Ha jól látom, a Slant Bar-t (37C HD)
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php?ltr=M&t=2525 nemigen kommentálták még itt a szaktársak.
Akkor kezdeném én
jópár Merkur termék után: 11C, 15C, 33C, 34C, 23C, Futur, ja és a Progress
gondolván bezárom a sort, beruháztam egy Slant-be (a Vision nem vonz egyáltalán). Mint mindig, most is egyrészt a kiváncsiság, másrészt a "tökéletesség keresése" végett. Sokat olvastam róla és egyre jobban kezdett érdekelni a rendhagyó, "megcsavart" fejkialakítása.
Kétszóval: Nagyon bejött. A kinézetét egy amerikai szaktárs "badass look"-nak definiálta, tényleg érdekes, "vicsorgó" a kinézete. A nyele HD, jó, dögös, masszív, nehéz, pont ami kell (ezt szeressem). Szinte mindenki arra hívta fel a figyelmet, hogy óvatosan kell bánni vele, mert nagyon aggresszív, és ez tényleg így van. Technika-, és szög-igényes, kicsit élesebb szögben kell vele vágni.
Én már az első húzásoknál éreztem, hogy
más. Más a hangja, más a fílingje, olyan "harapósabb", ugyanakkor nem gyalulja a bőrt, de ennél a borotvánál tényleg minimális kell, hogy legyen a gyakorolt nyomás, csak a szögre és a bőrfeszítésre kell figyelni és az eredmény fenomenális. Én egyelőre 2-körös borotválkozásokat csinálok vele (2x WTG, vagy 1 WTG és 1 XTG, az ATG-t még nem próbáltam), de így is szinte BBS az eredmény. Engem is a lehető legnehezebb kombóval áldott meg a természet: érzékeny bőr, nem túl sűrű, de erős borostám van, ettől függetlenül nem volt csípés, égetés, vörös arc, vágás, meg ilyenek
Néhány napos tapasztalat távlatából, véleményem szerint azért borotvál alaposabban, mert a csavart penge szerintem jobban követi az arc kontúrjait, a "derékszögű", hagyományos fejek nem annyira idomulnak az arc rugalmas és domború felülelteihez. Nem t’om érhető-e ez így
, ezt érezni kell.
Mindenesetre nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami újszerűt tapasztalni DE-vel. Nekem az volt és úgy érzem, megtaláltam a “Nagy Ő-t
Kedves szakkörtársak, volt-e szintén valakinek tapasztalata ezzel a badass-el?