Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629635 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #810 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:17:42 »
Szia Tamás, érezd magad jól közöttünk! Mit használsz most?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #811 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:27:37 »
Hali, Tamás!

Jó borotválkozást és fórumozást! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Tom

• Új tag
  • *
« Válasz #812 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 21:58:27 »
Jelenleg egy Lord R122 jelű borotvát Derby ill. Wilkinson pengékkel, egy Wilkonsont váltottam le vele. Illetve van egy One Dollar nevű kínai csodám, valamikor mostanában elviszem a mesterhez, hogy kezdjünk vele valamit.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #813 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 22:05:33 »
Üdv a körünkben!
Jó látni, hogy a fertőződés folyamatos! :D

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #814 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 22:10:24 »
Van a fórumnak egy közös borotvája, az is Egydolláros, és valamelyik itteni aranykéz gyógyította használhatóra. Talán jenessanyi?
Itt a reklám helye: http://borotvafórum.hu/index.php?board=42.0

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #815 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 08:08:19 »
Üdv a fórumon! ;)

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #816 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 08:57:46 »
Üdv mindenkinek!
Sorra kerülök egyszer csak én is bemutatkozás terén.
Tehát:
Győri vagyok, 26 éves, vadászati/vadgazdálkodási irányítással foglalkozom.

Nem tudom pontosan megmondani, hogy honnan jött az ötlet, hogy valami más kellene a reluxás borotvák helyett. Talán onnan, hogy "szembe húzni" esélytelen volt, illetve lehetett, de az eredmény nem maradt el...
Aztán az az igazság, hogy nagyon megtetszett a kés, maga a használata is érdekesnek tűnt. Utána olvastam a fórumban, nézegettem képeket, és keresgéltem győri boltot, ahol be is lehetne szerezni egy kést.
Találtam is a már képekkel ilusztrált Zwilling kést ( a megfelelő topicban a képek), amit meg is éleztetettem ott helyben. Ez annyira "jól" sikerült, hogy miután el is vágtam magamat vele, elküldtem fonti mesternek egy élezésre, így most már tényleg shave ready.

Időközben javasoltátok, hogy próbáljam ki a DE borotvákat is. Szintén segítettetek abban, hogy felvegyem a kapcsolatot Cotaggal, aki nagyon nagyon segítőkész volt, és kipróbálásra odaadta a Merkur 34C borotváját, illetve még egy fa nyelű jószágot is, aminek sajnos nem tudom a típusát, beszámolni sem tudok róla, mivel még nem próbáltam ki :)

Viszont a HD-ba elsőre beleszerettem... Mindjárt beleugrottam a mélyvízbe, egy WTG után jött az ATG és láss csodát: semmi irritáció, semmi pontvérzés, nincs elvágás...
Szóval sirályság, és még a menyasszonyom sem mondta a borotválkozás után hogy ugyanúgy bökök mint előtte (ahogy ugye a WTG miatt lenni szokott a Gilette Fusionnel...).

Aztán visszatért időközben a kés is Fontitól, ki is próbáltam, de nem jutottam sokra. Mármint biztos kellene sok gyakorlást, de a "habtól nem láttam az erdőt", és féltem, hogy megvágom magam. Próbáltam azt, hogy nem nyomom rá, de a habtól nem látni, hogy hol is van a határ, nyílván érezni azt azért lehet. Egyenlőre nem adtam még fel, de nem kizárt, hogy megválok a késtől, és megpróbálok beszerezni egy Merkur HD-t. Azt egyszerűen csak ráteszem a pofázmányomra, semmi rányomás, semmi erőlködés csak húz kell finoman. Elvágni kevés az esély vele, persze semmi sem lehetetlen.

Nem mellesleg a habkészítést nagyon megszerettem, egy sima mezei porcelán tálkám van, kezdések tökéletesen megfelelő Barbon krémmel, illetve egy Victoria Bechhofen Rein Dachs pamacsom. Kísérletezgetek, de már egész jól megy a habkészítés.
AS-nek vettem most a Müllerbe egy utolsó darabos ezért leárazott Speick balzsamot, a kipróbálása még hátra van, az illat tetszik.
Pre-ként pedig Cotag Crew-ját próbáltam, de még nincs sok összehasonlítási alapom, hogy milyen vele/nélküle.
Pengét is kaptam tőle, mégpedig egy Treet-et, egy Derby-t, egy Tiger-t, illetve egy Feathert. (+ még egyet de most nem jut az eszembe). A Treet-et próbáltam, illetve a Derby-t egyszer, tehát sok tapasztalatom nincs még hogy véleményt mondjak, mindenesetre a Feathert tartogatom titkos befutóként. Kipróbálom a maradék 2 penge közül valamelyiket a másik, fa nyelű borotvába, aztán jöhet a Feather.

