kazam - köszönöm szépen!
Minden információ hasznos számomra. Azt gondolom, hogy akár ugyanolyan végeredményhez is több helyes út vezethet. Jelenleg munkalap-keményolajjal dolgozom, selyemfényű felületet ad.
Már egy régebbi hozzászólásomban szerepelt, de beillesztem ide is, hogy Auro-hoz hasonló termékeket forgalmazó Biopin céggel felvettem a kapcsolatot. Elmondtam, milyen felületkezelésekről hallottam, mit próbáltam, és ezt a választ kaptam a természetes viasszal kapcsolatban:
"A természetes viaszok (MÉHVIASZ, KARNAUBAVIASZ STB.) ha nedvességgel kerülnek kapcsolatba, a vízben található ásványi anyagokat a felületükhöz kötik és ez egy fehér foltot eredményez a felületen, ezért vizes környezetbe mi nem ajálunk viaszos felületkezelést."
Mondjuk én sima méhviasszal dolgoztam csak záró rétegként, lehet, hogy ez nem vonatkozik a karnaubaviaszt tartalmazó keményviaszokra.
Kicsit ellentmondásos számomra, mert ez a termékük:
http://www.biofestek.hu/page.php?52 pl. padlóra való, amit felmosunk, tehát találkozik nedvességgel...
Mindegy, a nedvesség már nem tud bejutni az általam kezelt fába, a felület meg majd kialakul.
Várom az új kísérleted eredményét.