Sziasztok!
Tartanék egy kis élménybeszámolót, ha megengeditek.
Először is köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólásokat.
Ezeken felbuzdulva beruháztam egy LORD L6 LP 1822M típusú borotvába, és le is teszteltem azt. Az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve, ilyen sima még soha nem volt az arcom, és ami a legfontosabb talán, megúsztam vérzés és irritáció nélkül.
Sokkal de sokkal gyengédebb, mint az Astra 901, a LORD-hoz képest nekem az olyan volt, mintha rozsdás rücskös késsel vésném az arcom. Pedig a penge ugyan az volt, Derby SS. Nagyon sok múlik a penge dőlésszögén úgy látszik.
A borotválkozás folyamata a következő volt:
forró zuhany
baba masszázs olaj
barbon krém, arcon habosítva 3 percig
forró törölköző a habra
újjab habosítás arcon, ezúttal Mühle aloe vera szappannal vagy 5 percig
WTG
habosítás
XTG
újabb babaolajas maszírozás, sokáig pamacsolás, vastag hab
ATG
szinte BBS
hideg vizes öblítés utána, aftershave most nem volt.
Nagyon figyeltem arra is, hogy ne nyomjam. Összességében nagyon meg vagyok elégedve az első DE borotvámmal, gondolom számtalan hasonló jó és jobb készülék van, és persze ott vannak a kések is. Na de nem szaladok ennyire előre, tanulnom kell még sokat a DE-t is! Nem tudom, hogy az extra előkészítés, vagy maga a készülék jelentett ekkora különbséget, de igazán jól sikerült borotválkozásban volt részem.
Viszont én is elindultam a lejtőn: ma már egy szantálfás szappan után koslattam a városban, a hétvégén pedig a Speick és Balea termékeivel szemeztem. Azt már mondanom sem kell, hogy nemsokára
-okkal fogok álmodni!
Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!