Mélységes tisztelettel köszöntök minden pengetársat!
Véletlenül találtam rá a fórumra, a nyári Index-címlapos Pamacs és Penge blogon keresztül, és sikerült engem is megtérítenetek
Magamtól talán sosem jutott volna eszembe próbálkozni a klasszikus "zsilettpengés" borotválkozással, de szerencsésen felnyitottátok a szememet. Először csak a pamaccsal próbálkoztam meg a flakonos hab helyett, és annyira bejött, hogy amint tehettem, begyűjtöttem apám régi borotválkozókészletét is, és a penge is leváltotta a reluxát:) Sokkal kevésbé veszi igénybe a bőrömet, és nem az égő arc-/-nyakbőrröl , hanem a simaságról érzem órákkal később is, hogy "ma borotválkoztam", ennélfogva a heti két muszájborotválkozásból kétnaponkénti szertartássá vált. Igaz, kétszer annyi idő árán, de nekem megéri...
Felszerelésem még elég szerény, de azért leírom:
Borotva: Soluna (apámtól), Gillette Old Type-klón (Vateráról), ez utóbbira még ráférne némi tisztítás, mert a fogak közül a zöld patinát még mindig nem sikerült tökéletesen kiszednem
Pamacs: Dob utcából való a disznó
(1001 Kefe), + az indulásnak vett Tescos 400pár Ft-os Domet (És már ez alázta a flakonos habot...)
Krém: Figaro, Balea
Penge: Lord, Astra, Cerrus
After shave: Nivea balzsam, Malizia, Barbon
További felszerelésekre egyenlőre gyűjtögetek, Arko szappan be van tervezve, és vadászgatok jobbfajta régi Gillette DE-re.