Sziasztok!
Az első borotválkozásom, kb. 22 éve, apám fém DE borotvájával történt. Jó lehetett, mert nem emlékszem sem mentőre, sem vérpatakra, ennek ellenére, mégis a BIC-et választottam. Sok-sok éven keresztül, az egy pengés narancs BIC-re esküdtem, addig, amíg ki nem próbáltam a Wilkinson sötét piros vagy bordó dupla pengés borotváját. Ennek még sokáig hálás leszek. Ugyanis, csak az arcom jobb oldalát sikerült lecsupaszítanom vele és ennek következményeként eldöntöttem, hogy nem veszem be ezt a két (akkor az volt a csúcs), három stb. pengés maszlagot, maradok az egy pengénél. Kb. 18 évig maradtam a BIC-nél. A két pengéset visszaadtam apámnak, hogy használja, ő nemsokkal utána beosonta a polc legeldugottabb sarkába, később eltűnt. Nem sirattuk. A borotválkozás borzasztó volt. Közelében sem járt az egy pengével rendelkező BIC-nek.
Vagy három évvel ezelőtt megtörtént a váltás. A Wilkinson DE-műanyag-fekete-olcsó került a kezembe. Ez, egy nagyságrendben mérhető váltás volt a BIC-hez képest. Azóta használom, teljes megelégedettséggel.
A kenőanyaggal is hasonló utat jártam be. A hab ment egy ideig, utána jött a gél. Már sz első géles használat után betelt a pohár. Amire a borotválkozás vége felé jártam, elfogyott az arcomról az etvasz. Ezt követte a pamacs és a Palmolive kék vagy zöld krém. Előrelépés volt ez is. Próbáltam még Wilkinson rúdszappant, ARKO rúdszappant, Nivea krémet stb. Ezek közül az én érzésem szerint a legjobb habot az ARKO adja, a legjobb illata a Wilkinsonnak van.
Nagy örömömre rátaláltam erre a közösségre-fórumra, régóta olvasgatom, sok okosságot tanultam.
Üdv: Győző