Sziasztok!
A Késportálról keveredtem ide én is, ahogy már sokan előttem; úgy tűnik, a pengéket kedvelő emberek személyiségében más vonalon is sok közös vonás fedezhető fel.
Jómagam egyszerű, olcsó, eldobható borotvákkal és szintén olcsó borotvahabbal kezdtem meg arcom szőrtelenítését, és már az első lépések (vágások) után szomorúan konstatáltam, hogy a borotválkozás korántsem biztos, hogy mindenkinek azzal a mosolygós-jókedvű életérzéssel jár együtt, amelyet a reklámokban szereplő modelleken figyelhet meg a gyanútlan ember. A szőr eltűnt ugyan, de hűlt helyére minden alkalommal égő, viszkető érzés, bőrszárazság és apró kipattogzások emlékeztettek. Igyekeztem hát minél ritkábban végezni ezt a műveletet, és alternatívákon gondolkodni.
Évek alatt számos módszert végigpróbálgattam, a többpengés, ilyen-olyan rugózással ellátott borotvakészülékektől kezdve a különböző elektromos borotvákig, habbal, géllel, aztán arcszesszel, balzsammal, de csak nem szerettem meg a borotválkozás szertartását. Ezek közül leginkább a borotválkozózselé-adagolós, vizesen is használható villanyborotvák váltak be. Ezekkel legalább nem vágtam meg magam, és az irritáció is minimálisra csökkent, ellenben - bár nem a legdrágább készülékkel vérteztem fel magam - meglehetősen költséges mulatságnak bizonyult. Noha három-négy naponta borotválkoztam csak, a zselé gyorsan fogyott, és a készülék teljesítménye is egyre kevésbé volt kielégítő. Ennek következtében tovább tartott a borotválkozás művelete, és egyre zavaróbbá az utána fellépő irritáció.
Hozzám hasonlóan az öcsém is sokat szenvedett a borotvákkal, és bár furfangos módon körszakállt és barkót növesztett, a kezelendő felületek nagyságát csökkentendő, mégis minden alkalom után megtört arccal vakargatta kivörösödött, kipattogott nyakát.
Valójában az ő problémájára kerestem gyógyírt, amikor kíváncsiságból rákattintottam az ide vezető linkre, aztán, ahogy egyre többet olvasgattam, magával ragadott a "rohanó életre" fittyet hányó beretválkozás világa. Olyannyira, hogy rövid időn belül Edrose éltárshoz fordultam jó tanácsért, aztán a tanácsok mellé néhány borotvát is kaptam tőle, így néhány hete magam is a biztonsági borotválkozók táborát erősítem, megkönnyebbült bőrű öcsémmel együtt.
Bízom benne, hogy a hirtelen fellángolás egy hosszú - akár élethosszig tartó - kapcsolattá alakul majd.