Kés témában a legfontosabb, hogy kést nem egy-két évre vesz az ember!!!
(Nekem van olyan késem, ami a 18. század végéről származik, és még ma is használható).
Tehát, ha így nézem elég jó az ár/érték aránya
Ami szintén fontos kérdés: Mindenképp ragaszkodsz az új késhez, vagy egy szépen rendbe hozott régi darab is szóba jöhet? (Ha mindenképp új, akkor kb. 15-20 ezer forintért már kapsz olyat, ami biztos jó, és ki fog szolgálni, a felújított darabok esetén általában olcsóbban ki lehet ennél jönni!)
Ami a habot/krémet/szappant illeti: Ha beruházol egy pamacsra, akkor gyakorlatilag már a pár 100 forintos barbon/figaró is használható.
Amit tudok nyugodt szívvel ajánlani, az a Palmolive borotvakrém, illetve a proraso termékek. Mindkettőből létezik érzékeny arcbőrre való is.
A Flakonos habokat szerintem inkább kerüld, ár/érték arányban nem olyan jók, illetve általában gyengébben teljesítenek, mint a krém/szappan. DE! Ha ragaszkodsz hozzá, akkor használhatod az eddigi borotvahabodat is.
Ilyen szempontból nincs különbség egy Mach3 egy DE, és egy kés között. (Mármint, hogy milyen habot használsz.)
DE=Double Edge razor (vagy Safety Razor), ez a hagyományos Gillette pengés borotva. (Ha körülnézel itt a fórumon, mondjuk
itt, akkor sok-sok infót találsz róluk
)
A patronos az a cserélhető fejű, műanyag nyelű borotva. Ilyen majdnem az összes Gillette, Wilkinson, stb. borotva, ami kb. a 80-as évek közepétől jött ki (tehát pl.: a Mach3, Sensor Excel, Quattro, stb.)
Általános leírásokat, útmutatókat a témában
itt találsz.
Örülök, hogy segíthettem...