Sziasztok!
Először is szeretnék minden kedves régi és új fórumtársat üdvözölni! Kezdeném egy kis bemutatkozással, majd rögtön tanácsot is kérnék.
28 ves vagyok, kb. 13 éve borotválkozom, eddig csak patronos Gilettekkel, eldobható műanyag vackokkal és villanyborotvával műveltem. Első borotvám egy Gilette Mach 3 volt, azóta volt ennek az elemes megfelelője, aztán Gilette Fusion, stb. Egy idő után elkezdtem sokallni a patronok árát, így áttértem az eldobható műanyag cikkekre. Kizárólag Gilette és Wilkinsonokat használtam, azokból is csak a 3 vagy több pengéset. Nekem egyszerűen az egy meg két pengés nem viszi le a szőröm. Csak nagy kínszenvedés árán, de akkor meg szétszabdalom az arcom, nagy az irritáció, így maradtam a minimum 3 pengés „csodáknál”. Ezen kívül ebben az évben vettem egy Braun alap elektromos borotvát, de sajnos csalódtam benne, nem nekem való. És nagyon unom már az eldobható vackokat is, meg tudok velük szépen borotválkozni, de egyáltalán nem élmény, hanem inkább kötelező nyűg. Szeretném ha inkább élmény lenne, ha úgyis a férfi mivoltom elválaszthatatlan része! Még annyit érdemes rólam tudni, hogy nagyon erős az arcszőrzetem, az a tipikus drótkefe… A bőröm szerintem közepesen érzékeny, biztos van az enyémnél szenzitívebb, de ami tuti, hogy én csak akkor kapok sima eredményt, ha szőrnövéssel ellentétesen (is) borotválkozom. Így mondanom sem kell, hogy szokott kipattogzás és társai jelentkezni, időnként szőrbenövés. Hetente egyszer művelem éppen azért, mert nem kellemes érzés. Kb egy hete neten keresgélés közben bukkantam rá a hagyományos borotválkozásra (Ez a fórum + Pamacs és Penge blog, stb.). Azelőtt azt sem tudtam mi az a DE… Egyszer egyik ismerősöm polcán láttam ilyen készüléket, de nem kérdeztem meg jó-e, hogyan működik stb., nem izgatott. Édesapámtól nem sok mindent sajátítottam el a borotválkozásról, mivel kb. 25-30 éve teljes arcos szakállt visel, amit géppel megnyír, az alját (pár centis rész) meg megigazítja műanyag eldobhatóval, ami nem művészet. Így hát egyedül indultam el a borotválkozás útján, eddig nem szerettem meg, de remélem ezután meg fogom szeretni. Nagy reményt fűzök a DE-hez, mert nagyon megtetszett, azok alapján, amiket itt olvastam, nagy várakozással tölt el. Szóval elhatároztam, hogy elsőre beszerzek egy olcsó DE készüléket, és viszonylag olcsóbb alap kellékeket hozzá, hogy kipróbáljam, milyen is a hagyományos borotválkozás. Ha tetszik akkor szeretnék komolyabb készüléket (készülékeket) is, és ehhez prémiumabb kellékeket, de elsőre nem szeretnék sok pénzt áldozni, nehogy kárba vesszen. Itt szeretnék tanácsot kérni, hogy jól gondolkoztam-e? Illetve még ma-holnap szeretném az első szettemet beszerezni, és ezért, mivel vidéki vagyok a lehetőségeim korlátozottak, kérlek segítsetek választani!
Készülék: a közelemben két alap készülék elérhető: a sima fekete műanyag Wilkinson DE (1500 Ft) VAGY a Lord L111 DE (290 Ft) -Melyiket válasszam?
Penge: Lord Blue&White (Super Stainless) 5 db-os (90 Ft)
Krém: Barbon krém (430 Ft)VAGY Figaró habzó krém (400 Ft)VAGY Figaró nem habzó krém (300 Ft) - Melyiket válasszam? (ha Figarót javasoltok, akkor a habzót vagy nem habzót?)
Pamacs: Kezdésnek muszáj? Egyébként csak egy variánst találtam itt a Rossmannban az Isana Men borotvapamacs (1400 Ft)
After Shave: arra gondoltam, hogy abban így elsőre nem változtatnék, van arcvizem, azt szeretem.
Így lehet eredményes, esetleg élményteli az első DE borotválkozásom?
Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsi a hosszúra nyúlt bejegyzésért!