Sziasztok!
Attila vagyok Pécsről, újrakezdő, de inkább kezdő DE használó. Nagyapám örökségét, egy nyitott fésűs Gillette OT-t kezdtem el használni a héten, a kutatásaim szerint ez az 1920 előtti változat lehet, sajnos a nyele repedt, ezt nagyapám forrasztással próbálta orvosolni, de azóta a forrasztás is szétrepedt. Azért vagyok részben újrakezdő, mert amikor majd' 20 éve elkezdett pelyhedzeni az állam (pelyhedzésnek mondani enyhe eufémizmus, egy kéthetes Balatoni nyaralásra még kb. csupasz képpel mentem el, mire haza értem, már rendes szakállam volt), ez volt az első borotva, amit használtam, lehetőség szerint minél ritkábban, hogy "ne erősödjön meg a szőröm". Aztán hamarosan, a gyakoribb használat okán következett egy Gillette Sensor, amit az utóbbi évtizedben először anyagi megfontolásból leváltott a Balea eldobható, és mivel nem éreztem rosszabbnak a Gillette-nél, maradt is. Egészen a legutóbbi csomagig, ami már messze nem az a minőség. Szóval megfogalmazódott az igény, hogy váltanom kellene. A "redőnyös" borotvák nem szimpatikusak, a villany meg aztán végképp nem, úgyhogy némi olvasgatás után úgy döntöttem, visszatérek a gyökerekhez. A készülék egyelőre egyedül marad, illetve terveim szerint új nyelet kap, egy darabig inkább a pengékkel és a krémekkel-szappanokkal kísérleteznék.
Egyelőre ennyi, köszönöm, hogy itt lehetek, és a sok információt is, amik segítettek meghozni a helyes döntést!