Józsinak (már megint) igaza van, itt sokan úgy gondolják, hogy nekik van van a legérzékenyebb bőrük a világon, pl. JenesSanyi is de téved, mert nekem van.
Komolyra fordítva: Ha érzékeny a bőröd, ne erőltesd se a 3 kört (sőt, a 2-t se, csak ha nagyon jól esik, vagy ha lefelé simítva érzed, hogy szőrös maradsz), se a babapopsit, a napi borotválkozást meg pláne ne. Nem tudom, pamacs és pengét olvasol -e, nos tökéletesen egyetértek Ed-del abban, hogy a hagyományos borotválkozás egyik legnagyobb élményét az adja, hogy akár 3-4-5 sőt, horribile dictu! 8-10 napos borostát (szakállt) is lehet hagyni, ha éppen úgy tartja a kedve az embernek.
Nálam az érzékeny bőrre a melegvizes törcsi-s puhítás vált be, majd minden esetben pre-olajat használok,ebből nem csinálok nagy ügyet, sima bolti olivaolaj, vagy mad-a féle glicerines olajkeverék nekem egyaránt bevált. Segít az irritáció csökkentésében, hiszen jobban csúszik a bőrön a készülék, sokkal kevésbé hajlamos megakadni egy-egy szőrszálban, és még megvágni is kevésbé tudod magad. Borotválkozni viszont bérmennyire is jól esik, eszembe sem jutna mindennap, mert az meg pont nem esne jól.
Üdv közöttünk, és meglátod, lesz ez sokkal jobb is!
Szigidi SicTransit