No Urak, megvolt az első borotválkozásom (DE-vel mármint).
Tapasztalataim (amennyiben elférnek ebben a topicban; ha nem akkor szóljatok és nem írok többet ilyet ide, csak kérdést) :
Ég és föld kérem. Ég és föld.
Úgy intéztem, hogy egyéb borotválkozásommal kössem össze ezt is (hónalj), és amíg az folyt, addig egyrészt beáztattam a pamacsot forró vízbe, másrészt felkötöttem a nyakamra egy forróvizes kis törölközőt amolyan preshave helyettesítésként.
Amint megvoltam (kb 3-5 perc), leöntöttem a vizet a pamacsról, nyomtam rá kb 2 cm habot (wilkinson), azt egy percig folyamatos újranedvesítgetéssel habosítottam és kaptam egy számomra szimpatikus habállagot. A mennyiséget keveselltem, de végül elégnek bizonyult (vagy a víz volt kevés, vagy a habosítás nem elég intenzív vagy hosszú ... legközelebb az arcomon próbálom szerintem).
Bekentem a nyakam és a pofacsontom, beraktam a pengét a borotvába (szintén wilkinson, ahogy az AS is; mindkettő tökéletes szolgálatot nyújtott), majd nekiálltam. Az első pár húzásnál azt hittem, hogy valamit rosszul csinálok, mert kb semmilyen "vágó" érzést nem éreztem, vagy amilyet a hiperszuper húszpengés varázsnál, hanem csak azt, hogy siklik az arcomon a penge, a szőr meg tűnik el.
Nem viccelek: életem legkellemesebb borotválkozásán vagyok túl.
Megborotváltam a nyakam, szakállam nyakvonalát, plusz az arccsontom is majd leöblítettem a borotvát és tusoltam egyet. Utána AS a borotvált területre.
Egy kis pattanásnál vágtam csak meg magam, de abszolút nem vészes mértékben, fél perc alatt kb el is állt a vérzés.
A pamaccsal nem tudtam, hogy mit illik csinálni, de józan paraszti ésszel kimostam alaposan és azóta hagyom száradni. Kicsit hullajtotta a szőrét a hab felvitele során, de gondolom ez egy új pamacsnál belefér.
Azon kívül bizonytalan vagyok, mert szállal szemben simogatva a borotvált területet érzem, hogy némi szőr maradt még, bár ez vizuálisan nem feltűnő, plusz nem kell nekem BBS szintű nyak. Azt nem tudom, hogy kétszer kéne átmennem rajta és ha igen akkor ez egy új kör habfelvitel után történjen meg, vagy szállal szemben is átmenjek-e rajta.
Végezetül pedig a csodás eredmény láttán elgondolkodtam, hogy a nyakam hátsó haj alatti részét is így szőrtelenítsem, bár mivel az eléggé kényelmetlen helyen van, így nem hiszem, hogy ezzel bíbelődnék, csak felmerült bennem elviekben.
Szerintem 2 naponta fogok borotválkozni, az bőven elég, talán még sok is, de így nem lesz feltűnő a borosta és kellemes, mert nem kell minden nap borotválkozni (bár amilyen élvezetes a mostani volt simán beleférne! ).
Ha bármi kivetnivalót találtok vagy van jó tanácsotok akkor szívesen fogadom!