Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 504429 alkalommal)

Nem elérhető Black

• Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1500 Dátum: 2014. Április 29. - 08:36:16 »
Öööö... Szerintem minden borotválkozás előtt célszerű a megfelelő előkészület.  :fejtor:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1501 Dátum: 2014. Április 29. - 08:40:36 »
Mindegyikhez kell!

A legjobb, egy forróvizes tus, haj s arcmosással.

Utánna beretválkozás. Eszköz függetlenűl.
Én személy szerrint, reggel felkelek, hidegvizes arcmosás, majd forró vízzel is amit nem törlök le.

Kv-m mire lefől, bár az arcom addigramegszárad, a szakállszőr vett annyit magába a nedvességből, hogy aszappanból már ne vonjon erre el folyadékot, így a krém elláthatja l3nyegi funkcióját.

Én így tanúltam.

- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1502 Dátum: 2014. Április 29. - 08:53:28 »
Plusz legközelebbre veszek valami preshavet is, mert ez a törölközőzés szerintem nem a legtutibb megoldás.
Én csak késesnél használom a forró törölközőt, DE-nél feleslegesnek tartom.
Miért? Ott is kell megfelelő előkészület.
Mindegyiknél kell az előkészület, de késesnél erre fokozottan figyelek. Ha a kés elakad, megugrik, akkor nagyobb gebasz is lehet, mint egy kis irritáció. :)
DE-nél csak forró vizes arcmosás, majd pre krém és kész. De tusolás után pl a pre krémnek se érzem szükségét.
Persze itt is ugye embere válogatja, ki mihez szokott, mi vált be...

(szerintem)

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1503 Dátum: 2014. Április 29. - 08:57:01 »
Este zuhanyzom, úgyhogy reggel mosakodás hideggel, után meleg vízzel a szőrt, majd fogmosás, forró törölköző, glicerines szappan, habverés tálban, szappan leöblítése, borotválkozás. Viszont sosem érzem úgy, hogy hűde megpuhult a szőr.

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
« Válasz #1504 Dátum: 2014. Április 29. - 09:13:42 »
Este zuhanyzom, úgyhogy reggel mosakodás hideggel, után meleg vízzel a szőrt, majd fogmosás, forró törölköző, glicerines szappan, habverés tálban, szappan leöblítése, borotválkozás. Viszont sosem érzem úgy, hogy hűde megpuhult a szőr.

Nekem a glicerines szappan után határozottan puhább a szőr, de mondjuk a másik szappan, amit használok (Speick orvosi) pre-ként, azzal kevésbé puhul meg.
Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1505 Dátum: 2014. Április 29. - 09:21:51 »
A legjobb, egy forróvizes tus, haj s arcmosással.
Én személy szerrint, reggel felkelek, hidegvizes  arcmosás, majd forró vízzel is amit nem törlök le.
Én is így.
Reggel egyébként nekem jobban elviseli a bőröm a borotválkozást.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1506 Dátum: 2014. Április 29. - 09:23:56 »
Én is felkelek reggel!
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1507 Dátum: 2014. Április 29. - 09:25:22 »
Akkor mi hárman lelki társak vagyunk. :borz1:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1508 Dátum: 2014. Április 29. - 09:26:44 »
 Ja, amúgy meg stimmt: "normál" mosakodás reggel, utána jön a meleg/forró víz, amit nem nagyon törlök le, majd - esetleg - valamilyen pre. Ha van pre, akkor ide iktatom be a vasalást, egyebet.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1509 Dátum: 2014. Április 29. - 09:32:13 »
Akkor mi hárman lelki társak vagyunk. :borz1:

:thumbup:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1510 Dátum: 2014. Április 29. - 11:38:09 »
Öööö... Szerintem minden borotválkozás előtt célszerű a megfelelő előkészület.  :fejtor:
Na ja, de kinek mi a megfelelő... Nekem bőven elég, ha megmosom az arcomat (pl zuhanyzás közben), aztán arcon habosítok pár percig. Számomra a fentieken túl bármi más előkészület marginális hasznossága észrevehetetlen vagy csekély. Mondjuk én szeretem a minimalista vonalat vinni, meg igazából időm sincs arra hogy törülközővel machináljak.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1511 Dátum: 2014. Április 29. - 11:59:04 »
Na ja, de kinek mi a megfelelő... Nekem bőven elég, ha megmosom az arcomat (pl zuhanyzás közben), aztán arcon habosítok pár percig. Számomra a fentieken túl bármi más előkészület marginális hasznossága észrevehetetlen vagy csekély. Mondjuk én szeretem a minimalista vonalat vinni, meg igazából időm sincs arra hogy törülközővel machináljak.

Pontosan ezért írtam én a célszerű kifejezést a kell szócska helyett...
Az előkészület is szubjektív ebben a műfajban. Lám, Neked elég ennyi is csupán, hogy az arcodon pamacsolsz pár percig.  ;)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1512 Dátum: 2014. Április 30. - 13:43:00 »
Örömmel konstatálom, hogy ez is tényleg olyan mint a pipázás. Vannak alapelvek, de azon a pár dolgon kívül mindenki magának tapasztalja ki a legjobb módszert és a leghatékonyabb és bőrkímélőbb borotválkozási fajtát.
Azért gondolkoztam rendes pre vásárlásán / tesztelésén, mert az 5 perc forró törölköző jó, de az ádámcsutkához közeli részeken így is nagyon "keménynek" tűnik a szőr és elég nagy irritációt okoz a borotválkozás, bár ez a technikámnak is betudható (többi részen nincs ilyen probléma).
Most is maradtam az oda-vissza kétirányos borotválkozásnál, a három irány valahogy nem hiányzik.
Más: találtam egy régi (5-8 éves) brave soldier - brave shave basics krémet. Ezek le tudnak járni, vagy megéri kísérleteznem vele?
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
« Válasz #1513 Dátum: 2014. Április 30. - 14:04:18 »
Más: találtam egy régi (5-8 éves) brave soldier - brave shave basics krémet. Ezek le tudnak járni, vagy megéri kísérleteznem vele?

Hát a krémek lejárhatnak, de az is lehet, hogy csak beszárad. Ezt az angol 'szakirodalom' croap-nak hívja például, a 'cream' és a 'soap' szó összerántásából. Magyarul lehetne 'krappan'. :D
Ezek általában minőségükből nem vesztenek, csak több víz kell nekik. Ha nem büdös, nincs avas szaga, akkor próba pereszke.
Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1514 Dátum: 2014. Május 01. - 12:48:31 »
"krappan"...

Ez tetszik.  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici