Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629363 alkalommal)

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1380 Dátum: 2013. Április 13. - 15:14:38 »
Akkor csak tudott valamit az öregem, de DE borotvája volt, arra is igaz lehet?
Pont tegnap beszéltem erről (is) Bernschütz Laci bácsival. Ő is azt mondta, hogy nem szabad. Olyan feszültségek keletkeznek a forró víz hatására, hogy komoly károsodást okozhatnak az élnél. Elhittem neki.  ;)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1381 Dátum: 2013. Április 13. - 17:05:08 »
Pont tegnap beszéltem erről (is) Bernschütz Laci bácsival. Ő is azt mondta, hogy nem szabad. Olyan feszültségek keletkeznek a forró víz hatására, hogy komoly károsodást okozhatnak az élnél. Elhittem neki.  ;)
Laci bácsinak mindent el lehet hinni a témában, jah.  :sör:

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #1382 Dátum: 2013. Április 13. - 17:13:40 »
 :sör:
Laci bácsinak mindent el lehet hinni a témában, jah.  :sör:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1383 Dátum: 2013. Április 13. - 17:15:12 »
Gyuri, DE borotvát nem használok, nincs benne tapasztalatom, viszont ott nem egy nagy katasztrófa, ha elszúrod a pengét véletlenül, legfeljebb kicseréled egy újra. Az elvek, gondolom, oda is érvényesek.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1384 Dátum: 2013. Április 13. - 17:47:50 »
Én DE júzer vagyok... Szeretem minél melegebb vízzel (akár forróval is) öblíteni, elmosni, legyen az borotválkozás közben vagy utána. Nem tapasztaltam semmi negatívat (bár nincs viszonyítási alap, mert mindig így csináltam), de a múltkori 18 borotválkozás egy pengével talán azt is jelzi, hogy sokat nem ront ez a "technika". Gondolom DE esetében kicsit másképp alakulnak a hőmérsékletek/feszültségek, mivel nem csak a penge, hanem a fej illetve a nyél is elvezet belőlük.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1385 Dátum: 2013. Április 13. - 21:53:12 »
Én is üdvözlök minden új őrültet!  :)

Egyúttal érdeklődnék, hogy ennek a melegvíz miatti élvesztéses dolognak mennyi a valóságtartama? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a csapból folyó, vagy akár a felmelegített víz átrendezze az acél szerkezetét ezzel károsítva az élt és a tartósságot.
Az persze megint más, ha sokáig intenzív hőnek (pl. lángba) teszed, majd hideg vízzel lehűtöd...
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1386 Dátum: 2013. Április 13. - 22:10:33 »
Nem mentünk bele a részletekbe. Ha rákérdeztem volna a mesternél, akkor belemerült volna a szakmai mélységekbe, de azt nem biztos, hogy megértettem volna, és nekem tulajdonképpen ennyi elég volt. Annak idején a vas-szén állapotábrát is úgy puskáztam össze anyagismeret dolgozatnál.  :fetreng:

Ha nem is így lenne, tehát nem károsítja az élt a forró víz, akkor sem kerül semmibe sima meleg vízzel leöblítenem, hát így teszek.  ;)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1387 Dátum: 2013. Április 13. - 22:20:53 »
Szerintem is (kell, hogy legyen) van valóságalapja, csakhogy nem annyira otthoni körülmények közt. A delta T, a hőmérséklet különbség, illetve, hogy ezt mennyire hirtelen éri el fogja kihozni az anyagszerkezeti feszkót.. A 23 fokos készüléket és pengét, ami nem is teljesen tud az 50 fokos folyó forró vizben hirtelen és egyenletesen átmelegedni, hát nem fogja az alatt az 1-2-3 hét alatt -amíg használatban van- a pengét és használóját lebokacsokizni, hogy utána egy egész guriga papírral kelljen orvosolni a problémát.
Amíg élt nagymamám mondta mindig, hogy a forró víz nem tesz jót egy kés élének... és neki mindig igaza volt. Egy autónak sem tesz jót, ha használják, de azért úgy is elmegy pár évig. Kb. ilyen ügy lehet ez is, nyugodtan tessék meleg vízzel borotválkozni.   

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1388 Dátum: 2013. Április 13. - 22:35:56 »
Köszönöm a gyors válaszokat!

Azt hiszem értem a lényeget.  :idea: Az én nagymamám is mondogatja, hogy a kést ne meleg vízben mossam/öblítsem el, mert meglágyul. És ha ők mondják, akkor tudományos tényről van szó kéremszépen!  :)

:sör:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető gregtorok

• Új tag
  • *
« Válasz #1389 Dátum: 2013. Április 14. - 10:33:28 »
Sziasztok!

Ha minden igaz itt lehet bemutatkozni...

Már olvasgattam a fórumot párszor, de most már gondoltam be is regisztrálok.

Én egy alapvetően gyakorlatias gondolkodású ember vagyok, de azért nem vetem meg azt sem, ha meg lehet adni a módját a dolgoknak. Mivel nem szeretek fölöslegesen költeni (főleg, hogy nem vagyok elengedve nagyon pénzzel), ezért én mindig is olcsó, eldobható borotvákat használtam, rossz hatásfokkal.
A jobb eredmény, és a szertartásos hangulat érdekébe kacérkodtam a késes borotválkozás gondolatával, de úgy döntöttem, kezdésnek megismerkedek a DE rendszerrel előbb.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re: Légy üdvözölve!
« Válasz #1390 Dátum: 2013. Április 14. - 11:06:13 »
Üdv itt közöttünk gregtorok! Sok kellemes borotválkozást kívánok! Csak tudd megállni, hogy ne csússz el, a drágább cuccok felé vezető lejtőn. Mert a hagyományos borotválkozást terén is akadnak igen drága termékek!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1391 Dátum: 2013. Április 14. - 11:20:10 »
Hali gregtorok! Üdv itt!

Igen, akad pár drágább cucc, de az is tény, hogy nem dobálod el pár alkalom után. Ha netán megunod, el lehet adni, cserélni, semmi sincs veszve ;)

Jó fórumozást!
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1392 Dátum: 2013. Április 14. - 13:40:34 »
Szia Gergő!

Igyekszem taszajtani majd rajtad egyet!  :sör:
Nyugi, egy-két-három (kinek mennyi) év lejtmenet után tisztul a kép és fék nélkül mersz még gyorsabban gurulni... lefelé, a többi ápolt után...  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #1393 Dátum: 2013. Április 14. - 13:44:02 »
Udv neked is  :borotva: :sör:
Sziasztok!

Ha minden igaz itt lehet bemutatkozni...

Már olvasgattam a fórumot párszor, de most már gondoltam be is regisztrálok.

Én egy alapvetően gyakorlatias gondolkodású ember vagyok, de azért nem vetem meg azt sem, ha meg lehet adni a módját a dolgoknak. Mivel nem szeretek fölöslegesen költeni (főleg, hogy nem vagyok elengedve nagyon pénzzel), ezért én mindig is olcsó, eldobható borotvákat használtam, rossz hatásfokkal.
A jobb eredmény, és a szertartásos hangulat érdekébe kacérkodtam a késes borotválkozás gondolatával, de úgy döntöttem, kezdésnek megismerkedek a DE rendszerrel előbb.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1394 Dátum: 2013. Április 14. - 14:00:41 »
Szia, gregtorok!

Érezd jól magad közöttünk! :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici