Sajnos a saját munkáim még várnak a mutogatásra.
Gépesítettem. Motorom tengelye hosszabbítva, Kucsa-Ker-éknél fogy a raktárkészlet.
A motor erős, jól lehet vele dolgozni.
Most ott tartok, hogy már tudok a géppel viszonylag szép párhuzamos szálhúzást eszközölni, viszont nekem nagyon hiányzik valami az A320-as zsírnélküli csiszolórúd és az Extra Cut közé. Az EC nálam minimálisan tompítja a 320 hagyta karcokat. Szerintem már a szizál korongon kívül mindent próbáltam. Láttam, hogy külföldön létezik ilyen csiszoló rudakból 400-600-as is, Kucsa-Ker-ék nem tartanak. Lehet, hogy marad a Sanyi által javasolt szemcse ragasztás. Ha van még ezzel kapcsolatban ötletetek, megköszönöm.
A zsírnélküli rudakból vettem 120, 240, 320-at. A vicc az, hogy mind a háromnak más az állaga (nincs köze a szemcsemérethez). Az egyik kifejezetten folyékony volt, így csak kézzel tudtam felvinni a korongra állóhelyzetben. Megkérdeztem tőlük, mi ennek az oka (gondolom, raktározási idő, hideg, meleg stb.), de még nem válaszoltak.
Vettem molinó korongot is. Egyelőre 50x20x10-es méretben. Ez sokkal tömörebb mint a sűrűn varrott rongykoron, sűrűbben is van varrva és talán egy kicsivel könnyebben idomul az ívekben, mint a kemény filckorong. Tetszik.
Szóval megint behajtottam egy zsákutcába. Most már egyenletesek a szálak, viszont kézzel finomabb végeredményt tudtam elérni...
A fa nyelek kezelésénél is leléptem a járt útról (
http://www.biofestek.hu/page.php?47). Felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval, leírtam, mi jár a fejemben és ezt ajánlotta. Jövő héten érkezik, eredményről beszámolok.
Miután leírtam az általam használt rendszert (alapozó olaj, méhviasz), ecseteltem, hogy gondjaim vannak a mattullással, ezt írta többek között:
"A természetes viaszok (MÉHVIASZ, KARNAUBAVIASZ STB.) ha nedvességgel kerülnek kapcsolatba, a vízben található ásványi anyagokat a felületükhöz kötik és ez egy fehér foltot eredményez a felületen, ezért vizes környezetbe mi nem ajálunk viaszos felületkezelést."
Legalább kipróbálom ezt az irányt is.
Említettem neki a hajózáshoz használt anyagokat is. Azt is jó megoldásnak tartotta. Fényes felület, fajlagosan drágább.
Szóval nem lustálkodom, csak útkeresek.
Szép estét!