(Amúgy ahogy a sorok végére értem, egyre biztosabb egy DE borotva beszerzése  ;D )

Röviden ennyi lenne a bemutatkozásom, örülök, hogy idetaláltam a fórumra, és örülök, hogy a tapasztalatok hatására félretettem a reluxát és a "műanyaghabot"  :borz2:

Üdv;
Croaker

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #817 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 09:20:15 »
Kroki, bár sok késdealer mondogatja, de ezért nem kell egyből késsel kezdeni :) Használj DE-t egy jó darabig, utána ráérzel.

Pl.: én kipróbáltam a késes bolit, van itthon késem is, de én még nem értem meg rá :) ami nem akar menni, azt nem kell siettetni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #818 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 09:35:33 »
Üdv Kroki! (majd megszokod, itt mindenkit becéznek előbb-utóbb, ha akarja, ha nem!  :crazy:)

Jól mondja KunEmber, igazsága van! Én is hanyagoltam a késes dolgot, amíg újra nem éreztem magamban az ihletett állapotot rá, mostmár jó barátok vagyunk a borotvakésekkel is!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jpi

• Törzstag
« Válasz #819 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 10:29:31 »
Sziasztok,

Újoncként illik bemutatkoznom, habár már nem tegnap fogtam először borotvát a kezembe.
47 múltam, több mit 30 éve borotválkozom - mint itt a fórumon megtudtam  biztonsági (DE) borotvával.  ;D
Néhány hete erős felindultságból elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy extrasol márkájú "fegyvert", s sajnos csak azt követően találtam rá erre a fórumra és a 0/10-es értékelésére.
Ennek ellenére már túl vagyok néhány késes borotválkozáson vele, de azért el tudok képzelni jobb élményt és minőséget is!
Napok óta bújom a fórumot, olvasom a tapasztalataitokat és a véleményeket és szeretnék tanulni tőletek.

jpi
"Itt minden ápolt így kezdte. Én is..." © Qttyyy

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #820 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 11:47:54 »
Szia JPI!

Ha ilyen bátran belevágtál akkor gyorsan fogsz sikereket elérni! Hajrá! És üdv a fórumon!

Edgár

Nem elérhető fgabo

• Új tag
  • *
« Válasz #821 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 12:42:56 »
Sziasztok!

Sok lurkolás után belevágok én is a közösségi létbe, majd meglátjuk.  :)
Gábor vagyok, 29 éves, egy Pest megyei kisvárosból.
Ide már nem tudom, hogy kerültem, rég volt, de lassan magamra szedtem a tudást, ami kellett.
Talán 13 éve borotválkozom, először talán Gillette Sensor Excel, majd Mach3, néha eldobhatók. Aztán egész sokáig Philishave. Végül visszafordultam az úton, csökkent a pengék száma (Fusion-től indulva, az egy zárójeles baklövés volt részemről), és elértem oda, hogy a kispad cikk hatására elkértem egy porosodó Slim Twistet, valahol vettem pengét (talán Astra volt), Rossmannos pamacsot és Figaró krémet. Azóta nem ereszt.  :)
Végül egy Lord L6 mellett kötöttem ki, próbálgattam szoftvereket, a disznót HJM borzra cseréltem, és egyelőre elégedett is volnék.

Röviden ennyi, a részletekről majd szép lassan a megfelelő helyeken.

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #822 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 12:51:59 »
Egyre többen vagyunk!!! :borz2: :borz2:

Üdv mindenkinek!!!
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #823 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 13:06:59 »
Egyre többen vagyunk!!! :borz2: :borz2:

Üdv mindenkinek!!!

Rövid idő alatt mennyi új tag!  ::)

Üdv, Üdv, Üdv!  :sör:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #824 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 14:11:22 »
Kíváncsi lennék, van-e olyan sztori, hogy megvettem a kütymütyöket, de elég kellemetlen és lassú volt a borotválkozás, visszatértem a sokpengésekhez meg a flakonos habhoz.
Ha pedig nincs ilyen, akkor tényleg megdöbbentő, hogy mekkora ereje van a marketingnek (amúgy én is a kispad irányából kerültem ide, oda pedig nagyjából a which+gillette+no+irritation keresőszavak segítségével, tehát fel sem merült, hogy ne zsilett lenne a megoldás).

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici