Tisztelt Urak!
Nagyon örülök ennek a fórumnak, és gratulálok hozzá. Én meglehetősen kezdő vagyok, bőven van még mit tanulnom. Az első tízen egynéhány évemet philips-ek tologatásával töltöttem, nem sok elégedettséggel.
Aztán tavaly ősszel következett a Gillette zizegős reluxája géllel meg Nivea Q10 balzsammal. Ez határozottan kellemesebbnek bizonyult és az eredmény is jobb volt.
Nemrég teljesen mást keresgélve véletlenül botlottam a borotva fórumba, és alaposan meg is lepődtem. Nem gondoltam volna, hogy ekkora élet van hagyományos borotválkozás terén. Azonnal megtetszett a dolog. Nem igazán vagyok híve a mostani eldobható világnak, de anyagi és társadalmi okokból elég nehéz kikerülni. Ezért is tölt el örömmel, ha valami ilyesmire bukkanok. Úgy gondolom, hogy ha az ember csak eldobható/igénytelen/lélektelen dolgokkal veszi körül magát, akkor hozzáidomul az eldobható szemlélethez, és ez nem jó.
Van néhány olyan „kényeztetés”, ami fontos az ember jó közérzetéhez, és ezeket nem szabad kihagyni. / Jó ételek, finom borok, remek szivarok /. Nagyon úgy fest, hogy a borotválkozás ezen módja is ide tartozik.
Ráadásul nagyon becsülöm az olyan tárgyakat, amiket még olyan emberek készítettek/készítenek, akik büszkék a munkájukra, illetve azokat a dolgokat, amik békebeli hangulatot sugároznak. Szerencsére nincs pénzem minden ilyet begyűjteni, mert már rég nem férnék be a lakásba, de azért igyekszem.
A fórumban találkoztam olyan hozzászólásokkal, hogy a hagyományos borotválkozás milyen takarékos, de ez szerintem csak önámítás, aki ebbe belevág, az úgy is gyűjteni fog.
Kicsit hosszúra nyújtottam, elnézést. A lényeg, most kipróbálok egy Omega készletet / disznósörte és krémszappan – hála Edrose-nak /, majd megpróbálom átküzdeni magam Professzore Truefitt and Hill próbacsomagján, és aztán jöhetnek Lord L5/L6 borotvák különböző pengékkel. Ezzel valószínűleg kihúzom nyár végéig, bár könnyen megtörténhet, hogy addig még befigyel egy borz pamacs, meg valamilyen kübli. A szebbnél szebb régi borotvákra meg késekre már gondolni sem merek.
Ja, nyithatnátok egy topikot a rövidítések magyarázatához, mert tisztára olyan, mint az amerikai seregben. Néha azt sem tudom, hogy amiről szó van, az valami eszköz, eljárás, vagy esetleg egy külföldi fórum. Persze ez inkább az én tudatlanságom.
Üdv.:
Ferenc