Viszont, a lényeg az lenne, hogy ne OC borotva legyen, mert használni is szeretném.
Kortárs állíthatóból első blikkre a Merkur Progress és Futur, amik eszembe jutnak, de ebben a témában a tapasztaltabb kollégák tudnak bővebben nyilatkozni. Ha az ember hajlandó megfizetni őket, biztos tök jó cuccok.
Ha az állítható cuccokat félrerakjuk, az első logikus opció egy 89-es fejű Edwin vagy Mühle, ami még a kivitel minőségében is hozza az R41 szintjét. Én ezen felül (a kitételed ellenére is) a Parker OC borotváit (24C/26C) ajánlom a figyelmedbe. Az agresszivitás nem feltétlenül korrelál ám a nyitott fésűs kialakítással (ezzel, látom, megelőztek). Én csak a nyakamat borotválom - ami elég kényes terep ugye -, és eddig a Parker OC fejű vasammal tudtam a legkényelmesebben megborotválkozni. Saját magam és többek tapasztalata alapján sem egy kimondottan harapós jószág, de alaposabb egy L6-nál vagy 89-esnél, ami érzékeny bőrnél jól jön, hisz kevesebbszer kell végiggyalulnod a felületet.
Hasonló, de valamivel kevésbé alapos a Merkur 41C/15C (szintén OC), azzal csak most ismerkedek.
Na a következő pár sorért egyes éltársaktól kapni fogok, de vállalom.
Az r41-t aki ajánlotta, nem állt messze a valóságtól. Agresszív borotva, megengedő penge, és helyes élszog, nulla nyomással,igenis használható érzékeny bőrre. Bár nagyapám, aki borbélymester volt, azt mondta, és most vulgáris leszek:
-Érzékeny bőr? Egy lófaszt! Ha nincs időd előkészíteni, és nem tanulod azt a kurva borotvát, hogyan kell használni, persze, hogy olyan lesz az a lóbaszó képed, mint az aranyeres picsám!
Bocsánat mindenkitől!
Tehát, bár a borotva agresszivítása is számottevő, mégis, 27 év csak DE-vel, azt mondatja velem, az előkészítés, a jó minőségű borotvakrém-szappan, elegendő nedveség, és természetesen odafigyelés a tökéletes teknika elsajátitáshoz, többet tesz, mint csak a borotvát megitélni.