Szervusztok,
Véletlenül találtam rá erre a fórumra, és most a bőség zavarával küzdve olvasgatom a topic-okat.
Mindig utáltam a modern eldobható borotvákat, mert állandóan eltömődtek és hamar kiment az élük. Váltottam, de az elektromos borotvák sem jöttek be igazán. Kb 20 éve ezelőtt nagyapám polcáról lenyúltam egy DE borotvát, és ezt használtam az eldobhatókkal és elektromosokkal kombinálva, de végül ez a műremek sem vált be. Hja az érzékeny bőrnek semmi sem jó...
Úgy 10 éve próba szerencse alapon vettem egy modernebb Wilkinson DE borotvát, és ez végre jó volt (vagy megedződött az arcbőröm?), és száműzte az összes többi eszközt.
Viszont maradtak a karácsonyra kapott borotvahabok, illetve néhanapján, hobbi szinten használt borotvakrémek. Nemrég külföldön jártam és véletlenül belebotlottam egy Omega márkájú borotvaecsetbe (pamacsba? - mi a megfelelő neve?), amit pár perc hezitálás után megvettem. Nagyon jó döntésnek bizonyult. Ez az ecset kétszer nagyobb, mint a korábbi, így sokkal kulturáltabb módon tudom a habot felvinni, (amúgy is kifogytak az ajándék borotvahabok, és pár hónapja csak borotvakrémmel borotválkoztam) és végre kezdett a reggeli borotválkozás élvezhető rutinná válni.
Nem tudom honnan jött az ötlet, hogy a borotvakések felé kezdjek érdeklődni, de egy picit körbejártam a témát a nemzetközi oldalakon és végül itt kötöttem ki.
A halovány ötlet pár óra alatt átváltott konkrétabb gondolattá: egy jobb DE borotvát be kell szereznem és a borotvakéses borotválkozást is ki kell próbálnom.
Köszönöm a megosztott információkat. Igyekszem konstruktív taggá válni.
Üdv,
T