Üdvözletem minden Kedves Tagnak! Először is köszönöm szépen a befogadást (újra), másodszor pedig mindenkinek Boldog Újévet kívánok utólag is! Ha nem probléma, akkor máris egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Ugyan fiatal korom ellenére nem vagyok már kezdő, eléggé fiatalon kellett elkezdjem a borotválkozást, úgy 15 évesen. Mindig is érdekelt ez a dolog, bár apukám már modernebb borotvákkal vágta a szőrét, de mindig érdeklődve és csodálattal néztem ahogy a nagypapám borotválkozott, már-már rituálé szerűen! Pillanatnyilag egy Lord L6 DE borotvám van, amit annak idején még szintén ti ajánlottatok kezdésnek, ami nagyon be is vált, amilyen olcsó és egyszerű, annyira jó is (szerintem). Van még egy Mühle R41-em is, amit csak egyszer használtam, ez sajnos nem jó az érzékeny bőrömnek, de nem szeretnék megválni tőle még így se, hogy már majdnem a duplájába kerül, mint amennyi volt annak idején, ezt még a nagymamám vette Nekem, Isten nyugtassa, a legnagyobb kedvességével, de hiába esküdözött az extrametálos eladó hogy ez jó lesz érzékeny bőrre, nyilván akkor ez volt a legdrágább a boltba és a biznisz az biznisz.. Na mindegy, ha már így leírtam a történetet, akkor feltenném a kérdést is Nektek! Közel 3 éve nem borotválkoztam, állandóan szakállas vagyok, viszont most megint kattant egyet az agyam és szeretnék újra a "szenvedélyemnek" eleget tenni. Nagyon szeretem a Lord borotvámat, de szeretnék egy másikat is, ami lehetőleg alapos, de viszonylag kíméletes a bőrhöz. Tudom hogy ezzel nem egyszerűsítettem nagyon le, mert ahány ember, annyi bőrtípus.. (Nekem főként az állam alatti rész érzékeny, a többi résszel nincs baj) Olyan is volt hogy csak WTG, aztán egyből ATG- el csináltam a szertartást az erős szőrzetem ellenére és nem volt semmi kiütés, sem irritáció, de ennyi idő után azért kíméletesen szeretnék majd kezdeni. Viszont, a lényeg az lenne, hogy ne OC borotva legyen, mert használni is szeretném. Nagyon tetszenek a Gillette FatBoy DE borotvák, de a sok nyálazgatás ellenére is nehéz lenne egy jó állapotút találni az interneten.. Igazából bármi szóba jöhetne aminek nem túlságosan extrém a kinézete és netán még Adjustable is, mert most azokra nagyon rá vagyok kattanva! Nagyon tetszenek a pillangó technológiás DE borotvák is, de ez nem létfontosságú tényező most számomra. Bocsánatot kérek a hosszas irományért és a válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm Nektek, további szép napot!