Boccs mindenkitől a késői válaszért, nem nézelődtem erre, és értesítést sem kaptam...
Tehát sorban:
Üdv az újonnan érkezetteknek!
Nagyon köszönöm a szívélyes üdvözletet és
Szia Dob!
Az olivás, levendulás ezüst kolloidot te kevered be? Milyen arányban?
Igen én keverem, de csak vázlatosan tudom megadni most, kb 2rész olívaolaj, 2rész desztvíz ( én ford.ozm.tisztítottat használok), 0.5-1rész ezüstkolloid, illóolaj amennyi jól esik.
Hai Dob !
Abban az agyagos cuccban mennyire lehet ténylegesen agyag ?
Mert ha nem csak paraszt vakításilag van ráírva, kezd el lecserélni, vagy hamar
megtanulni kést élezni, mert szerintem nem fogja szeretni... mármint a borotvakés éle
Az agyagot én tettem bele, és általános borotvaszappan alapanyag, mivel elősegíti a borotva csúszását a bőrön, és utánnaolvasva sem találtam olyan tapasztalatot, hogy csorbította volna a pengét, sőtt. Nagyon finom szemcsés agyagról van szó. Angolul a témáról:
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=seb&ie=UTF-8&ion=1#hl=hu&safe=active&output=search&sclient=psy-ab&q=clay%20in%20shaving%20soap&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&fp=9c7d7c81cfc54311&ix=seb&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1176&bih=849Üdvözletem minden új tagnak!
Dobhoz lenne egy kérdésem a fentiekkel kapcsolatban: ez a castile szappan saját készítés? Vagy valami gyártó? Mert a neten keresgélve vagy receptekbe botlok, vagy pedig dr. bronner bűvös szappanjaiba...
Igen a szappan saját készítésű, két és fél éve készítünk szappant feleségemmel.
Castile-nak eredetileg azt nevezik ami 100% olívaolaj alapú, tényleg, erről jut eszembe hogy ez nem is az csak az összes többi amit készítünk, megszokásból írtam. Mert raktam bele napraforgó és mákolajat is, mert az olivának önmagában nincs nagy habja, és nem tartós az sem.
Ez Valójában Marseille-i szappan ami pedig annyit takar hogy legalább 75%-ban olívaalapú.
Ennek nagyon szép sűrű habja van( mostanában kezdek ráérezni a habverés ízére), de ez is olyan, hogy viszonylag hamar szárad az arcon, ezért, és mert nem vagyok még kifejezetten gyorsan borotválkozó, részleteiben kenem meg az arcom ( 4részletben).
Egyenlőre saját célra készítünk szappant és szűkebb ismerősi köt szolgálunk ki, nemsokára viszont tudunk majd hivatalosan árulni.
Szép napot!