Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628885 alkalommal)

Nem elérhető barsa

• Tag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #570 Dátum: 2012. Február 05. - 12:56:51 »
Kb. egy éve regisztráltam, a kezdeti lelkesedést követően már nem igazán írtam, és olvasni is csak ritkán olvastam a fórumot. Ez alatt az egy év alatt kipróbáltam a késes borotválkozást, de félretettem életem egy "lassabb" időszakára.

A kezdeti minden-borotvát-krémet-szappant-arcszeszt-ki-akarok-próbálni felbuzdulás lecsillapodott. Jól összeszoktunk a Merkur Futur, török lószőr pamacs és Barbon borotvakrém triómmal. A penge, arcszesz, krém próbálgatás azért még tart és tartani fog  :borotva2:. A korábbi "modern" eszközeimet elajándékoztam. A Merkurt már teljesen készségszinten használom, de a borotválkozás szertartásának öröme még mindig a kezdeti szinten tart  ;D.

Szóval az egy éves évfordulómon:buek: szeretném megköszönni Nektek, a kezdéshez nyújtott tanácsokat, segítséget és a fórumon lelt ismereteket.  :sör:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #571 Dátum: 2012. Február 05. - 13:28:39 »
Kb. egy éve regisztráltam, a kezdeti lelkesedést követően már nem igazán írtam, és olvasni is csak ritkán olvastam a fórumot. Ez alatt az egy év alatt kipróbáltam a késes borotválkozást, de félretettem életem egy "lassabb" időszakára.

A kezdeti minden-borotvát-krémet-szappant-arcszeszt-ki-akarok-próbálni felbuzdulás lecsillapodott. Jól összeszoktunk a Merkur Futur, török lószőr pamacs és Barbon borotvakrém triómmal. A penge, arcszesz, krém próbálgatás azért még tart és tartani fog  :borotva2:. A korábbi "modern" eszközeimet elajándékoztam. A Merkurt már teljesen készségszinten használom, de a borotválkozás szertartásának öröme még mindig a kezdeti szinten tart  ;D.

Szóval az egy éves évfordulómon:buek: szeretném megköszönni Nektek, a kezdéshez nyújtott tanácsokat, segítséget és a fórumon lelt ismereteket.  :sör:

:sör:
Sheffield-England

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #572 Dátum: 2012. Február 05. - 13:37:59 »
Barsa, örülök, hogy segített a fórum!  :borotva: Mindig szívesen látunk, ha erre jársz.  :boldog:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #573 Dátum: 2012. Február 05. - 14:02:04 »
Szóval az egy éves évfordulómon:buek: szeretném megköszönni Nektek, a kezdéshez nyújtott tanácsokat, segítséget és a fórumon lelt ismereteket.  :sör:

:sör:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #574 Dátum: 2012. Február 08. - 00:34:47 »
Sziasztok!

Jómagam is Orosz Péter cikke kapcsán jutottam el ide. Oda pedig kés élezéssel kapcsolatos információk után kutatva jutottam.
Szóval néhány éve késeket élezek a családon belül és a barátoknak hobbi szinten. Nem mondom, hogy ott már mindent kitanultam, de valahogy még nagyobb kihívásnak éreztem egy borotvakés megfenését. Akkor viszont már miért ne borotválkoznék magam is borotvakéssel...
Kb. így kezdődött, aztán Váci utca, első borotva az ifjabbik Flaschnertől, első szárnypróbálkozások remegő kézzel, de kb. a 10. alaklom körül már az utcára is ki mertem menni a borotvakéses szőrtelenítésem után.   ;D
Aztán ebay, Zatik, Microfasteners, Ecsetbolt, Dictum stb. (biztos kihagytam néhány helyet) sok fórum, sok videó és most itt vagyok. Tegnap már a saját felújítású/fenésű borotvámmal (http://www.ebay.com/itm/320821741410?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 - ilyen volt) történt a szeánsz. Sikeres volt, örülök.  :D

Benneteket is már kicsit "ismerlek", kevés olyan rész van a fórumon, amit nem olvastam végig.
Szeretnék gratulálni a fórumhoz, és üdvözlöm az egész közösséget!
Nemsokára több témában is lesznek kérdéseim hozzátok.  :borotva:

üdv.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #575 Dátum: 2012. Február 08. - 01:33:00 »
Üdv itt a fórumon Gregg!

Nem elérhető balu59

• Törzstag
« Válasz #576 Dátum: 2012. Február 08. - 05:11:42 »
Hello Gregg! Érezd magad továbbra is jól közöttünk!

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #577 Dátum: 2012. Február 08. - 08:02:32 »

Végre egy új hús  :borz2: .... elég belterjes volt ez a felújítós szakma....  :crazy:

Képeket kérünk Gregg a felújítás utáni állapotról !  :sör:

Üdv köztünk, érezd jól magad.

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #578 Dátum: 2012. Február 08. - 11:23:18 »
Salmo,

a kép igényre számítottam. :)
Még nem vagyok száz százalékig megelégedve a végeredménnyel és a fotózást is ki akarom még találni, de mindenképpen teszek fel majd képet róla a megfelelő topikba, számítva a kritikai észrevételeitekre.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető cityboy

• Új tag
  • *
« Válasz #579 Dátum: 2012. Február 09. - 21:41:13 »
Sziasztok! Újabban elég öregnek érzem magam ahhoz, hogy kipróbáljak olyan klasszikus dolgokat mint pl. a hagyományos borotválkozás.. A Pamacs és penge blog, ill. Orosz Péter írása nyomán akadtam a fórumra. Sok hasznos információval szolgált a hozzászólások olvasgatása. További jó egészséget és jó kedvet kívánok a forumozóknak!

Ui.: Amióta biztonsági (DE) borotvát használok, sokkal több puszit kapok a lányoktól  :D

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #580 Dátum: 2012. Február 09. - 21:50:27 »
Üdv a fórumon

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #581 Dátum: 2012. Február 09. - 21:53:13 »
Sziasztok! Újabban elég öregnek érzem magam ahhoz, hogy kipróbáljak olyan klasszikus dolgokat mint pl. a hagyományos borotválkozás.. A Pamacs és penge blog, ill. Orosz Péter írása nyomán akadtam a fórumra. Sok hasznos információval szolgált a hozzászólások olvasgatása. További jó egészséget és jó kedvet kívánok a forumozóknak!

Ui.: Amióta biztonsági (DE) borotvát használok, sokkal több puszit kapok a lányoktól  :D

A sok puszi, igen az ösztönző. Korábban nekem is csupa szőr volt az arcomon.

Üdv Köztünk!

Szőrmók
Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #582 Dátum: 2012. Február 10. - 00:13:53 »
Jóval több lány puszilgat mióta mindig sima az arcom, szóval egyértelműen pozitív változást értem el a hagyományos borotválkozással  :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #583 Dátum: 2012. Február 10. - 07:34:22 »
...ezt már csak úgy lehetne fokozni, ha a kobakod is sima lenne!  :P
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető kiro

• Tag
« Válasz #584 Dátum: 2012. Február 15. - 14:17:05 »
Üdv Mindenkinek!

Hetek óta olvasom a fórumot és rengeteg ötletet és tanácsot találtam, amit ezúton is köszönök.
Az egész úgy kezdődött, hogy a barátnőm egyik este beállított egy Arko szappannal, amit poénból vett egy 100ft-os boltba a Thököly úton. +Egy HJM sörte pamacsot. Előtte kizárólag mach3at hasznaltam éppen mindegy milyen géllel. Hát mondom ezt már azért is kipróbálom. Elsőre kicsit bizar volt, főleg az átható wc illatosító szag miatt, de nekiestem és döbbenet. Az eddigi legjobb borotválkozás. Na innen elindultam a "lejtőn" olvasgattam a fórumot, meg külföldi cikkeket fórumokat is és azota beszereztem egy EJ89-es hardvert. Ez az első DE borotva ammit használtam. Az biztos, hogy ezek után soha többet nem fogok patronokat használni. Azóta van már otthon egy szantálos mühle szappan is és a longball féle preshavet is kikevertettem és jól muzsikál. Arkó szappanból amúgy könnyebb és gyorsabb jó habot csinálni, de a mühle finomabb.

Két féle pengét próbáltam eddig: Derby és Feather.
Derby volt az első vágás, vérzés nélkül sikerült vele életem első DE borotválkozása. A Featherrol 2 borotválkozás után anynit tudok irni, hogy nem borotvált simábra és jobban mint a derby, viszont mindket alkalommal Sudocrem kellett utana mert lehantolta a boromet, es egy kisebb vagast sikerult vele ejtenem.

AS-nek timsót használok, sima 400Ft-os fodraszkellekboltos márkanélkülit. Illetve próbáltam az alverde géljét utána ami egész jó. Ami jó még és irritáció esetén azonnal segít az egyszerű First aid Aloe gél. Csak kicsit ragad, úgyhogy estére jobb inkább. A legjobbat még keresem, SkinFoodal szemezek.. de vajon ér e annyit..?

Hát röviden ennyi..

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici