert: Kloroffilt tartalmaz, ami köztudottan, segíti a bőr megnyugvását(A klorofill néhány előnyös tulajdonsága (a teljesség igénye nélkül):

- segít a vérsejteknek abban, hogy az oxigén a szervezetben mindenhova eljusson

- csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben, segíti a máj tisztulását

- segít a kalcium-kövek lebontásában

- erőteljes, természetes méregtelenítő

- antibakteriális hatása is van

- gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását (http://www.fittnok.hu/csodalatos-gyogyito-klorofill), sterilizáló anyagot tartalmaz ami a vágások azonnali tisztítását segíti elő, s vérzéscsillapítót tartalmaz, ami a kisebb sérülésék esetén jön jól, de nem helyettesíti a timsót.) és a Derby Lux ami mentolt s arcápoló vitaminokat tartalmaz. )

Ezeket azért is ajánlom, mert az áruk bőven 400.-Ft alatt van, ha 350.- nél többért adják, én simán megyek a következő boltba, ahol valószínűleg olcsóbban megkapom, ergó ha mégse jönne be a termék, összesen kb 1000.- dobsz ki a kukába, míg a Proraso termékek átlagban darabra 2500.- tól indulnak el. De újra hangsúlyozom, mielőtt bárki itt azzal vádolna, hogy túl misztifikálok illetve lehúzok, itt most az árakat tekintettem mérvadónak, Mind a két termék a saját árkategóriájában elsők közt áll, nem összevethetőek.

Próbáld meg pre terméknek a babaolajat. Olcsó s általában beválik, mondjuk nekem a babaolaj gélre allergiásan reagál a fejem, de az olajára nem.
Nagyon szépen köszönöm a sok infót  :bow:
Esetleg konkrét termékeket is tudnál ajánlani a Caola és Derby vonalról?
Pre terméknek esetleg megfelelne a babapopsikrém  ::) A gyógyszertári kevertre gondoltam. Két kisgyermekem van, úgyhogy van itthon belőle bőven  :fetreng:
Babaolajból melyiket ajánlanád? Azt csak be kell dörzsölni az arcbőrbe borotválkozás előtt?

Hajlandó vagyok drágább terméket is használni, ha megszünteti az irritációt, viszont feleslegesen nem adnék ki több ezer forintot (nem úgy értem a feleslegest, hogy becsmérelném a Proraso-t, hanem keresem a számomra legjobb ár/érték arányú megoldásokat).

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1461 Dátum: 2014. Április 18. - 07:27:21 »
Várj:

Nincs konkrétabb mint a Figaró, Barbon, Derby Lux. Ezek nem termékcsaládok, hanem maga a termékek.

A krém ügyén nem tudom, vaníliás, illata jó, de szerintem betömi a készüléket, ellenben többen esküsznek a fonókészítmények közül a babafürdetőre. mint pre.

Babaolajból én ami itthon volt azt használtam, de elfogyott, vettem Gélt de arra allergiás vagyok.

Vagy kevertesd ki Longball fonós receptjét:

http://xn--borotvafrum-xeb.hu/index.php?topic=82.msg620;topicseen#msg620

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1462 Dátum: 2014. Április 18. - 07:36:49 »
Szerintem ha a bőre a szokásosnál jóval érzékenyebb (ahogy írod), akkor nem fogja megszokni a napi-kétnapi borotválkozást.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1463 Dátum: 2014. Április 18. - 07:40:40 »
Szerintem ha a bőre a szokásosnál jóval érzékenyebb (ahogy írod), akkor nem fogja megszokni a napi-kétnapi borotválkozást.
Zoli!

A napit meg fogja, maximum, marad a szálirányban történő egykörös, már akkor is lényegesebb előrelépés mint a négy öt naponta, s napokig vörös bőr.

De ehhez szerintem, nem elég a Wilki élessége, minimum Derby, BIC, LORD SC vagy a Fetaher illetve Persona. Minél kevésbé húzzon.

De eben te tudsz neki inkább segíteni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1464 Dátum: 2014. Április 18. - 07:42:27 »
Mindenesetre az én bőröm nem tudta megszokni a háromnapinál gyakoribb borotválkozást.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1465 Dátum: 2014. Április 18. - 07:44:35 »
Mindenesetre az én bőröm nem tudta megszokni a háromnapinál gyakoribb borotválkozást.

Szerintem, itt a túlzott " igényességed " miatt volt.

Szereted a babapopsit, s kiborotválsz.

Nem mondom, hogy napira álljon átall, de ha nem két-körözik nem utópia akár a kétnapos, ami már távol van a borostás arctól.

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1466 Dátum: 2014. Április 18. - 07:47:55 »
Nem csak attól függhet, hogy kiborotvál-e, mert én is azt szoktam, amitől kicsit ég is, de fél nap alatt simán elmúlik. 2 naponta tudok borotválkozni, talán mégsem annyira érzékeny a bőröm, mint gondoltam. Most már csak addig kell javítani a technikán, hogy kiborotválásnál is szinte nulla legyen az irritáció. Az irritációmentességben egyelőre nem hiszek BBS-nél.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1467 Dátum: 2014. Április 18. - 07:52:08 »
[...]
Nem mondom, hogy napira álljon átall, de ha nem két-körözik nem utópia akár a kétnapos, ami már távol van a borostás arctól.
Embere válogatja, mikor lesz borostás az alany. Ma reggel (szokásomtól eltérően) kihagytam a borotválkozást. Délutánra elég ocsmány leszek, és nagyon szúrós is. De van ismerősöm, akin csak három nap után látszik a borotva hiánya, akkor sem vészes...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1468 Dátum: 2014. Április 18. - 07:53:11 »
Nem csak attól függhet, hogy kiborotvál-e, mert én is azt szoktam, amitől kicsit ég is, de fél nap alatt simán elmúlik. 2 naponta simán tudok borotválkozni, talán mégsem annyira érzékeny a bőröm, mint gondoltam. Most már csak addig kell javítani a technikán, hogy kiborotválásnál is szinte nulla legyen az irritáció. Az irritációmentességben egyelőre nem hiszek BBS-nél.

Pedig lehet, kulcsszó:

A borotvát a homloklapon húzod, s annyira engeded a kést (pengét) az arcbőrhöz, hogy éppen érintse, s kezdjen vágni, s nem húzod erővel, csak hagyod siklani.

Természetes, áll közelében ez trükkösebb ott sok apró oda-vissza mozdulatot kell tegyél, de alapjában ennyi az egész. Nem nyomod, nem erőlteted a siklást. Helyes élszög ott van, ahol éppen elkezdi vágnia szőrt a penge. S ettől kezdve a Captainnal is meg tudsz borotválkozni.

Nem a fésűhöz igazitod a szöget, hanem a borotva homlokához, tetejéhez, fedlapjához, kinek melyik tetszik jobban.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1469 Dátum: 2014. Április 18. - 07:54:27 »
[...]
Embere válogatja, mikor lesz borostás az alany. Ma reggel (szokásomtól eltérően) kihagytam a borotválkozást. Délutánra elég ocsmány leszek, és nagyon szúrós is. De van ismerősöm, akin csak három nap után látszik a borotva hiánya, akkor sem vészes...
ott a pont!

Ezért írtam 1-5 nap, először állítsa be a neki megfelelő intervallumot.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici