Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628886 alkalommal)

Nem elérhető KicsiJenő

• Új tag
  • *
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #555 Dátum: 2012. Január 19. - 20:58:34 »
Szervusztok!

Most érkeztem meg a portálra.
Érdeklődési kör: HiFi, íjászat, persze a kések (Késportál).
Borotválkozásom története: '80-es évek eleje: biztonsági borotva, azután hosszú évekig a patronos borotvák. Úgy 6-7éve rákaptam a pamacsos, krémes habozásra, azután 2éve újra biztonsági borotvát használok, talán éppen Fonthunter és Edrose segítségével a Késportálon. Mondhatnám a kör bezárult, de talán éppen most nyílik egy új, mert kacérkodom egy borotvakéssel, hiszen már bőröm is van a kések miatt.  

Fórumtársi üdvözlettel: KicsiJenő

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #556 Dátum: 2012. Január 19. - 21:03:23 »
Köszöntünk a borotvafórumon KicsiJenő!  :sör: Jó kacérkodást a borotvakésekkel!  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #557 Dátum: 2012. Január 19. - 21:41:23 »
Üdv itt! Ijászat és kések, nagyon szimpatikus, borotvakések méginkább  :borz2: :sör:
arszab a gyepüntúlról.

Nem elérhető knopp

• Tag
« Válasz #558 Dátum: 2012. Január 20. - 22:02:32 »
Üdv mindenkinek!

Kb. fél éve kezdtem el a zsilettpengés borotválkozást, miután valahogy ráakadtam Orosz Péter cikkére. Korábban Gillette Sensort, majd Mach 3-at használtam, és nem volt velük problémám, semmi bőrirritáció, de egyszerűen éreztem, hogy muszáj kipróbálnom a double edge életérzést. Elkezdtem olvasni ezt a fórumot, a pamacs és penge blogot, és próbáltam kiokosodni. Azóta beszereztem egy rakás Müllerben elérhető krémet és egy Arko szappant, kaptam egy kék nyelű Gillette slim twistet, és kunyeráltam egy habverésre ideális, ám  kissé ízléstelen narancssárga edényt, amit egy hátraforduló zebrarelief tesz igazán egyedivé. (édesapám körbe is röhögött miatta). Karácsonyra a barátnőm meglepett egy Gillette Slim Adjustable-lel, néhány napja pedig vettem egy Lord L6-ost. Mindhárom borotvát bőszen tesztelem az elérhető összes pengével, a barátnőmet meg átszoktattam a hagyományos borotválkozásra, legalább is a lábát már néhányszor a slim twisttel tolta le.
Wenn du dich schneidest, verbinde nicht den Finger sondern das Messer.  Joseph Beuys

Nem elérhető knopp

• Tag
« Válasz #559 Dátum: 2012. Január 20. - 22:05:27 »
öö a kérdőjelek helyén pontoknak kellene lenniük
Wenn du dich schneidest, verbinde nicht den Finger sondern das Messer.  Joseph Beuys

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #560 Dátum: 2012. Január 20. - 22:50:10 »
Szia knopp, üdv közöttünk! Már a leírásból kiderül, hogy jófej barátnőd van! A hozzászólásodat a "módosítás"-ra kattintva tudod szerkeszteni, ha ki akarnod cserélni a ?-eket .-ra.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető knopp

• Tag
« Válasz #561 Dátum: 2012. Január 22. - 09:39:58 »
világos, köszi szépen!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #562 Dátum: 2012. Január 22. - 14:54:01 »
 :sör:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető misk66

• Új tag
  • *
« Válasz #563 Dátum: 2012. Január 26. - 12:26:24 »
Sziasztok
Az Indexen figyelem fel a P&P blogra és onnan jutottam el ide.Egy ideje már olvasgatom a fórumot és egyre szimpatikusabb a dolog.Régebben kb.20 évig villanyborotvát használtam,de egy ideje már elegem lett belőle.Jelenleg egy Lord L6-ot és egy szerzett Gillette-et használok.Most az arc szoktatása tart és ha megérkezik a fenőbőr akkor a jenessanyi-tól megvásárolt kés is beüzemelődik.Miskolcon élek,elég sokat mozgok/úszás,futás,kerékpár/.
Még egyszer Üdvözlet Mindenkinek
misk66

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #564 Dátum: 2012. Január 26. - 12:37:17 »
Ha jobban megismersz minket, akkor majd sokkal ellenszenvesebbnek fogunk látszódni  :crazy:
Misk66, üdv itt miközöttünk!  :sör:

Csak saját nevedben beszélj  :fetreng:

Nem elérhető Dob

• Új tag
  • *
« Válasz #565 Dátum: 2012. Január 26. - 15:18:59 »
Tisztelt Késforgatók!

Mióta arcomon erősödik a szőrzet ( 10éve) barátkozom az ötlettel, hogy megtanuljak késsel borotválkozni. Helyesebben mondva, úgy érzem igazából húzhatom egy darabig mielőtt végleg leteszek minden más borotválkozáshoz használt eszközt, és végérvényesen felveszem a kést.
Minden téren vonzódom olyan megoldásokhoz, amik a lehető legkevesebb szemetet termelnek, és lehetőleg természetes, nemes anyagokkal vannak kapcsolatban. Mint sok más esetben, itt is a múltban találunk ilyen szemléletnek megfelelő megoldást.

Nem szeretek függeni a tőlem független termékkínálattól, ezért is vonz annak a gondolata, hogy ha egyszer van( legalább egy) jó borotvám, és meg is tudom fenni, akkor meg tudom oldani a borotválkozást külső források igénybevétele nélkül.

Az utóbbi években még nem sikerült összehoznom a késes borotválkozást, egyelőre:
-Zuhanygőzben kecsketejes castile szappannal arctisztítás
-Olívaolajos levendulás ezüstkolloidos bedörzsölés
-disznópamaccsal agyagos kecsketejes olivaszappanból habosítok
-3pengés Gilette-et húzuk.
-disznópamaccsal agyagos kecsketejes olivaszappanból habosítok mégegyszer
-3pengés Gilette-et húzuk mégegyszer.
-vízzel lemosok
-Olívaolajos levendulás ezüstkolloidos bedörzsöléssel végzek.

Bízom benne, hogy nemsokára sikerül fenőszíjra is szert tennem, és eloszlatnom félelmeimet az anyajegyek borotvakéssel történő megvágását illetően ( ebben kérem majd segítségeteket a "kezdők ide" kategória ilyen témájú topikja alatt).

Különben pedig Köszönet mindazoknak akik létrehozták ezt a fórumot, és azoknak is akik karbantartják, nagyon sok hasznos tartalmat sikerült eddig is olvasnom itt. További jó munkát nektek!

A legjobbakat Kívánom!

Dob

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #566 Dátum: 2012. Január 26. - 15:22:11 »
Üdv a fórumunkon Dob! Érezd jól magad, remélem sok segítséget kapsz itt a továbbiakban is terveidhez.
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #567 Dátum: 2012. Január 27. - 06:53:10 »
Üdv az újonnan érkezetteknek! :sör:
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Roller

• Tag
« Válasz #568 Dátum: 2012. Január 27. - 16:50:25 »
Szia Dob!
Az olivás, levendulás ezüst kolloidot te kevered be? Milyen arányban?
Merkur Futur, Merkur 34c, Feather, Proraso Pre, HJM Dachshaar, Palmolive, Weleda, Florena, Old Spice Original, D.R. Harris Arlington Aftershave, Barbon, Figaró, Klar's Kabinett Shaving Soap, Proraso, De Vergulde Hand, Taylor of Old Bond Street Lemon & Lime

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #569 Dátum: 2012. Január 27. - 21:32:15 »

Hai Dob !

Abban az agyagos cuccban mennyire lehet ténylegesen agyag ?
Mert ha nem csak paraszt vakításilag van ráírva, kezd el lecserélni, vagy hamar
megtanulni kést élezni, mert szerintem nem fogja szeretni... mármint a borotvakés éle
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici