Az említett dolgok egy része szubjektív!
De ugyanezeknek természetesen objektív oldaluk is van.
Én viszont nem vagyok egy analitikus fajta, így nem tudok kimerítő,
tudományos alapossággal megírt választ adni sajnos.
Az Isanat már ismered. Nekem is van, majdnem maradt, de végül vettem többféle másikat.
Az nem tetszett benne, hogy 'ráterült' a képemre (túl hosszú a sörte). Elég floppy...
Eljátszottam a gondolattal, hogy a terülős tulajdonsága ellenére vágok a szálakból, hátha úgy már viszonylag megközelíti a 'használható' kategóriát.
De mivel nekem alapból nem jön be a floppy (és nagy) pamacs, így a több közül pillanatnyilag az igazi kedvencem a Semogue 1520 (tudnod kell, hogy az elmúlt ~25 évben ilyen méretű pamacsot használtam nagy megelégedéssel). A nagyobb méret még csak-csak, de nem bírom, amikor összeragadnak a szőrszálak és lesz egy amolyan éle.
Plusz ez a kategória még a WD High Mountain borz, de annak nem tetszik a szőr vége, ill. a pihe-puha Silvertip ugyanettől a cégtől (ha jól emlékszem, az már terülős egy kicsit).
Esetleg egy HJM sörte.
Kicsi, jól kezelhető, rugalmas, homogén (nem ragad össze a szőr vége, hanem amolyan labda marad), puha, jól habosító. Számomra (!) ez az ideális.
Ja, azt gondolom, tudod, hogy azért a habosodás mértéke rendesen krém/szappan függő is!
Persze azonos alapanyagot feltételezve nyilván nagyon belejátszik a pamacs is.
És akkor még a vízről nem is beszéltünk...
Kérdésedre válaszolva pl. a pamacs méreteivel kapcsolatos kívánalmak pl. egyszerű ergonómiai okokból is eredhetnek (így személyfüggők).
Nem tudom, hogy a szétterülős pamaccsal nagyobb habot lehet-e verni, de azt jó, ha tudod, hogy nem feltétlenül kell itt habban gondolkodni (sokban meg főleg nem). Már ez is ki volt tárgyalva valamelyik topicon, de én azt hiszem, hogy egy jó krém többet ér a habnál!
Inkább krémesítésről szeretek beszélni a pamacsokkal kapcsolatban, mint habosításról.
Számomra (!) egy jó krémes cucc többet ér a habnál (most természetesen arról van szó, hogy ha levegős, túl laza, ne adj' Isten vizes a fehérség az ember képén, az nem jó!)
Természetesen a folyamat eleje habosítás, de aztán a kellő arány elérésével
krémmé kell változnia!
Na, nem merülök bele, mert kiutálnak...
(A végén, hogy számodra mi az ideális, azt úgyis neked kell eldönteni, max. egy kicsit segíthetünk a tájékozódásban.)