Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 633747 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #2490 Dátum: 2015. Január 29. - 22:43:59 »
Ave!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Courage

• Törzstag
  • Igyekszem!
« Válasz #2491 Dátum: 2015. Január 29. - 23:07:25 »
Üdv az újaknak. (Mondom én, pedig én is az vagyok)

J3rry: Én is ilyen pamacsot és borotvát használok. A pamacs természetes sörtéből készült.
"Nem, nem; én sohasem találgatok. Az egy utálatos szokás, amely gátolja a logikus gondolkodást." S.H.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2492 Dátum: 2015. Január 30. - 04:07:39 »
Szép kezdés! :2thumbup:
Üdv itt! :hat:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Richie

• Törzstag
  • Visszatérő
« Válasz #2493 Dátum: 2015. Január 30. - 05:56:57 »
Üdv J3rry  :sör:
Az okos emberek hülyéskednek, a hülye emberek okoskodnak...

Nem elérhető dionysos

• Új tag
  • *
« Válasz #2494 Dátum: 2015. Január 31. - 17:48:04 »
Tiszteletem az uraknak!

A formaságokat betartva ide is beköszönök, mint "új hús" :)

Először is legnagyobb elismerésem az összes szőrös egyénnek, akik nem elégedtek meg azzal, amit eléjük pakolt a marketingosztály meg a reklámpszichológusok, és elkezdték kutatni, miért is tudtak a férfiak még ezelőtt néhány évtizeddel is rendesen megborotválkozni Mach 3 nélkül. Szerény személyem egyelőre a DE-sek táborát erősíti, de  ahogy a dolgok állnak, nem sokáig marad ennyiben a dolog, természetesen egy kést is beszerzek, csak a feling miatt... ;D
A hagyományos borotválkozás számomra minden, ami ellentmond a modern társadalom elvárásainak: Nem szabad vele sietni, nem lehet összecsapni, meghatározott "szertartásrendje" van, amit nem ildomos felrúgni, mert azt az ember szó szerint a saját bőrén érzi...ez szöges ellentétben van a felgyorsult világ "minélgyorsabbanminéltöbbet" szemléletével. Kérem szépen, a lázadó az előkészít, borotvaszappant és pamacsot használ, éles vassal támad a képének, és a borotválkozást nem nyűgként, hanem kikapcsolódásként éli meg.
A borotválkozás másik aspektusa szintén szembemegy a túlszabályozott világgal: ugyanis ha az ember nem vigyáz, a borotvakés, de még a DE is büntet. Komoly nevelő hatása van, egy-két lecke után az ember elfelejti a kapkodást, a meggondolatlan mozdulatokat, megszokja, hogy cselekedeteinek következménye van, ami nem feltétlenül kellemes. Úgy gondolom, hogy ez a fajta felelősségtudat elengedhetetlen miden felnőtt férfi életében.  A hagyományos borotválkozás kikényszeríti az emberből a csan- (zen)-buddhistát: az adott pillanatban semmi más nincs és nem is lehet, mint a feladat, az az egyetlen mozdulat, annak a tökéletes tudatossága. Ha nem így van, annak előbb-utóbb "húsbavágó" eredménye lesz.
Harmadjára meg kell jegyezzem, hogy - véleményem szerint - a történelem legszebb tárgyai a viktoriánus kor és az 1930-as évek között készültek,  és mit ad Isten, épp erre a korszakra tehető a mai borotvaformák kialakulása...mindemellett a hagyományos borotválkozáshoz használt eszközök minősége alapjáraton is sokat tesz az élményhez, hiszen a legolcsóbb eszközök is fényévekkel minőségibb érzést keltenek, mint a jelenkor borotvaszerű eszközei és konzerv habjai.

Nem szerettem volna feleslegesen szaporítani a szót, de ha már bemutatkozás, legyen kövér... ;D
Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

:hat:
Likuko azt kérdezte Nansen mestertől:
- A házamban lakik egy kő. Buddhát szeretnék faragni belőle. Képes vagyok rá?
- Igen, képes vagy rá.
- Tényleg az vagyok? - hitetlenkedett Likuko.
- Nem, nem vagy rá képes - válaszolt a Mester.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2495 Dátum: 2015. Január 31. - 17:49:41 »
Üdv a zártosztályon:)

Egy kedves fiatal lányismerősöm megcímezte ezt a szakkört, de az igen szókimondó és erős lett, inkább mindenkinek a képzeletére bízom:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Herr

• Vendég
« Válasz #2496 Dátum: 2015. Január 31. - 17:53:20 »
Üdv!  :thumbup: :sör:

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #2497 Dátum: 2015. Január 31. - 17:58:24 »
Be szépen beszél! Üdv közöttünk!
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Richie

• Törzstag
  • Visszatérő
« Válasz #2498 Dátum: 2015. Január 31. - 18:34:42 »
 :sör:
Az okos emberek hülyéskednek, a hülye emberek okoskodnak...

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2499 Dátum: 2015. Január 31. - 18:42:41 »
Szépen összeszedett gondolatok! Ūdv!  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Courage

• Törzstag
  • Igyekszem!
« Válasz #2500 Dátum: 2015. Január 31. - 18:44:52 »
Üdvözöllek körünkben.  :sör:
Nagyon igazat szóltál.
"Nem, nem; én sohasem találgatok. Az egy utálatos szokás, amely gátolja a logikus gondolkodást." S.H.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #2501 Dátum: 2015. Január 31. - 19:38:17 »
Szia, dionysos!
Összeszedett gondolatok, stílusos fogalmazás, ékezetek használata. Úgy írsz, mint akihez tényleg illik a hagyományos borotválkozás. :hat: Érezd jól magad közöttünk! :handshake:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #2502 Dátum: 2015. Január 31. - 22:14:19 »

Egy kedves fiatal lányismerősöm megcímezte ezt a szakkört, de az igen szókimondó és erős lett, inkább mindenkinek a képzeletére bízom:)

Most már áruld el!

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2503 Dátum: 2015. Január 31. - 22:33:46 »

Most már áruld el!

:bocs:
Nagypapás buziklub.  :crazy:

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #2504 Dátum: 2015. Január 31. - 22:51:14 »
Na de hogy nagypapásak lennénk?! Ez rosszul esett.

Nagyon szép gondolatok, dionysos, és ez bbuffy, a Te kedves lányismerősödre is vonatkozik. :-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici