Sziasztok
Nem rég kezdtem el dupla pengés borotvát használni,de nem bántam meg.
Van egy 1968-as Gillette slim twistem,még Fateré volt,egy 1000 forintos Wilkinsonom,és most vettem egy nyitott pengés Merkurt.
Ránézésre a Gillette tökéletes állapotban van,de nem teljesít még annyira se jól mint a "gagyi" Wilkinson,sőt a Wilkivel egész kellemes a beretválkozás.Egyszerűen nem a legjobb kategória ez a Gillette,vagy csak meg kell tanulni bánni vele?Próbáltam 2-3 napos borostát,vagy több naposat,egyiknél se vált be.Hozzáteszem,hogy nem használok,se habot,se szappant évek óta,de ez nem volt probléma még a cserélhető fejes sok pengés borotváknál sem.Rájöttem,hogy ha fürdés után borotválkozom,elég puha az arcszőrzetem ahhoz,hogy csak simán vízzel letoljam.Szeretem az egyszerű dolgokat,és szeretek csavarogni.Az imént voltam kint Indiában fél évet,oda is a lehető legkevesebb cuccal szándékoztam kimenni,de a borotva az elsők között volt.Akadt is egy érdekes tapasztalatom ezzel kapcsolatban.Jobb híján tengervízzel próbáltam szakállmentesíteni,ha megfordulna ilyesmi a fejetekben felejtsétek el,azonnal ki lehet dobni a pengét.Vagy az apró sókristályok,vagy a homokszemek kiveszik az élét.Még egy kérdés.Mindíg érdekelt hogyan borotválkoztak az őseink,vagy akár a mai bennszülöttek.Akárhány ismeretterjesztő filmet látok nem igen látni szakállas vadembert.