Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 271069 alkalommal)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #660 Dátum: 2015. November 18. - 11:34:47 »
Én szappanoldat+szalmiákszesz kombót használok, lehet melegíteni is...
Ez az ezüstöt bántja egyedül. De mindent visz, ami oxid, és kosz.
Arányokat tudnál mondani esetleg?
Mosószappannal készítem, ezt lehet mezgazd. boltban pl. hígítva kapni, meg van a festő verzió sűrűben, utóbbit hígítom (érzésre) kb. 1/3-2/3 -ban. És szalmiákot pedig löttyintek csak rá, kb. 5-10% -nyit a kereskedelemben kapható hígításút, vagy még kevesebbet. Nem olyan egzakt dolog ez, ha tömény, kevesebbet ázik, ha nem, többet. Ha meleg, kevesebbet, hidegen többet. Ha lekefézem a mocskot fél óra áztatás után, még kevesebbet. Ennyi.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #661 Dátum: 2015. November 18. - 13:14:43 »
De ezeket mindig végigzongorázzátok?  :o
Csak azért merült fel bennem amúgy, mert mindig mindenki rak fel képeket ugye a napi borotválkozásba, és mindenkinek olyan szép tiszta a borotvája, mint amikor én lepucolom pengecserékkor. Viszont közötte azért mocskolódik némileg, ami nem zavar annyira, de hát na.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #662 Dátum: 2015. November 18. - 13:49:15 »
atteeharp, milyen ultrahangos mosód van és hogy szoktad használni? Van előkészületi tisztítás?

Aldi/Lidl vonalon vettem, amikor épp szórta. Előkészület attól függ. Ha nagyon koszos, retkes akkor van. Pl Cif-es vagy fogkrémes fogkefézés.
Aztán mosóba melegvíz a csapból, meg némi ecet, citromsav. Érzésre, szóval csak löttyinteni szoktam egy picit.
Inkább enyhe oldattal dolgozok így, és több kört nyomok végig.

Az ezüstözöttet én ezzel csináltam:
http://wiki.badgerandblade.com/Safety_razor_maintenance#Silver_and_Silver-Plated_Razors
Nekem működött. Bár nem csináltam végig csutkára, mert az ezüstözés így is megkopott.

Köszi!
Nekem is van egy. Asszem AEG. Nagyon nem dobtam el az agyam tőle. Azt észrevettem, hogy zsírtalanítani kell előtte, különben cart se ér. Aztán már lerázza a nagyját.
Ötvös ismerősöm azt mondta, legalább 70-80 fokos vizet bele! Vagy az is egy megoldás, hogy egy külön edényben alkohol, ebbe a tárgyat és ezt az edényt a tisztítóba. Ezt még nem próbáltam.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #663 Dátum: 2015. November 18. - 13:50:27 »
És hol lehet szalmiákszeszt venni?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #664 Dátum: 2015. November 18. - 13:55:17 »

Köszi!
Nekem is van egy. Asszem AEG. Nagyon nem dobtam el az agyam tőle. Azt észrevettem, hogy zsírtalanítani kell előtte, különben cart se ér. Aztán már lerázza a nagyját.
Ötvös ismerősöm azt mondta, legalább 70-80 fokos vizet bele! Vagy az is egy megoldás, hogy egy külön edényben alkohol, ebbe a tárgyat és ezt az edényt a tisztítóba. Ezt még nem próbáltam.

Igen, én is úgy tudom, hogy a melegvízzel hatékonyabb, a fullos orvosi UH mosók vízmelegítősek is, és beállíthatod hogy hány fokon nyomuljon.
Én ezt parasztba' úgy oldom meg, ha nagyon, hogy vízmelegítő. Persze idővel hűlni fog, de 5-10 percet azért mégis kibír szerintem (bár nem mértem sose)
Ha olcsó "vegyszerekkel" operál az ember, akkor szerintem nem gond, ha cserélgeni kell a löttyöt. Ecet, citromsav, szódabikarbóna meg nyugodtan mehet a wc-be.
Spéci folyadékokat én drágának találom, és egyelőre nem érzem szükségét (értsd nem csesztem még el semmit, az említett cuccok meg elég hatékonyak voltak eddig)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #665 Dátum: 2015. November 18. - 14:00:15 »
Csak azért merült fel bennem amúgy, mert mindig mindenki rak fel képeket ugye a napi borotválkozásba, és mindenkinek olyan szép tiszta a borotvája, mint amikor én lepucolom pengecserékkor. Viszont közötte azért mocskolódik némileg, ami nem zavar annyira, de hát na.

Mindenki megfésülködik fotózás előtt...
Használat utáni forró vizes öblítéssel és szárazra törléssel viszonylag tisztán tarhatóak a DE-k.

Üdv

Á

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #666 Dátum: 2015. November 18. - 14:16:00 »
Dehogyis...! Csak átváltottunk vintage tisztításra nagyhirtelen. :)
Pengecserekor egy törölközős törlés nekem elég, mást nem szoktam.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #667 Dátum: 2015. November 18. - 14:53:47 »
Én évekig szinte csak egy eszközt használtam, egy adjustable aristocrat-ot. Max félévente egyszer alkohol és újabban ultrahangos tisztító + 1 csepp fegyverolaj azt jónapot!
Bár azt megjegyzem, hogy tapasztalataim szerint az aranyozott cuccokról minden lejön erőlködés nélkül. Ezt a Gillette-et pl használták vagy egyszer (véletlenül tudom, ki volt az eredeti tulaj), aztán 52 évig pihent szappanyosan a fiókban. Amikor hozzám került, elmostam arcszeszben, később kapott 1 csepp olajat és ennyi.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #668 Dátum: 2015. November 18. - 14:56:12 »
Az ultrahangos cucc nem szedi le az arany bevonatot? 
Vagy az "erölködés nélkül"-t az arany bevonatra is értetted?

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #669 Dátum: 2015. November 18. - 15:09:34 »
WD40 nem játszik? Az "mindenrejó"! :)
(szerintem)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #670 Dátum: 2015. November 18. - 15:12:40 »
Ami mindenre jó az... ;)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #671 Dátum: 2015. November 18. - 15:19:56 »

Ha nem szeretnél vele borotválkozni, akkor tökéletes. Szilikon alapú, az meg nem olyan jó az emberi szervezetnek.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #672 Dátum: 2015. November 18. - 15:34:43 »
Az ultrahangos cucc nem szedi le az arany bevonatot? 
Vagy az "erölködés nélkül"-t az arany bevonatra is értetted?

Nem szedi le. Ha jól tudom, mini buborékok férkőznek a kosz és a tárgy közé és ez tisztít. Kémiai kötéseket nem tud felbontani.

WD40 is jó lehet a mechanikába szerintem. Végül is nem azzal kenegetjük az arcunk. Egyébként is, mennyi lúgot kenegetünk magunkra? Mondjuk én nem szarom össze magam a parabénektől se. Nagyon tervezem már a disznózsíros-pálinkás-bugylibicskás borotválkozást is csak gané vagyok előszedni a polírcuccot, hogy kifenjem az eszközt.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #673 Dátum: 2015. November 18. - 15:46:25 »
Mechanikába WD-40? Csak szappanmaradék lehet benne, ahhoz sok, ha már rozsdás, akkor inkább nem borotválkoznék vele.
Persze a Gillettek nagy rákfenéje a komplikált mechanika, amíg darabjaira nem szedi az ember (ha szét lehet egyáltalán) nem lehet normálisan kitisztítani.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #674 Dátum: 2015. November 18. - 16:20:25 »
Ha kiszárad, akkor megszorul/hat. Kell bele valami kenőanyag. Egyszer úg vágtam meg az ujjam a penge oldalával, hogy vizes kézzel már nem bírtam elcsavarni az elcsavarnivalót. Nagy erőlködésnek bazmegolás a vége.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici