Adam -
hasonlo helyzetben vagyok mint te: erzekeny bor, ritka de eros szorzettel. A leheto legszerencsetlenebb kombo azt hiszem
A Merkur 23C-vel tobb problemad is lehet. Volt ilyenem, csak rovidebb szarral. A fej egy HD fej, amivel orom dolgozni, konnyen es alaposan takarit el mindent, azonban erzekeny borre nem biztos, hogy a legjobb valasztas. Az en borom hosszu tavon nem dijazta, sem ezt a 3 darabos megoldast, sem a HD-t. Azonkivul ez egy konnyu borotva, a 3 darabos Merkurok nyele pihe konnyu. A HD-t altlaban jo sulyu, nehezebb borotvanak mondjak ez az is csak 68 g.
100 g folott borotva nagyon keves van es ez nem veletlen, bizonyos suly folott a tomeg inkabb hatranyt mint elonyt jelent, de legalabbis nagyobb odafigyelest kivan. Nekem van egy Bob Razor Bull Mastiff-om. Ez csak egy nyel, onmagaban 78 g. Erre rakhatsz egy Tech fejet (25 g) vagy egy NEW fejet (33 g). Viszont ez igy tenyleg nehez borotva, annyira, hogy sokan reklamaltak miatta Bob-nak, igy keszitett konnyitett valtozatot is. Mindezt csak azert irom le, hogy lasd a sullyal vigyazni kell, a most hasznalt Feather sulyanak ez sokszorosa.
Nehez konkret tanacsot adni, nem nagyon van olyan borotva, ami megfelel az elvarasaidnak. Esetleg nezz korul Bob oldalan (
https://sites.google.com/site/bobsrazorworks/razor-handles) vagy vedd fontolora a Futurt (az en boromnek ez a legjobb, rengeteg borotvat kiprobaltam), esetleg tenyleg gondlkozz el hasznalt Gillette vasarlasan...